Mimo że tytuł posta może wydać się nadzwyczaj głupi / zabawny to przyznam szczerze że z mojej perspektywy - oraz innych graczy ( również Regów) wygląda to dość dziwnie.
Od kilkunastu lat gram MTT (avg stake 30$) oraz Spiny (avg stake 50eur) na kilku różnych softach natomiast od pewnego czasu zauważyłem dziwną tendencje, a mianowicie - stackując się preflop z graczami z Brazylii na GGpoker, ilość wygranych spotów jest skrajnie niska i wielce odbiega od należytych % jakie powinny mieć miejsce ( mowa tu o dużych próbkach MTT )
Liczba graczy z Brazylii na GGpoker jest zdaje się obecnie największa co skutkuje duża ilością spotów wersus oni.
Sprawa może wydać się śmieszna i zaraz ktoś napisze - jesteś fiszem, kwestia próbki, grasz turnieje za dolara i nie masz pojęcia o wariancji - akurat nic z tych rzeczy.
Gram Avg stake ~30$ oraz spiny na Pokerstars ES i winamaxie za 50 EUR.
Pracuje sporo w Solverach (PIO) oraz mam kontakt ze sporym community MTT.
Zawsze daleki byłem od pisania o tym że POKER jest rigged, konto jest Rigged i innych tego typu kwestii żeby nie było.
Natomiast grając od pewnego czasu dzien w dzien na GG nie mogę się nadziwić temu co się dzieje w spotach preflop vs Brazylijscy gracze, najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że nie jest to tak jak wspomniałem powyzej jedynie moja obserwacja lecz również innych graczy ( również wielu regów, grających na tym sofcie)
Nie bede wrzucał teraz rzecz jasna spotów czy pisał gorzkich żali - nie w tym rzecz - tak jak pisałem wcześniej gram już kilka lat sporo pracuje nad grą i skacze po stawkach lecz ta kwestia nie daje mi spokoju.
Wygrywanie 15% flipów vs wspomniana nacja notoryczne przegrywanie vs ręce które są zdominowane po zbyt częste trafianie 2outerów
Prosiłbym jedynie o konstruktywną dyskusje, ORAZ POOBSERWOWANIE czy z waszej perspektywy wszystko jest należycie czy jednak może nie do końca, na samym GGpoker rozegrałem ponad 6000 MTT więc próbka jest już niemała + wspomniane wcześniej podobne odczucia innych znajomych regów w tej kwestii.
zapraszam do dyskusji , nie hejtowania. Mowa jest jedynie o spotach vs BRAZIL , w każdym innym vs każda inna nacja będacym stackoffem preflop jest jak najbardziej ok.
Mile widziane Wasze obserwacje, wyliczenia tego typu spotów stackoffów preflop choćby na boku w otwartym notatniku, ja dwumiesięczne wyliczenia z takich spotów posiadam ( Preflop Stack off - FLIP , Stack off będac ahead ) i pozwole sobie udostępnić za jakiś czas podczas dalszej dyskusji w wątku by nie sugerować procentowych wyników.