GŁÓWNY KIERUNEK I CEL DŁUGOTERMINOWY
KIERUNEK: Stawanie się coraz lepszym graczem, zdobycie umiejętności do grania spin&go na jak najwyższych stawkach.
CEL DŁUGOTERMINOWY (ok 3-5 lat) - bycie semiregiem na wysokich (100$+) stawkach SPIN&GO. Ugranie 1000 BI EV na stawkach 100$ i wyższych ( jeśli zostaną wprowadzone)
Wiem że jestem w stanie być regiem na stawkach 100$ i wyżej. Będzie mnie to kosztowało sporo pracy ale nie ma nic niemożliwego.
Wizualizuję siebie grającego 100$ i patrząc na leaderboards na spinlyzer jestem w top 50 osób grających spiny.
LISTA RZECZY KTÓRE MUSZĘ ZREALIZOWAĆ BY OSIĄGNĄĆ CEL:
- po raz kolejny przebić się przez 15$ turnieje - osiągnąć 50BI EV.
- Przebić się przez 30$ turnieje. Awans na stawki jest dobrze znany. Wystarczy grindować, i awansować na 60$
- Awansować na 100$ turnieje i analizować i rozwijać się by ciągle być w top 50 graczy 100$ turniejów.
LISTA WIEDZY JAKA MUSZĘ ZDOBYĆ ŻEBY OSIĄGNĄĆ CEL
- muszę nauczyć się chartsów preflop na pamięć
- muszę pojąć dużo konceptów gry postflop
- muszę nauczyć się analizować swoją grę z wykorzystaniem flopzilli i ICMizera.
- ważną sprawą będzie obejrzenie wszystkich dostępnych dla mnie filmików i coachingów. Naprawdę wystarczy mi tylko chcieć.
- zapisywać wszystko co nowe i się adjustować do sytuacji - to będzie ważne
- muszę poprawić swój mindset więc wiedzę którą będę musiał zdobyć jest wiedza odnośnie kilku konceptów mindsetu ale to w swoim czasie.
LISTA UMIEJĘTNOŚCI JAKIE MUSZĘ NABYĆ
- Umiejętność grania długich sesji - i umiejętność robienia przerw. Również umiejętność multitablowania - przynajmniej 4 stoły na raz.
- Umiejętności mindsetowe do grania tak wysokich stawek - brak results oriented, silna motywacja, umiejętność robienia dobrych planów, dobre planowanie dnia.
- Umiejętności w grze preflop i postflop odpowiednich do gry z dobrymi graczami.
LISTA OSÓB KTÓRYCH POMOC BĘDZIE NIEZBĘDNA
- wszyscy trenerzy SS
- Chandok - mój znakomity towarzysz z SS. Umówiliśmy się na stałe analizki przynajmniej raz w tygodniu.
LISTA PRZESZKÓD
- czas - jest ograniczony i nie mam go za dużo - będę musiał umiejętnie go planować by móc wszystko osiągnąć. Również postaram się jak najwięcej zrezygnować ze snu (planowo 6 h na dobę). Również poprawić efektywność pracy, i nie tracenia czasu na głupoty - facebook, i inne podobne strony.Postaram się wytworzyć w sobie nawyk sprawdzania meila/face/PS itd dwa razy dziennie (rano i wieczorem) tak by minimalizować marnotrawienie czasu.
- wiedza, umiejętności, pieniądze, znajomości - myślę że tu akurat nie będzie przeszkody. Wszystko mam podane jak na tacy.
- przekonania - tutaj muszę sobie uświadomić że jestem to w stanie zrobić i mogę sprostać dużej ilości pieniędzy.
Motywacja OD i DO
Co mi da osiągnięcie celu:
- wielką satysfakcję że mogłem to osiągnąć; bycie wśród najlepszych graczy to już coś
- pieniądze które będę mógł przeznaczyć na hobby, podróże, i inne ciekawe rzeczy na które tylko zapragnę;
- możliwość podróżowania po świecie co zawsze było moim marzeniem.
Co się stanie gdy tego nie osiągnę:
Będę ciągle narzekającym na życie padalcem, który zbiera z miesiąca na miesiąc na czynsz, nie może sobie nic kupić bez pozwolenia żony, wakacje spędzający u rodziców. Ciągle sobie wypominający co zrobił nie tak.
PLAN DZIAŁANIA
- gdzie będę go realizował - Oczywiście w domu na moim biurku. Również mam swoją fantastyczną kawiarnię gdzie mogę popracować więc również tam będę mógł pracować nad swoją grą.
- jak - mam swoje przekonanie że : " jak już coś robisz to rób to dobrze"
- kiedy - będę pracował (poker) 6 dni w tygodniu. Zawsze jeden dzień zostawiam na odpoczynek od pokera (całkowity)
- z kim - przede wszystkim sam ale pomoc będzie potrzebna. Na treningach i wraz z moim dobrym kolegą Chandokiem.
- co dokładnie - będę pracował nad grą preflop i postflop. Również praca nad mindsetem będzie bardzo ważna. Analizy i praca nad swoją grą jest kluczowa w celu zostania jednym z najlepszych graczy 100$ turniejów spin and go
- dlaczego (powód emocjonalny) - chcę sobie pokazać że nie jestem skazany na porażkę a na sukces. Pragnę sukcesu jak chyba nikt inny tutaj obecny. Jestem osobą zawsze marzącą wysoko. Więc muszę się zmobilizować jak najbardziej!
- po co - przede wszystkim dla spełnienia marzeń o podróżowaniu w różne rejony świata. Chcę pojechać naprawdę w wiele miejsc. $$$ się przydadzą
- pierwszy krok - pierwszym krokiem będzie analiza swoich gier z grudnia - czemu było tak a nie inaczej że dostałem bęcki na 30$
- co musiałbym zrobić żeby mi nie wyszło - "nic" to ważne ale również istnieje kilka przyczyn które mogą mnie odepchnąć od mojego sukcesu.
- emocja napędzająca - duma ze skończenia celu, prestiż bycia w czołówce graczy high stakes
- ostatni krok - będzie wtedy gdy już ugram ostatni BI na najwyższych stawkach spinów i zacznie się kolejny cel do osiągnięcia
- poszczególne etapy - to będzie podzielone na cele roczne, miesięczne tygodniowe i dzienne. Wszystko w swoim czasie.
OFICJALNIE PRZED CAŁĄ SPOŁECZNOŚCIĄ PS.COM POSTANAWIAM ŻE NIGDY SIĘ NIE PODDAM I OSIĄGNĘ TEN CEL POKEROWY. RÓWNIEŻ WYBIERAM PRACOWITOŚĆ A NIE LENISTWO
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rutyna poranna:
Spoiler
1) Wstać z uśmiechem na twarzy między 7.00 - 8.00
2) Pomodlić się, zmienić pidżamę, ubrać się, pościelić łóżko i zrobić poranną toaletę.
3) Wypić wodę ciepłą ( najlepiej z cytryną) i zapoznać się z planami rocznymi i głównymi celami długoterminowymi
4) Śniadanie
5) Poranne newsy - meil, facebook, portale pokerowe. Następnie wylogowanie
6) Filmik motywacyjny
7) Rozpoczęcie działania
Rutyna wieczorna:
Spoiler
1) Przejrzeć wszystkie meile portale społecznościowe i pokerowe drugi raz w ciągu dnia
2) Stworzyć plan dnia następnego/tygodnia/miesiąca
3) Wyłączyć komputer około 23.00 czyli godzinę przed snem
4) Wieczorna toaleta i myju myju
5) Relaksacyjne czytanie książki - zazwyczaj kryminały
6) Modlitwa wieczorna
7) Położenie się spać około 24.00
Rutyna startowa:
Spoiler
1) Przygotować się do sesji pokerowej. Uprzątnąć pokój, posprzątać biurko, przygotować picie, przewietrzyć pokój, spacer przed sesyjny.
2) 15 min nauki chartsów preflop
3) Analiza 2-3 rozdań z poprzedniego dnia/sesji
4) Chwila rozluźnienia (medytacja?)
5) Zapoznanie się z celami długoterminowymi i rocznymi
6) Przeczytać plan sesji i przygotować swój umysł na każdy wariant rozpoczęcia sesji (strata np 10BI nie będzie robiła na mnie wrażenia)
7) 1 filmik motywacyjny
8) Rozpoczęcie grania bardzo skupionym
Grać 1,5h sesje z 15 min przerwami.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------