Przejdź do forum
Kurs: ABC Trackera!

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kurs: ABC Trackera!

24 Posty
10 Użytkownicy
6 Reakcje
4,506 Wyświetlenia
rusher88

Witam!

Serdecznie zapraszam na najbliższy kurs, w którym zaprezentuje wam jak podejść do pracy z trackerem (na przykładzie Holdem Managera 2). Kurs obejmie 3 spotkania:

1 Spotkanie

• Podstawowe kwestie techniczne
  • Ustawianie filtrów
  • Pozostałe funkcje programu (zakładka "Reports")

Nagranie z treningu - 1

2 Spotkanie

• Tworzenie HUDa
  • Tworzenie & edycja popupów
  • Znaczenie podstawowych statystyk, oraz to co musisz wiedzieć o "podstawowych popupach"

Nagranie z treningu - 2

3 Spotkanie

• Ogólny Quiz, zawierający pytania dotyczące kursu, oraz podstawowej wiedzy pokerowej
  • Czas na wasze pytania dotyczące trackerów

Nagranie z treningu - 3

Zapraszam na 1 spotkanie już w najbliższy wtorek tj. 07.02 o godzinie 19:00!

Odpowiedz
Cytat
23 odpowiedzi
CzosnkowyMisiek

Ja mam pytanie Wiesz może jak zrobić, aby popupy się pokazywały po najechaniu na statystykę, a nie kliknięciu?

Odpowiedz
Cytat
picpwnz

Napisane przez CzosnkowyMisiek
Ja mam pytanie Wiesz może jak zrobić, aby popupy się pokazywały po najechaniu na statystykę, a nie kliknięciu?

HUD Settings -> General Settings -> Advanced Settings -> □ Click for stat popup

Odpowiedz
Cytat
CzosnkowyMisiek

Dzięki.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Heja, widzę że już dostałeś odpowiedź. Tak przy okazji, to właśnie...

Jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące zarówno HM2, jak i PT4, to spokojnie pisać tu, będę miał okazje, żeby się przygotować, bo tez na pewno nie wszystko (szczególnie w kwestiach technicznych) ogarniam - szczególnie jesli chodzi o PT4 - tu wręcz polecam pisać w temacie, bo Poker Tracker, na jakim się zatrzymałem to chyba "dwójka" ;)

Odpowiedz
Cytat
wariat007

Ja mam pytanie jak uzyskać info o cEV na spinach w hm2

Odpowiedz
Cytat
buldog5

Witam
Planuję w tym tygodniu kupić trackera i do tej pory byłem pewny, że będzie to hm2 ale ostatnio rozmawiałem z kilkoma osobami które używają pt4 i bardzo go zachwalały i trochę zacząłem się zastanawiać czy dobrze wybrałem. Czy może ktoś doradzić co będzie lepsze? Jeśli chodzi o wersje testowe to wykorzystałem je już dość dawno temu no i z tego co pamiętam to wybrałbym hm2.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
rusher88

Hej!

W kwestiach zmiany czasu w HM, ponieważ było o to pytanie:

Site Setup "Adjust hand times to your local time" - u mnie działa bardzo dobrze "Auto detect", bo to było jedyne, czego użyłem podczas ustawiania.

Odpowiedz
Cytat
Szczyku

Mam pytanie czy da się jeśli tak to jak ustawić skróty nazw statystyk wyświetlanych przy graczu w HM2.
Chodzi mi o np Vpip czy pfr aby nie musieć pamiętać która wartość to która statystyka

Odpowiedz
Cytat
macaco2

Napisane przez Szczyku
Mam pytanie czy da się jeśli tak to jak ustawić skróty nazw statystyk wyświetlanych przy graczu w HM2.
Chodzi mi o np Vpip czy pfr aby nie musieć pamiętać która wartość to która statystyka

hud settings--> general settings--> i w common settings zaznacz show abbbreviations

Odpowiedz
Cytat
Szczyku

Dzięki wielkie

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Cześć!

Zapraszam jutro wyjątkowo o godzinie 21:00!

Przepraszam, za tą jednorazową zmianę terminu. Do usłyszenia!

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Heja!

Dziś zapraszam na 19:00, gdzie zaczniemy zabawą w postaci Quizu - pojawią się pytania dotyczące gry, matematyki, trackera itp. Przy okazji, będę oczywiście tłumaczył kluczowe rzeczy dotyczące pytań/odpowiedzi w quizie.

Dodatkowo jest to świetny trening, aby popytać o funkcje trackera (HM2), które chcecie abym rozjaśnił.

Oraz... macie szanse, na wrzucenie screenu popupa jakiegoś gracza, który przeanalizuje pod kątem jego leaków oraz adaptacji do nich. Powiedzmy, że w zależności od gracza potrzebujemy:

a) Regularny, dobry reg 5000hands lub więcej
b) Słaby reg 1000hands
c) "Regularna ryba" 500 hands
d) Ryba /każdego typu/ 100hands

Wiadomo, że ani 1000 ani 5000 rozdań nie daje nam obrazu gracza od A do Z, jedynie pogląd na niektóre rzeczy, ale pewnie wyraźne tendencje powinny być widoczne, szczególnie że im słabszy gracz, tym odchylenia na mniejszych próbkach będą bardziej wiarygodne.

Wrzucajcie screeny popupów do tego tematu, jeśli chcecie aby dany gracz został przeanalizowany. (Tak, można wrzucić własne staty :))

Do usłyszenia o 19:00!

Odpowiedz
Cytat
BLP11

.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Jeśli chodzi o staty, ktre tu dałeś, to niestety próbka jest tu bardzo mała. Zobacz, że CB, jest tylko w 28 sytuacjach.

Taki ogólny zarys, jaki się prezentuje, to raczej ABC gracz, więc nie powinien sprawiać problemów. Raczej będzie mało 3betował, więc nie musisz się przejmować, kiedy będzie grał z pozycją nad Tobą, możesz go relatywnie często stealować... i pewnie klasycznie jak przy teg typu graczach, uważać na jeg range na EP/MP, gdzie będzie mocny, natomiast przeciwko CO czy BU, będziesz w stanie grać zdecydowanie szerzej, bo jak się spodziewam u niego większość akcji skończy się na one and done, czyli CB flop i pasywnie od turna.

Ale żeby cokolwiek więcej powiedzieć, to próbka, próbka, próbka! :)

Odpowiedz
Cytat
BLP11

.

Odpowiedz
Cytat
oceter

Czesc Rusher, juz wszystkie info do konfiguracji hma z pokerstarsami zrozumialem. Mam tylko jedno pytanie co do HUDa. Po kazdym rozdaniu mam male okienko u gory okna ktore pokazuje VP PF i jakos dziwnie podzielona pule - sa nickname ponizej VP PF i w kazdej linijce sa jakies cyfry dot. Puli z $. Co to jest ?

Odpowiedz
Cytat
rusher88

VP i PFR, są t statystyki stolika (jak to zoom, to mogą się zmieniać co rozdanie).

Pod tym masz niski graczy, którzy wygrali ostatnie pule, oraz wielkośc tych pul. Poza tym, możesz kliknąc na te rozdania i otworzy się okno z jego zapisem :).

Odpowiedz
Cytat
CzosnkowyMisiek

Ja mam takie pytanie da sie zaznaczac ręce bez konieczności wchodzenia w replay?
Gdzieś widziałem ze da sie to zrobić przez Table HUD

Przyznane szczerze, ze moja metoda bywa uciążliwa.

Odpowiedz
Cytat