Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bogowie krwawią

21 Posty
11 Użytkownicy
35 Reakcje
1,410 Wyświetlenia
adifanstal

Cześć, pewnie wielu z Was kojarzy mnie z forum, odkąd dołączyłem jestem stale aktywny. Adifanstal to skrót od Adrian + fan Stali Gorzów.
Jestem młodym studentem. Do blogowania miałem ciągoty od dawna, teraz kilka czynników zgrało się w jedno, dzięki czemu zakładam tego bloga.
Tytuł mam nadzieję, że nie będzie kontrowersyjny. Był to jeden z dwóch powodów dla których nie założyłem bloga miesiąc czy parę miesięcy temu, nie mogłem wymyślić czegoś. Wczoraj wróciłem do gierki na żywo po pół roku i dostałem sowity wpierdziel, - 6BI. Podobnie szło jednemu koledze o tym samym imieniu. To co jeszcze nas łączy to fakt, że zawsze z takich gierek wychodziliśmy na + lub na +++. Ja wcześniej przez całą karierę 2 razy byłem na minus. Stąd inny kumpel podsumował tę noc:
-"No panowie, dzisiaj Bogowie krwawią...".
Bardzo spodobała mi się ta sentencja i postanowiłem wykorzystać ją do tytułu bloga.

Tyle tytułem wstępu, oczywiście żadnym wybitnym pokerzystą nie jestem. W pokera gram od grudnia 2015 roku z wieloma przerwami (całkowity cashout). Ostatnia przerwa to cashout w kwietniu 2017. Wróciłem dopiero we wrześniu i cóż. Na chwilę obecną jestem b/e na sporej próbce na NL10. Klasyczny weak reg z czerwoną linią -12,5bb/100. Skupiałem się za bardzo na grindzie (mój personalny rekord rąk/miesiąc), za mało na nauce. Wolę się uczyć pokera niż powiedzmy klasycznych dziedzin jak matematyka czy historia, ale wciąż mam często opory, żeby zasiąść do nauki. I tutaj wkracza kolejny element układanki. Otóż na dniach ułożyłem bardzo perspektywiczny plan na najbliższe miesiące, który może pomóc mi zmienić wykres o 45stopni (lub więcej :D ).
Mój plan wygląda obecnie następująco:
1) Nauka gry poprzez oglądanie filmów. Mam tego naprawdę duże zaległości. Po pierwsze pewna płatna seria, którą zakupiłem rok temu, a do dzisiaj obejrzałem połowę. Chcę to dokończyć z notatkami. Dalej mam około 20 wartościowych filmów z ostatnich 3 lat z poziomu platyny na pokerstrategy, który wygrindowałem we wrześniu. Do tego parę ciekawych serii z golda i mindsetowe produkcje od whys0serious. Jest co oglądać. Do tego działam z grupą pokerową i w październiku planujemy wspólne sesje tematyczne przez skype, więc to też może mi znacząco pomóc.
2) Ten punkt, jeśli dobrze pójdzie być może uda mi się pominąć. Po obejrzeniu wszystkich tych filmów, zobaczę jak bardzo zmieniła się moja gra. Jeżeli będzie to potrzebne to wezmę 5 godzin u pewnego byłego trenera z ps lub coucha z angielskiej społeczności, Rukova.
3) Punkt, który mnie mega motywuję. Niedawno wróciłem do Wrocławia, gdzie studiuję i zgadałem się ze znajomym. Gra on obecnie NL250 for living, od ponad roku jest pokerowym pro i obiecał mi ofertę couchingową nie do odrzucenia. Warunek startowy to 3bb/100 na NL25 na próbce 100k hands. Cel odległy i nie odległy zarazem.
Do tego z pewnością promocja Blog Job dodatkowo motywuje, dzięki temu zwłaszcza na początku pomoże mi utrzymywać systematyczność. Z racji wymagania w postaci 3 wpisów/tydzień będę skrobał cosik często. Aczkolwiek mam nadzieję, że blog będzie długoterminowy i będzie to początek inspirującej historii. Zamierzam się skupiać głównie na pokerze, ale pewnie też będę dodawał coś z życia, jakiś komentarz, dzięki któremu lepiej mnie poznacie. Moje głowne pasje to żużel i siłownia. Często też będę zamieszczał nazwy filmów, które obejrzałem, żeby zmotywować się do systematyczności.

Na dzień dzisiejszy tak wygląda ostatni miesiąc:

A to jest wykres z samego NL10 z września:

Co się rzuca w oczy, to czerwona linia na poziomie -12,5bb/100, czyli mój największy leak. Drugim jest granie A game tylko, gdy jestem na +. Gdy jestem na - zwalając na wariację zaczynam za dużo bluffcatch'ować itp. To są dwa pola, gdzie gołym okiem widzę, że muszę pracować. Do tego pewnie masa mniejszych leak'ów in game.
Co warto jeszcze dodać, jednym z czynników, dzięki którym powstał blog jest użytkownik Sloonek, któremu dziękuję :f_drink: Gdy zobaczyłem challenge 5bb/100 i jego początkowe wyniki, uznałem, że skoro gość, nad którym czuję lvl lub dwa przewagi, gra NL10 i wygrywa to ja mogę zmiażdzyć te stawki. Przeliczyłem się mocno, ale przynajmniej nabrałem sporo doświadczenia i pokory. Wcześniej raz zagrałem 67k rąk na NL5 w październiku rok temu, a poza tym nigdy więcej niż 50k/miesiac. Myślę, że w październiku, nie skupiając się na volume, powinienem mieć te 50k rąk. Co też warte dodania, wrzesień grałem w dziwnych dla gracza godzinach, 11-18 i 23-1. W okresie około południowym traffic jest tragiczny. Teraz będę pewnie więcej grał wieczorami.

Na ten moment to tyle, zachęcam do komentowania i śledzenia bloga. Powodzenia przy stolikach!

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
jejeejej

Życzę wytrwałości w prowadzeniu bloga i jak najlepszych wyników w grze :)

Odpowiedz
Cytat
ShadyAdrian

Da się wyjść z b/e nawet po 300k handów, więc się nie poddawaj. Borykałem się z podobnymi problemami. Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Narazie gram trochę mniej. Przeprowadzka do nowego miasta, początek studenckiego życia. Muszę złapać oddech, ustabilizować grafik, wejść w rytm. Staram się grać i uczyć pokera głównie wieczorami, niejako z doskoku, bo nie planuję tego wcześniej póki co. Jakiś update wykresu może będę wrzucał co tydzień.
Generalnie póki co nie doznałem olśnienia i winrate nie zmienia się jak z dotknięcia różdżki przez samo założenie bloga. Niemniej mam nadzieję, że stopniowo moja gierka będzie coraz lepsza.
W międzyczasie 3,5h filmów, co jest główną bazą nauki dla mnie w obecnym momencie. Do tego analizowanie najciekawszych spotów po sesji, co robię niejako z automatu i tego nie wliczam, 10-20minut po każdej sesji. Volume nie powala w porównaniu do września, ale jakąś tam "normę przyzwoitości" wyrabiam.
Najbliższy czas dla mnie będzie dość niestabilny. Do połowy października powinienem ułożyć sobie grafik, bo dojdzie regularna nauka na studiach, siłownia i najprawdopodobniej praca studencka. Wtedy znajdę dla pokera swoje stałe miejsce.
12-14 października szykuje się mini PokerFever u kumpla we Wrocku, także będzie ciekawie też pod względem gry live. Napewno nie omieszkam o tym napisać.

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Dość długo nie pisałem, co przekreśla mnie z BlogJob'a. Pewnie każdy spodziewa się dłuższego wpisu i takim właśnie będzie ten.
Zacznę od początku. Generalnie nikomu za bardzo nie mówiłem o tym, ale wrzesień był dla mnie rodzajem pewnego testu. Zastanawiałem się czy mogę realnie wziąć pokera jako pracę dodatkową, będąc na studiach, żeby dorobić sobie jakieś pieniądze. Odszedłem od tego pomysłu widząc swoje wyniki. Stąd z kolei priorytet na pokera schodzi na drugi plan. Wypłaciłem sporą część roll'a, żeby mieć na gierki live i inne zachcianki. Obecnie postanowiłem, że filmy z ciekawymi konceptami z platyny odkładam na później. Planem na najbliższe tygodnie jest obejrzenie i zrozumienie paru serii ze złota od w34z3l'a oraz praca nad mindsetem - materiały od whys0serious. Chcę w pewnym stopniu się zresetować. Czuję, że rzeczy które rozkminiam nie działają. Z drugiej strony nie potrafię "nagle" wrócić do ABC, które grałem gdzieś tam rok temu, gdy wygrywałem na NL5. Dlatego chcę skupić się na jednym trenerze, który ma świetny angielski i świetne wyniki. Ciężko powiedzieć, ile mi to zajmie. Pewnie kolejny wpis na blogu pojawi się dopiero jak wrócę do regularnej gierki, pewnie około dwa tygodnie. Na dzień dzisiejszy muszę jeszcze ustabilizować grafik, nowa praca, w końcu siłownia, regularna nauka na studiach.
Kolejna sprawa to gierki live... wydaje mi się, że Wrocław to ostoja pokera w Polsce. Zacząłem poznawać bardzo ciekawych ludzi, a generalnie dowiedziałem się, że jest tu parę szych wyższych stawek, którzy grają regularnie. Ktoś kojarzy dewasta czy Grindera ;) ? W każdym razie od ostatnich czasów dużo się zmieniło. Teraz normalką w towarzystwie, w którym się obracam jest gra NL50, gdzie po 2 godzinach jest zmiana blindów na 1/1, a tak naprawdę effective stack'i są na poziomie NL200. Uwielbiam grać na żywo. Ostatnio poznałem gościa, który ma 22 lata, wygląda na 16 lat, a ma za sobą ship'y po 5000$, grę za granicą, sporo gierek w Ołomuńcu. Generalnie trochę zazdro, gość jest dobry, choć nie pokazał nic nadzwyczajnego. Innego razu zagościłem w doborowym towarzystwie, gdzie graliśmy w 8 osób 1/1 na effective stack'u NL500. Tam też parę nowych twarzy. Generalnie większość z tych ludzi gra MTT, więc moje konkluzje były takie, że skoro nie gram zawodowo, nie wygrywam - nie mam stałego dochodu z cashy, to lepiej przerzucić się na MTT. Jednak szybko zrezygnowałem z tego pomysłu, bo gdzieś z tyłu głowy od razu pojawiła się pustka - po 2-3 dniach dosłownie. Takie uczucie, że zawiodłem siebie. Cytaty w głowie takie jak "Jeśli chcesz się poddać, przypomnij sobie, że kiedy zaczynałeś, marzyłeś o tym, żeby być tu gdzie jesteś teraz" itp. Także ten krótki romans z MTT też odciągnął mnie od gry. Ale zdążyłem zaliczyć deep run w niedzielnej edycji Bounty Builder'a za 2,20$ - bodaj około 28 miejsce po 8h gry. W każdym razie już mi przeszło i zamierzam wrócić. Narazie chcę poświęcić się nauce gry, zresetować, w międzyczasie przypominam sobie, co to znaczy fun z gry, zabawiając się na NL2.
Narazie tyle ode mnie, kolejny wpis po powrocie do regularnej gierki, stay tuned ;)

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek

Widzę, że w podobnym miejscu w życiu się znajdujemy :f_drink:
Trzymam kciuki za nas:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2

Kropa! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Wszystko jest na dobrej drodze. Od listopada wracam do grindu. Mam jeszcze 2 dni na dokończenie paru serii filmów od w34z3l. Po obejrzeniu połowy założonego materiału mogę śmiało polecić te filmy wszystkim, którzy mają dostęp do złota. Przede wszystkim świetny angielski i szybkie tempo mówienia (większość filmów od innych trenerów przeważnie podkręcam w mediaplayer). Podejście bardzo praktyczne, myślę, że osiągnąłem to co chciałem, czyli powrót do korzeni, a przy okazji i parę nowych, wydawałoby się niewyszukanych konceptów, o których niby gdzieś tam się słyszało, ale nie stosuje się ich zbyt często.
W międzyczasie kolejny weekend świetnej przygody z pokerem na żywo :) Poznałem kolejnych kilka wartościowych osób. Miałem przyjemność zagrać z takimi tuzami jak mistrz i wicemistrz Polski sprzed 2 lat, czy jeden z naczelnych redaktorów konkurencyjnej strony o pokerze. Co prawda sama gra jest już cięższa, ponieważ nie mam zbytniego edge'u nad takimi graczami, ale to wciąż home games, które przede wszystkim mają sprawiać przyjemność. Myślę, że rozmowy z takimi ludźmi mogą mi pomóc w kwestiach około pokerowych. Na przykład wywiązała się ciekawa rozmowa z owym mistrzem o tym, czym jest dla niego poker. On trzymał się zdania, że pomimo tego, że notował pięciocyfrowe wygrane, poker jest dla niego tylko hobby. Jest to o tyle ciekawe, że np. vicktor, co można przeczytać na jego blogu, też miał takie podejście i do momentu aż grał bodaj NL1000, nie grał w pokera for living. Tymczasem niektórzy grają microstawki, albo wogóle dopiero zaczynają przygodę z pokera i od razu marzą o byciu poker pro, o zarabianiu bajońskich sum itp. Konkluzje są dosyć ciekawe... Poza tym dowiedziałem się, że jeden z grajków wygrał na Party 11 satek do main'a PokerFever w Ołomuńcu w listopadzie...z tego, co usłyszałem poziom tych satek jest...w każdym razie mam zamiar spróbować zagrać. Miałem to zrobić dzisiaj, ale zapomniałem, hehe. Poza tym w niedługim czasie startuje we Wrocku legalna liga pokerowa. Bardzo ciekawy pomysł, który polega na tym, że nagrody są tylko i wyłącznie rzeczowe, dzięki czemu organizator dostał pozwolenie na prowadzenie ligi legalnie od Ministerstwa Finansów. Podobna liga działa już w Gdańsku, teraz startuje w Poznaniu, a w listopadzie we Wrocku i Warszawie. Wpisowe 25zł + rebuy. Prawdopodobnie wezmę udział, żeby zobaczyć jak będzie. Opinie są podzielone. Jedni uważają, że świetna inicjatywa, inni nie chcą grać "za grosze i groszowe nagrody", jeszcze inni bojkotują pomysł, żeby rząd nie pomyślał, że wprowadzili ustawę i wszystko zaczyna fajnie funkcjonować - sick opinia, jeżeli ktoś myśli, że politycy zwracają uwagę na pokerzystów w Polsce. Ciekaw jestem opinii innych.
Coming back soon!

Odpowiedz
Cytat
Nanosza

Mógłbyś coś więcej napisać o tych ligach, jestem ciekaw gdzie znajdę jakieś oficjalne informacje na ten temat.

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Ostatnio dużo rozmawialiśmy o tym, bo bądź co bądź, wywołało to jakieś tam poruszenie w środowisku. Obecnie mają raczkującą stronę internetową i są grupy na facebook'u, wystarczy wpisać Legalny-Poker. Z tego co widzę jest Pomorze, Poznań, Warszawa, Wrocław i Podkarpackie, czyli temat się rozwija. Ostatnio w Gdańsku mieli komplet 74 osób. We Wrocławiu wystartują, gdy w grupie będzie 500 osób (jest 300 obecnie). Generalnie koncepcja jest taka, że nagrody są tylko rzeczowe np. telewizory, smartfony, tablety itp. Jedni uważają, że ponoć dają paragon i można zwrócić towar w sklepie, inni, że po prostu możesz sprzedać na allegro. Tak samo wpisowe 25zł niektórzy wspominają, że ponoć został narzucony limit od MF. Trochę jeszcze wszystko jest owiane tajemnicą. Niedługo ma być pierwszy turniej, który będzie promocyjny (poza ligą), żeby pokazać, że wszystko funkcjonuje. Sam jestem ciekawy, ale jak wrzucili zdjęcie z Gdańska to wszystko wygląda profesjonalnie (stoły jak na EPT, telebim z czasem itp.). Napewno jak wezmę udział to opiszę to również na blogu :)

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Dobrze jest wrócić do gry. Miesiąc zaczynam od solidnej sesji. Grane 6 stołów, zdecydowanie A game większość czasu. Czuję się mocny. Mam parę ciekawych rozdań, które zamierzam wrzucić na forum do dyskusji. Bardzo niezadowolony jestem z tylko jednego rozdania, które wrzucam w spoilerze, żeby zapamiętać błąd i wyciągnąć wnioski.

Spoiler

Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10 (100 bb)
BB: $16.58 (165.8 bb)
UTG: $13.20 (132 bb)
Hero (MP): $11.98 (119.8 bb)
CO: $10.65 (106.5 bb)
BTN: $4.87 (48.7 bb)

Preflop: Hero is MP with 5♥: A♥:
UTG folds, Hero raises to $0.30, CO raises to $0.90, 3 folds, Hero raises to $2.20, CO calls $1.30

Flop: ($4.55) 2♦: K♦: 9♦: (2 players)
Hero bets $2, CO calls $2

Turn: ($8.55) A♣: (2 players)
Hero checks, CO checks

River: ($8.55) Q♣: (2 players)
Hero bets $0.10, CO raises to $3.20, Hero folds

Results:

Spoiler

$8.75 pot ($0.43 rake)
Final Board: 2♦: K♦: 9♦: A♣: Q♣:
Hero mucked 5♥: A♥: and lost (-$4.30 net)
CO mucked and won $8.32 ($4.02 net)

Całkowicie niepotrzebny cbet. Analizując swój range mam tutaj 28 combo nutsów overpair i silniejszych rąk vs 8 combo, które się nie zahaczają i ta ręka jest jednym z nich. Dlatego x/f jest tutaj optymalny, ale nie mogłem powstrzymać się "na gorąco" od cbet'u Kxx board'u. Na następnej sesji zwrócę na to uwagę, bo nie po to przepracowałem październik, żeby popełniać te same błędy. Tyle dobrze, że teraz potrafię to sam wyłapać dzięki zmianie w myśleniu :)

Jutro zamierzam również solidnie pogrindować, na weekend zjeżdżam do domu, więc bardzo możliwe, że nie będę grał/będę grał dużo mniej. Overall cel na listopad to zacząć wygrywać $$$ na tym limicie. Nie stawiam sobie celu w postaci volume, ponieważ w drugiej połowie listopada mam sporo zaliczeń na studiach, co potraktuję priorytetowo, czeka mnie dużo nauki.
W międzyczasie kolejna gierka na żywo. Tym razem u innego znajomego, powrót do NL20. Hehe... rok temu grałem to z pełną przyjemnością, teraz, gdy przywykłem do nowych gierek, powrót na nl20 to nie to samo. W sumie nudziłem się cały czas, parę twarzy, których nie znałem, typowe fishki. Ani nie ma tej przyjemności z poznawania ludzi, bo oni przyszli bardziej na pogaduchy niż na pokera, ani to ciekawych zagrań, bo wyblefować się ich nie da. Tyle pocieszenia, że ustalone było, że gramy do 2, bo dużej bym tam nie usiedział.
Pozdro pokerowe świry!

Odpowiedz
Cytat
Frytaaa

Odpowiedziałbyś chociaż na czacie jak się ludzie witają

Spoiler

a co do tego spota miałem QQ :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091

Ja bym w ogóle nie robił tu 4b, a nawet jeśli tak, to tak do 2,70 aby wyglądało na mocniejszą rękę. Natomiast taki flop zawsze bym cbetował jako agresor, moim zdaniem byłoby właśnie błędem tego nie robić. Turn, jak już trafiam tego Asa to wrzucam resztę stacka. Mam value od jakichś QQ JJ KQ TT gdzie jedna z karta jest w diamondzie.

Fajna nazwa bloga. Co studiujesz ?

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

@Frytaaa Nie zauważyłem. Ty też mi nie odpisałeś, kiedy cieszyłem się z przegrania tego rozdania :f_cool:
@mariusz0091 Właśnie na gorąco też takie myślenie miałem, że zawsze to cbet'uje jako agresor. Ale po przeanalizowaniu widzę, że to bez sensu, skoro 77% czasu mam w tym spocie świetną rękę, przeciwnik często nie sfolduje pary na one&done i mam prawie 0EQ, bo mam 2 Asy, które i niekoniecznie są czystymi out'ami. Natomiast na tym turnie jak już magicznie hit'nąłem tego 2 out'era, i as played, to rzeczywiście wrzutka wydaje się najbardziej EV+.
Studiuję Transport na Politechnice Wrocławskiej. Wybierałem między tym kierunkiem a ZiP'em. Reszta mnie praktycznie nie interesowała, bo nie fascynuje się robotami, majsterkowaniem itp. Póki co jestem bardzo zadowolony. Kierunek obejmuje dużo szersze spektrum wiedzy niż mogłoby mi się wydawać, trafiłem fajną ekipę ludzi, większość wykładowców jest ok. Ciężko powiedzieć coś więcej po miesiącu zajęć, ale na ten moment nigdzie się nie wybieram ;)

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

No to powodzenia adi i zaczynamy naszą małą rywalizację na nl10 _drink:
Ja wczoraj zacząłem od + 8$ z 2,5 bb/100 a ev 10bb/100 :f_rolleyes:

Ty nie studiowałeś matmy czasem?

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Znowu parę dni ciszy i powracam z wpisem...
Pokerowo u mnie narazie cisza, mało gram, początki po powrocie były zachęcające, potem przyszło wyrównanie połączone z przeziębieniem, co przełożyło się na mniej grania. Udało mi się natomiast ułożyć plany na listopad:
*1.12. wypłacam 250$ z roll'a;
*analizuję na biężąco sesje i sam się poprawiam.
*zwracam uwagę na otoczkę i sprawy około pokerowe - żeby zwiększyć % A-game w mojej grze.
Generalnie wygląda to tak, że np. ostatnio wyłapałem u siebie leak w postaci gubienia się w 3bet potach na szerokich range'ach (BB,SBvsBU,CO), gdy mam 2 overkarty + gutshot. Chętnie posłucham również opinii na ten temat. Ja przeanalizowałem to i doszedłem do pewnych wniosków. Chodzi o sytuację typu board JT2r a my mamy AQo, AKo, gdzie nie mamy backdoor'ów. Jest to spot spotykany dosyć często.
Z kolei % gry A-game to kolejny leak, który muszę starać się poprawić. Często dekoncentruję się i zaczynam klikać przyciski po pewnym czasie.
Życiowo ostatnio podupadłem z powodu choroby. Sytuacja jest niestety wciąż rozwojowa, przez co pogarsza się moje samopoczucie. Z dobrych wieści tyle, że uporządkowałem niektóre pracy, znalazłem pracę typowo dorywczą oraz zapisałem się na siłownie, udało mi się ogarnąć karnet po taniości na siłkę 250m od domu.
Jeśli chodzi o live to od ostatniego razu nie grałem, ale sytuacja jest rozwojowa. We Wrocku od jakiegoś czasu poza home games są regularne gierki w pewnym miejscu. Jeszcze tam nigdy nie byłem na turnieju, ale sporo znajomych mnie namawia i ja też chcę spróbować. Koliduje to z moim grafikiem, pewnie dlatego jeszcze mnie tam nie było jak i nie ukrywam, że wolę cash'a, gdzie mogę się wkupić za xxx i wyjść z tym samym/na +/na -. W turnieju płacisz tego BI i albo wygrasz dużo albo odejdziesz z niczym. W każdym razie jutro jest turniej na który się wybiorę, jeżeli zdrowie pozwoli. Do tego 29.11 jest pierwszy turniej organizacyjny w ramach Legalnej Ligi Pokerowej, o której już opowiadałem. Turniej nie będzie wliczany w ranking, ale już teraz mogę powiedzieć, że będę brał udział w tej lidze i powalczę o nagrody. Można poczuć klimat turnieju (CAP 80osób, ale to i tak sporo), nauczyć się trochę czytać ludzi, pobawić się. Najlepsze jest to, że klub, w którym będzie odbywać się liga jest...100m od mojego mieszkania :) Grzech nie przyjść. Do tego zastanawiam się nad PokerFever w Ołomuńcu. Narazie zgłosiłem się do konkursu ps, a nóż widelec uda się wygrać bilet. W każdym razie konkurs jest do 15, więc mam parę dni żeby się zastanowić czy chcę próbować atakować te juicy satki na partypoker...

Aha, dla tych, którzy docierają do końca moich wpisów tym razem nagroda:

Spoiler

Nie dość, że wypłacony, to jeszcze bonusik 25$ od PartyPoker za ukończenia zadania (wygraj na showdown'ie z każdym układem, na ten magiczny czekałem 2 miesiące), hehe:
Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $19.11 (191.1 bb)
Hero (BB): $21.98 (219.8 bb)
MP: $10.25 (102.5 bb)
CO: $10.55 (105.5 bb)
BTN: $10.13 (101.3 bb)

Preflop: Hero is BB with 5♠: 6♥:
2 folds, BTN raises to $0.20, SB calls $0.15, Hero calls $0.10

Flop: ($0.60) 6♠: 4♠: 8♠: (3 players)
SB checks, Hero bets $0.37, BTN raises to $1.35, SB calls $1.35, Hero calls $0.98

Turn: ($4.65) 7♠: (3 players)
SB checks, Hero checks, BTN checks

River: ($4.65) 8♦: (3 players)
SB bets $2.21, Hero raises to $6, BTN folds, SB calls $3.79

Results:

Spoiler

$16.65 pot ($0.83 rake)
Final Board: 6♠: 4♠: 8♠: 7♠: 8♦:
SB mucked A♠: 9♦: and lost (-$7.55 net)
Hero showed 5♠: 6♥: and won $15.82 ($8.27 net)
BTN mucked and lost (-$1.55 net)

Odpowiedz
Cytat
Slooneeek

Po co leadujesz tego flopa z 65o?

Odpowiedz
Cytat
losiuu87

Napisane przez adifanstal
Mam jeszcze 2 dni na dokończenie paru serii filmów od w34z3l. Po obejrzeniu połowy założonego materiału mogę śmiało polecić te filmy wszystkim, którzy mają dostęp do złota. Przede wszystkim świetny angielski i szybkie tempo mówienia (większość filmów od innych trenerów przeważnie podkręcam w mediaplayer). Podejście bardzo praktyczne, myślę, że osiągnąłem to co chciałem, czyli powrót do korzeni, a przy okazji i parę nowych, wydawałoby się niewyszukanych konceptów, o których niby gdzieś tam się słyszało, ale nie stosuje się ich zbyt często.

Ostatnio też przeglądam jego produkcje, jakie on robi wyniki i na jakich limitach?

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

wyniki stara się robić przyzwoite , ale kurwa nie wychodzi mu zawsze wszystko w życiu ......
kredyt zaufania wchodzi w grę ????

Odpowiedz
Cytat
losiuu87

Pewnie znasz to z autopsji, ale nie przejmuj sie bo kiedyś wszystko się ułoży :f_thumbsup:
Spoko Mordo, zaufam mu =) Ty też mi zaufaj, że jak dasz jeden pytajnik na końcu zdania a nie cztery to większość osób i tak się domyśli, że chcesz zadać pytanie ;)

Odpowiedz
Cytat