Skip to forum
Kurs No-Limit: ABC ...

Notifications
Clear all

Kurs No-Limit: ABC 3-betowania

11 Posts
6 Users
8 Reactions
2,890 Views
GoverN666

Nagrania:
Sizingi (1)
Struktury boardów (2)
Gameplan jako agresor (3)
Gameplan jako cold caller (4)

Podstawowe informacje:
• Trener: GoverN666
• Termin: Czwartki 19:30 - 21:00
• Status: Złoto+
• Grupa docelowa: gracze niskich stawek

Jak będzie wyglądał ten kurs?
Każde zajęcia będę zaczynać od 20-30 minutowej teorii na drugą połowę treningu planuje sesje live na zoomie, pod kątem opracowania tego co zrobiliśmy.

Tematyka spotkań:

1. Sizingi - szczegółowe omówienie
- preflop
- postflop

2. Struktury boardów
- trafialność
- mokre boardy
- suche boardy

3. Gameplan jako agresor
- equity
- rozplanowanie ręki
- karty do barelownia
- x/r, x/c, x/f

4. Game plan jako cold caller
- equity
- rozplanowanie ręki
- pot control
- raise, call, fold
- x/r, x/c, x/f

Zapraszam!

Reply
10 replies
tapczandzwo

super!

czy gdzieś w planie treningu udałoby się zmieścić coś o sqzach?

Reply
arnold89

Świetnie, że robisz kolejną serię, bo łatwo się przyswaja wiedzę oglądając twoje filmy. Liczę że nagrania z tych treningów będą również w dziale wideo ;)
Poza tym mam pytanko, jak tworzysz swoje matryce (przykładowo widać je tu http://pl.pokerstrategy.com/video/39067/ około 1:01:40)? Chodzi mi o to żeby mieć gołą matrycę z białym tłem i móc zaznaczać ręce w kilku kolorach. W np. Equilabie te tła są pokolorowane inaczej dla suited, offsuit i pp a całe białe byłyby bardziej przejrzyste. Robisz to w jakimś konkretnym programie czy starym dobrym MSPaintem? :f_biggrin:

Reply
GoverN666

Napisane przez arnold89
Świetnie, że robisz kolejną serię, bo łatwo się przyswaja wiedzę oglądając twoje filmy. Liczę że nagrania z tych treningów będą również w dziale wideo ;)
Poza tym mam pytanko, jak tworzysz swoje matryce (przykładowo widać je tu http://pl.pokerstrategy.com/video/39067/ około 1:01:40)? Chodzi mi o to żeby mieć gołą matrycę z białym tłem i móc zaznaczać ręce w kilku kolorach. W np. Equilabie te tła są pokolorowane inaczej dla suited, offsuit i pp a całe białe byłyby bardziej przejrzyste. Robisz to w jakimś konkretnym programie czy starym dobrym MSPaintem? :f_biggrin:

Jest to moja własna czysta matryca na, której oznaczam kolorki w jak tylko mi się podoba w zwykłym programie graficznym :P

Napisane przez tapczandzwo
super!

czy gdzieś w planie treningu udałoby się zmieścić coś o sqzach?

Na pewno coś o tym wspomnę, ale nie planuje się rozwodzić, bo to bardzo szeroko pojęty temat :f_drink:

Reply
RubinPlayer

Czy trening był może nagrywany, bo nie mogłem się stawić?

Reply
imgoingtomirage

Był: http://pl.pokerstrategy.com/video/39513/ - linki zawsze są dodawane w pierwszym poście tematu :f_cool:

Reply
RubinPlayer

Dzięki. :f_drink:

Reply
Garggamel

Hej GoverN666.
Jak zwykle bardzo dobry kurs się szykował....
Nie mam nic do gry life po wstępach teoretycznych w tym kursie, bo jak zwykle koncepty i ogólna logika podejmowania przez Ciebie decyzji na stole jest dość optymalna i większość ludzi się z nią zgodzi, w większości przypadków wręcz wzorowo omawiasz spoty.

Zaskoczyły mnie natomiast na minus wstępy teoretyczne w tym kursie.
W "ABC 3-betowania: Struktury boardów (2)", czas filmu: 7min 45s -> 9min 15s - zaczynasz omawianie boardu Q♠:9♠:6♣: , kiedy to miałbyś przykładowego drawa w postaci JT - kończąc plan na rękę nie polecasz shipowania na River dla blefu, bo sprawdzi nas wiele rąk, drugie pary itd,itp...

Teraz nagranie "ABC 3-betowania: Gameplan jako agresor (3)", czas filmu: 15min 10s -> 19min 20s - bliźniaczy spot
Q♥:9♠:6♠: z 8c7c na łapie - ogólnie przedstawiasz przeciwne założenia i proponujesz bardzo luźny shiping range, bo niewiele nas sprawdzi, wiele łap będzie miało problem, itd...

Podobna sytuacja w przypadku check raising range w podobnych spotach w obu filmach z AA na Flopie...polecam obejrzeć.

Chciałbym żebyś zobaczył jeszcze raz te fragmenty filmów i odniósł się do tego, dlaczego przedstawiasz różne koncepty w bardzo podobnych spotach, najlepiej jakbyś to wyjaśnił w kolejnym filmie z tej serii.

Zaznaczam że nie jest to żaden atak na Ciebie bo bardzo Cię szanuję jako gracza i producenta filmów, tylko zwrócenie uwagi na nieścisłości :f_thumbsup:.

Reply
GoverN666

Hej hej

Ja tu nie widzę żadnych nieścisłości gdy trzymamy JT znacząco i to nawet bardzo blokujemy przeciwnikowi mnóstwo rangu z, którym sprawdza nas na takich flopie 2x TT, JJ, JT, KJ, T8 itp, więc nasze fold equity na river jest dużo mniejsze z powodu większej ilości dobrych bluff catcherów u przeciwnika. Gdy trzymamy 87 sprawa wygląda zupełnie inaczej.

Czasem wystarczy wejść trochę głębiej w dane rozdanie i zawsze znajdziemy konkretne i logiczne argumenty, a swoją droga na drugiej części treningu byłem w dość kiepskim stanie zdrowotnym co można usłyszeć po głosie, więc może po prostu pewne spoty nie wyjaśniłem do końca jasno i klarownie :P

Ale bardzo cenie sobie Twoje uwagi i na pewno zwrócę na to szczególną uwagę w kolejnych moich filmach, dzięki i do zobaczenia na treningu :f_thumbsup:

Reply
Garggamel

Tak Governie, dzięki za sprostowanie, jakoś nie pomyślałem o blokerach :facepalm:.

Czy nagranie z czwartku jakoś będzie niebawem? :badteeth:

Reply
imgoingtomirage

Cześć, jest już dostępne: Gameplan jako cold caller.

Reply