Przejdź do forum
ostrzezenie przed g...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ostrzezenie przed gg network

62 Posty
33 Użytkownicy
173 Reakcje
30.3 K Wyświetlenia
jociasija

Witam, czuje się zobowiązany ostrzec każdego, kto myśli o rozpoczęciu swojej przygody w sieci ggnetwork.
Po krotce, wychodzi na to, ze siec ta banuje graczy "niesprzyjający h ekosystemowi" - zaczynasz wygrywać za dużo, oni oskarazaja cie o bumhunting/predatory behaviour i dostajesz bana.
po miesięcznej walce, udało mi się jakos wyplacic to co miałem u nich lock'niete, wiec kraść, nie kradna per se,
ale każdy kto chce uniknąć niepotrzebnego stresu lepiej niech uważa.

Odpowiedz
Cytat
61 odpowiedzi
SweetPaul

od jakich kwot zaczynają się kłopoty?

Odpowiedz
Cytat
kamzak

Podobno bonus od wpłaty wynosi 15%rb z tego co wyliczyłem mi wychodziło ok 5%. To tez jest uzależnione od tego czy jestes graczem rekreacyjnym czy nie. Gdzieś może maja to zapisane w regulaminie małym druczkiem, ale taka praktyka mi się nie podoba. Pierwszego dnia dostałem bana za używanie niedozwolonych programów. Możliwe ze zapomniałem wylaczyc PT albo mialem equilab odpalony. Nic by nie bylo w tym dziwnego gdyby nie fakt ze przez ok tydzien mialem zablokowane konto i nie moglem sie dowiedziec dlaczego. Zanim mi napisali za co dostałem bana napisali ze muszą przeprowadzić weryfikacje. Weryfikacja była mega ciężka chyba z 5-6 dokumentów musiałem wysłać. Dopiero po tygodniu pisania, stresu i wysyłania im kolejnych dokumentów napisali ze używałem zabronionych programów. Wyplata doszla szybko i bez problemów, ale mimo ten room nie jest godny polecenia moim zdaniem.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

u mnie kłopoty zaczely się po kilku dobrych sesjach na 10/20, ale uwazalbym i nizej, jako, ze traffic nie jest wielki
nie zdziwiłbym się, gdyby na 1/2 znalazł się jakiś mocny reg, którego tez by nie chcieli..
apropos dokumentów, potwierdzam, weryfikacja tozsamosci u nich i ilość niezbędnych dokumentów, to mocne przegiecie

Odpowiedz
Cytat
Don4tello

Co do bumhuntingu, to jest pkt 3 w ich regulaminie --> https://www.natural8.com/tnc
Ja tam gram od dłuższego czasu, póki co problemów nie mam żadnych, a weryfikacja przebiegła błyskawicznie. Ogólnie trzeba grać z każdym i nie robić od razu sit-outów jak fish odejdzie. Właśnie tego nie akceptują. Equilab mam zawsze odpalony i PT też, choć tam on nie działa.
PS. jociasija, bardzo możliwe, że graliśmy ze sobą ;)

Odpowiedz
Cytat
Fastjack09

wiesz coto kradziez tozsamosci i jak sluzby buduja bazy danych
to juz wiesz poco istnieja "krzaki"...

Odpowiedz
Cytat
89deny89

.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

Napisane przez Don4tello
Co do bumhuntingu, to jest pkt 3 w ich regulaminie --> https://www.natural8.com/tnc
Ja tam gram od dłuższego czasu, póki co problemów nie mam żadnych, a weryfikacja przebiegła błyskawicznie. Ogólnie trzeba grać z każdym i nie robić od razu sit-outów jak fish odejdzie. Właśnie tego nie akceptują. Equilab mam zawsze odpalony i PT też, choć tam on nie działa.
PS. jociasija, bardzo możliwe, że graliśmy ze sobą ;)

ja ci dobrze radze, trzymaj tam minimum tego co musisz
kwestia bumhuntingu w mojej sprawie to zwykle pierdolenie
nie może być o nim mowy, jeśli ja trzymałem lobby i zaczynałem stoly
sit outowalem robiąc przerwę, lub konczac sesje

Odpowiedz
Cytat

wpiszcie google: gg network stole 5k$
Pierwszy wynik z 2+2 strona nr2.
Gracz sponsorowany n8 i streamer buehlero napisal:

sorry guys, was playing some livepoker and then was sick and totally forgot about this thread.

So GGnetwork bans regulars that win too much money at mid to high stakes cash games. It's their approach to protecting fun players and keep the games soft. I don't personally agree with that approach, but they're in every right to ban anyone from their site, as long as they are able to withdraw their balances. I talked with Natural8 and they confirmed that that has been the case 100%, can't say anything about the other skins. Two friends of mine got banned as well after winning a bunch at cash games on N8 and they were able to withdraw their full bankroll (around 25k, it took 2 weeks).
I'm not in contact with any other skin nor have I influence on them, so I sadly can't really do much about your case.

If you are a regular, I wouldn't play mid/highstakes cash on the network, mtts should be fine.

If you had any issues on Natural8, feel free to hit me up on any social media, and I will look into it, since I'm not really active on 2+2.

jest to oficjalne stanowisko n8 ze wygrywajacy gracze z mid i hs sa banowani zeby utrzymac niski poziom gier. Nawet nie chodzi o bumhunting

Swoja droga jestem ciekaw czy administracja strategi zgadza sie z ta polityka i zamierza dalej wspolpracowac z ggnetwork. Sadze ze tak poki hajs sie zgadza.

Odpowiedz
Cytat
Don4tello

W takim razie najrozsądniej będzie założyć, że niedługo i mnie zbanują i najwyższy czas rolla wypłacić... Nie wyobrażam sobie sytuacji, że po jakiejś tłustszej sesji skonfiskują mi forsę... Dziwię się bardzo, że po pół roku gry jeszcze nie doczepili się do mnie, skoro jest tak jak piszecie:f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
pawelplay

Napisane przez Don4tello
W takim razie najrozsądniej będzie założyć, że niedługo i mnie zbanują i najwyższy czas rolla wypłacić... Nie wyobrażam sobie sytuacji, że po jakiejś tłustszej sesji skonfiskują mi forsę... Dziwię się bardzo, że po pół roku gry jeszcze nie doczepili się do mnie, skoro jest tak jak piszecie:f_rolleyes:

Doczytaj dobrze

Napisane przez hgu7468854885
jest to oficjalne stanowisko n8 ze wygrywajacy gracze z mid i hs sa banowani zeby utrzymac niski poziom gier.

Spoiler :coolface:

Odpowiedz
Cytat
insanePL1

Niestety potwierdzam to co tutaj piszecie. Myślałem, że problem nie dotyczy graczy z plo bo na gg network jest na tych gierkach ogromny rake w wysokosci 5% bez limitu i uważałem, że mają na tyle kasy z rejku, że nie opłaca im się blokować graczy. Konto miałem już od dosyć dawna , grałem tam z przerwami. Na początku wygrałem niezłą sumke grajac wszystkie gry od plo100-plo1000. Jakiś czas temu niestety nie szło tam za dobrze więc postanowiłem zrobić przerwę od grania na tej stronie , ale ze względu na promocję jaką uruchomili w tym miesiącu - Rakerace z pula 200k$ , spróbowałem swoich sił tam znowu . Grałem każde stawki , z każdym od plo400 do plo10k i dzisiaj dostałem maila ze za bumhunting postanowili mi zablokować konto. Jest cała masa regow którzy tam bumhuntują , zmieniają nawet miejsce na stole podczas gry zeby mieć pozycję na fisza ale jak widać, jeśli ktoś poprostu za dużo wygra to nie liczy sie uczciwość, poprostu leci ban :) . Zrobiłem ponad 60k$ rejku im w tym miesiącu, jestem w chwili obecnej na 1 pozycji w rankingu i na 2 pozycji (mają różne kategorie tego wyścigu) co daje mi na dzien dzisiejszy 28k$ za sam wyścig ale przez to, że dostałem bana większość tej wygranej a może nawet cała (coś mi się wydaje, że napiszą, że za bumhunting nawet nie należy mi sie kasa z tego wyścigu :D ) pójdzie się jebać . :) NIE POLECAM TEJ SIECI!!!:f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
Don4tello

Ja to ciekawy jestem, co teraz na to PokerStrategy. Ludzie grają, wygrywają, nie robią nic złego, a wyrzuca się ich z roomu. To jest dopiero SKANDAL! :) Właśnie w tej chwili pakuję mandżur i uciekam stąd zanim będzie za późno. Po Twoim wpisie insanePL1 już definitywnie jestem pewny, że robię dobrze.
Swoją drogą zastanawia mnie, co N8 robi z tą kasą co konfiskuje - bierze dla siebie czy rozdziela po graczach, którzy w tamtym momencie byli przy stole? Pamiętam, że raz sam właśnie dostałem taki zwrot, bo ktoś niby oszukiwał...

Odpowiedz
Cytat
jociasija

60k rejku, szacun wariacie :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman

Zróbcie im grubszą awanturę na jakimś globalnym forum.

Odpowiedz
Cytat
insanePL1

Wysłałem im maila z zapytaniem co się stanie z nagrodą z wyścigu oraz co będzie z rakebackiem który miałem na koncie w chwili zablokowania (miałem 33 niewykorzystane koła które każde daję rakeback w wysokości od 10%/100$ do 100% 1000$ ) . Odpisali mi ""Therefore, as we were conducting your account ban with regards to the policy you had violated, we are unable to compensate you with the loss wich you claim you have suffered. The remaining balance will only apply and be restricted to the cash amount in the player's wallet, and any bonus or service provided within the client will not be applicable." czyli poprostu zablokowali mi dostęp do softu (jak chcę się zalogować przez soft to pojawia się informacja, że konto jest zablokowane na 3650 dni) i ukradli pieniądze które należały mi się ze względu na wyrobiony rake :) . Ciekawą informacją jest to, że na wypłate jeszcze też trochę poczekam bo w chwili obecnej oni poprostu nie dysponują taka ilościa pieniędzy jaką wygrałem.:f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Don4tello

No to ładnie stratny jesteś... Ja te koła otwierałem na bieżąco, a trzymałem tam jedynie minimum potrzebne na grę - też tak powinieneś był zrobić :) Ja już wypłaciłem wszystko z N8 - w dwóch ratach, żeby się z jakiegoś powodu nie przyczepili. Choć nie mogę się do niczego przyczepić jeśli chodzi o ten room (przez pół roku żadnych problemów), to po historiach jakie tu przeczytałem, nie miałem innego wyjścia. No nic, trzeba szukać innego źródełka ;)

Odpowiedz
Cytat
insanePL1

Próbowałem wypłacać na bieżąco , jak jeszcze nawet grałem. 2 wypłaty po 10k$ doszly bez problemów (musialem czekać na nie łącznie 5dni) ale jak podwyższyli mi limit do 40k$ na transakcję to niestety stanęło i dostałem ostatnio informację, żę muszę poczekać do przyszłego tygodnia bo nie dysponują taką kwotą .

Odpowiedz
Cytat
jociasija

u mnie po pierwszym ostrzeżeniu i rozmowie z suportem już można było wyczuć, ze cos nie gra
wyplacalem wtedy (bez grania) co dwa dni po 5 k ( więcej twierdzili, ze się nie da, bo limity.. )
kilka wyplat przeszlo, wiec wlaczylem stęskniony za gierka sesje i po tej sesji już ban insta
później już nie moglem wyplacac przez netka, oferowali mi tylko konto bankowe, ciekaw jestem jak to u ciebie wygląda insane?
calosc procedury zajela mi około 20 dni ( spamowalem im suport i pospieszalem codziennie)

Odpowiedz
Cytat
insanePL1

ja mam support prywatny, przez skype rozmawiam z glownym menedzerem skorki na ktorej gram. Oferowal mi takze teraz wyplate na konto bankowe ale napisalem, ze nie ma takiej opcji i zapewnil ze dostane pieniadze w przyszlym tygodniu na skrilla.

Odpowiedz
Cytat