Cześć! Miałem krótką 2-tygodniową przerwę od gry z powodu swinga w dół przez co też mocno ucierpiała moja pewność siebie i często mam przez to uczucie zagubienia w najprostszych spotach na postflopie. W ramach nauki pomyślałem więc, że warto byłoby powtórzyć/przypomnieć sobie fundament, bazę na której w końcu buduję gry i chciałbym się waz zapytać czy został wam w pamięci jakiś konkretny film, seria filmów lub artykuł który dobrze wyjaśnia elementy takie jak podstawy gry na flopie, turnie i 3bet potach?
Ja mam dla ciebie inny pomysł, ale też może wypalić w twoim przypadku.
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3466662#post3466662 - w szczególności te ostatnie (na dole). Większość z nich jest od srebra, więc masz do nich dostęp. Ja generalnie polecam oglądanie treningu na żywo, ale nagrania też można wykorzystać, np. w formie rozgrzewki przed sesją.
Wybierz sobie któryś film i zobacz 1/2/3 rozdania. Przed każdym rozdaniem pomyśl co byś w tym przypadku zrobił. Zapisz jakieś wnioski na kartce jeśli jest to dla ciebie wygodne, a następnie odsłuchaj co o tym rozdaniu powiedzieli trenerzy. Warto przemyśleć dlaczego twoja opinia była inna lub taka sama. Pamiętaj, że w pokerze nie ma jednego rozwiązania dla danej sytuacji.
Z jednej strony nie zamuli ciebie to przed sesją (nie rób 1h analizy filmu), a z drugiej strony takie przemyślenia powinny podbudować morale/ego/nastawienie do gry.
Jeśli będziesz wybierał po 2-3 rozdania, które zajmą ci przed sesją około 30 minut to masz materiału na dobrych kilkadziesiąt sesji.