Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

K9s BTN NL10

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
327 Wyświetlenia
DeepSabbath

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10.06 (100.6 bb)
BB: $10.28 (102.8 bb)
UTG: $9.49 (94.9 bb) VPIP: 26, PFR: 18, 3B: 5, AF: 1,3, Hands: 72
MP: $3.90 (39 bb)
CO: $10 (100 bb)
Hero (BTN): $28.86 (288.6 bb)

Preflop: Hero is BTN with K♥: 9♥:
UTG raises to $0.20, MP calls $0.20, CO folds, Hero calls $0.20, 2 folds

Flop: ($0.75) 9♦: 7♥: 4♣: (3 players)
UTG checks, MP checks, Hero bets $0.50, UTG calls $0.50, MP folds

Turn: ($1.75) 3♥: (2 players)
UTG checks, Hero checks

River: ($1.75) K♦: (2 players)
UTG bets $0.75, Hero raises to $1.85, UTG raises to $4.25, Hero calls $2.40

Results:

Spoiler

$10.25 pot ($0.46 rake)
Final Board: 9♦: 7♥: 4♣: 3♥: K♦:
UTG showed 4♠: 4♦: and won $9.79 ($4.84 net)
Hero mucked K♥: 9♥: and lost (-$4.95 net)

Dostajemy otwarcie mini raisem z UTG od goście 28/19 na niewielkiej próbce (72h), grającego na nieuzupełnionym stacku (prawdopodobnie słabszy gracz), dokłada unk na shorcie. Tutaj miałem dylemat pomiędzy zagraniem squeez a tylko callem, za względu na przewagę pozycji i sizing po prostu dokładam. Spada flop 9-high, dający nam top parę, a przeciwnicy czekają, gram to bet dla wartości (od drawów, siódemek dziewiątek i OC) i ochrony, dostaję calla od pierwotnego agresora. Na turnie otwiera się FD, postanawiam zaczekać bojąc się trapowanych overparek i dają zablefować nietrafionym drawom i OC. Na river gościu leaduje za niecałą połowę pota, raisuje chcąc dostać value od dziewiątek, trafionego AK, KQ może dwóch par, dziwnie rozegranych TT-QQ w obawiam się 56, którego po otwarciu z UTG się nie spodziewam i KK, którego tak samo jak TT-QQ raczej tutaj nie widzę. Gościu odwinął się tutaj 3-betem, na który zupełnie zgłupiałem, oczywiście dołożyłem. Jestem ciekaw jak wy tu gracie? Betujecie turn? Może squeez pre czy może dość częsta odpowiedź na forum fold pre i nie ma o czym gadać?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
bikmak99

Sqz preflop chyba spoko. Ta linia na river to w moim odczuciu zawsze jest nuts. Też ciężko mi w takich spotach mi zrzucić dwie pary, ale to chyba jedyne wyjście. Już sam open z UTG za 2bb wskazywał by na pockety, to u nich częsta praktyka. Dodatkowo UTG nie dość, że pedał to jeszcze pasywny, a tacy nie reraisują river dla blefu. Na turnie chyba jednak powinieneś betować.

Odpowiedz
Cytat
red55

Pre FLOP chyba wszystkie 3 opcje sa na stole (ja osobiscie zrzuciłbym to kierujac sie tym ze to wciąż otwiera UTG z mocnym zakresem)
FLOP Betuje 1/2 poniewaz przeciwnicy czekajac pokazali ze niamaja nic dobrego spodziwam sie 88 albo 7x jako ich najlepsze układy daltego sizing 1/2 zeby dostawac calle i zeby nie zapłacic zaduzo trapowanym AA/KK czy setom (nie spodziewam sie ich czesto) moze nawet jesli UTG jest słabszy dostaniemy calle z AK/AQ
Turn wciąż chce betować 1/2 z tych samych powodów co wyżej + w cenie beta dostajemy check/check river z którego chcemy skorzystać
River ja bym podszedł do tego tak, raczej napewno mamy value raise jago betu, ale kiedy dostajemy 3bet jego range wygląda strasznie mocno (raczej cos co slow playował) bo pamietajmy ze jego blefy zostały wyrzucone naszym betem na flopie (a był dosc wysoki 3/4) niechce byc result oriented i powiedziec ze ma tam tylko sety ale raczej niemoze tutaj blefować bo niema czym. Mozliwe ze zaplątały mu sie tu jeszcze jakies AA KK QQ JJ AK ale watpie zeby z tymi układami grał 3bet na river poza KK

Odpowiedz
Cytat
Miklet55

Ja gram tutaj call prf ze wzgledu na pozycje i bet na turnie, zeby pociagnac value od fd i jakis AK, AQ ktorych moze nie zrzucic, na 3 bet gram call moze tak zagrac z AA lub Ak liczac na calla od Kx poniewaz checkiem na turnie pokazales ze nie masz zbyt mocno

Odpowiedz
Cytat
FoocuS

Ja napewno nie sqzuje preflop, także lubię call po oddsach. Betuje Turn, bo Utg wygląda na Asa high, może uderpary. Na River lubię raise/fold, villain nigdy tam nie 3betnie z KQ, AK.

Odpowiedz
Cytat