To tak po kolei...
Najpierw, do kilku rzeczy, które mogę na szybko zweryfikować:
"Na rynku" jest sporo matryc z OR (nawet mucknfella i govern przygotowali odpowiednie kursy), ŻADNA z tych matryc nie jest taka jaką wypracował rusher.
Zabawne, zastanowiło mnie to co tu napisałeś. Aż poszukałem filmu Governa, skoro już jego tutaj wpisałeś, znalazłem w tym materiale matryce, co więcej nawet posłuchałem jego wypowiedzi i... jak dla mnie matryce są ekstrmalnie podobne. Procent zakresów jest w zasadzie identyczny zarówno na EP jak i na MP, jedyna różnica, taka bardziej wyraźna między MP, to Govi dorzucił K8s, J8s, T8s type of hands, ja w pierwszej kolejności na MP dorzuciłem KJo... o rękach takich jak 66 na np. wspomniałem, co więcej zaznaczyłem, że JA tego nie otwieram.
Żeby było jeszcze zabawniej, to akurat przy matrycy EP trafiłem na fragment, w którym Govi mówi niemalże to samo co ja, w kwestii tego czy otwierać wszystkie AXs, czy część etc... i żeby było jeszcze zabawniej, motywuje obrone vs 3bety, w zasadzie tym samym
Ps. Różnica w matrycach z EP to DOKŁADNIE 87s zaznaczone u mnie, KTs, QTs zaznaczone u Goviego (u mnie nie...) + w tej produkcji również można usłyszeć, że pewne kwestie zależą już od osoby, która gra.
To odnośnie tych różnic.
zero jakichkolwiek podstaw matematycznych, teoretycznych i myśli przewodniej kursu.
Ok, ja rozumiem, że nie pokazałem wykresu z matlaba, ale nawet kilka pierwszych ankiet dotyczyło kilku zagadnień matematycznych... spoko, ja mogę przygotować właściwie całą matematykę preflop -> flop, jeśli tylko znajdą się osoby chętne do wytrzymania takiego treningu, przygotuję z chęcią, na prawdę. Wystarczy, że dostanę takie info.
W sumie to zaczął od tego, że matryce się nie sprawdzają i trzeba je dostosowywać tylko że jeszcze nie mieliśmy czego dostosowywać.
Tak, powiedziałem tak, to jasne, bo praktycznie zawsze będę to powtarzał. Tylko że to jest część całej wypowiedzi... którą przytoczę pewnie jeszcze na tym kursie, kiedy będziemy mówić o stealach.
Wydaje mi się że jakby się zaczęło od prezentacji danej matrycy a potem wyjaśnienie jak do tego doszło byłoby bardziej przejrzyście i logicznie, i ewentualnie na koniec session review pokazujące dlaczego na tej ręce (np. ATs na EP) się zatrzymaliśmy a kolejnej już nie powinniśmy otwierać (np. A9s).
I po dzisiejszym kursie, również tego spróbuje na next. Co to Twojego zdania o tym, że nie planowałem kursu, to akurat błąd, bo właśnie taką kolejność jak była, zaplanowałem, tylko że też dopiero po fakcie jestem w stanie wyciągnąć wnioski i wydaje mi się, że mam podobne.
Co do 66 / 77 / 88, może się rozmyło w całym treningu, ale zazwyczaj rozchodzi się a kilka rzeczy:
a) szanse na set over set ( w obie strony)
b) ilość small/mid PP w zakresie otwierania i kwestia obrony tej porcji zakresu przeciwko 3betowi
c) w zasadzie oczywista rzecz, że wyższa para trafia częściej "lepsze boardy", akurat różnica między 77 a 66 w kontekstcie flopa jest dość kosmetyczna, bo wynosi, jesli mnie pamięć nie myli 3,7%, bo odpowiedno to będzie 95,8% dla 66 i 92,1% dla 77, jesli chodzi o "szanse na overkarte".
Więc to nie jest tak, że jakiś pocket, będzie magicznym punktem matrycy, oddzielającym "te świetne ręce" od "tych kiepskich rąk".
Ps. Tak na koniec, to kompletnie nie rozumiem, tych przytyków o banowaniu, czy jakimś nie przyjmowaniu krytyki, kiedy właściwie, ja staram się powtarzać, że jestem otwarty na feedback, szczególnie ten negatywny (? nie wiem czy to dobre określenie "feedbacku") bo to on powoduje, że mogę coś poprawić dla was (dla siebie automatycznie).
Przy czym zdaję sobie sprawę z tego, że dziś miałem większe niż normalnie problemy z koncentracją i nie wspominam o tym, w kontekście jakiegokolwiek usprawiedliwienia, a raczej w tym, że rozumiem, jakie wrażenie to mogło sprawić.