Przejdź do forum
GGpoker - Rigged So...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

GGpoker - Rigged Soft or what ? Stackoff preflop vs Brazylijczycy

25 Posty
13 Użytkownicy
130 Reakcje
7,785 Wyświetlenia
KKingOfCards

Mimo że tytuł posta może wydać się nadzwyczaj głupi / zabawny to przyznam szczerze że z mojej perspektywy - oraz innych graczy ( również Regów) wygląda to dość dziwnie.

Od kilkunastu lat gram MTT (avg stake 30$) oraz Spiny (avg stake 50eur) na kilku różnych softach natomiast od pewnego czasu zauważyłem dziwną tendencje, a mianowicie - stackując się preflop z graczami z Brazylii na GGpoker, ilość wygranych spotów jest skrajnie niska i wielce odbiega od należytych % jakie powinny mieć miejsce ( mowa tu o dużych próbkach MTT )
Liczba graczy z Brazylii na GGpoker jest zdaje się obecnie największa co skutkuje duża ilością spotów wersus oni.
Sprawa może wydać się śmieszna i zaraz ktoś napisze - jesteś fiszem, kwestia próbki, grasz turnieje za dolara i nie masz pojęcia o wariancji - akurat nic z tych rzeczy.
Gram Avg stake ~30$ oraz spiny na Pokerstars ES i winamaxie za 50 EUR.
Pracuje sporo w Solverach (PIO) oraz mam kontakt ze sporym community MTT.
Zawsze daleki byłem od pisania o tym że POKER jest rigged, konto jest Rigged i innych tego typu kwestii żeby nie było.
Natomiast grając od pewnego czasu dzien w dzien na GG nie mogę się nadziwić temu co się dzieje w spotach preflop vs Brazylijscy gracze, najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że nie jest to tak jak wspomniałem powyzej jedynie moja obserwacja lecz również innych graczy ( również wielu regów, grających na tym sofcie)

Nie bede wrzucał teraz rzecz jasna spotów czy pisał gorzkich żali - nie w tym rzecz - tak jak pisałem wcześniej gram już kilka lat sporo pracuje nad grą i skacze po stawkach lecz ta kwestia nie daje mi spokoju.
Wygrywanie 15% flipów vs wspomniana nacja notoryczne przegrywanie vs ręce które są zdominowane po zbyt częste trafianie 2outerów

Prosiłbym jedynie o konstruktywną dyskusje, ORAZ POOBSERWOWANIE czy z waszej perspektywy wszystko jest należycie czy jednak może nie do końca, na samym GGpoker rozegrałem ponad 6000 MTT więc próbka jest już niemała + wspomniane wcześniej podobne odczucia innych znajomych regów w tej kwestii.

zapraszam do dyskusji , nie hejtowania. Mowa jest jedynie o spotach vs BRAZIL , w każdym innym vs każda inna nacja będacym stackoffem preflop jest jak najbardziej ok.

Mile widziane Wasze obserwacje, wyliczenia tego typu spotów stackoffów preflop choćby na boku w otwartym notatniku, ja dwumiesięczne wyliczenia z takich spotów posiadam ( Preflop Stack off - FLIP , Stack off będac ahead ) i pozwole sobie udostępnić za jakiś czas podczas dalszej dyskusji w wątku by nie sugerować procentowych wyników.

Odpowiedz
Cytat
24 odpowiedzi
bikmak99

Najgorsi są żydzi.

Spoiler

Przepraszam, musiałem.
Ci brazylijczycy to regularni gracze? Czy tacy co ich raz zobaczysz i nigdy więcej?

Odpowiedz
Cytat
GoldenBoyMJ23

Potwierdzam, kręcony.

Odpowiedz
Cytat
GoldenBoyMJ23

Napisane przez KKingOfCards
stackując się preflop z graczami z Brazylii na GGpoker, ilość wygranych spotów jest skrajnie niska i wielce odbiega od należytych % jakie powinny mieć miejsce ( mowa tu o dużych próbkach MTT )

Pokaż wykres z trackera na dużej próbce i zobaczymy jaki rozjazd w EV.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

translejtnij na angielski i do supportu, moze znaja np flopa :D nie wiem imo nie sadze zeby znali karty post bo kazdy z nich by gral vipi50 a przynajmniej ktos by sie wylamal boludzie sa glupi, czasem tez mam taki mindfuck ze wpada zenada vs gosc ktory gra 83o tak pewnie i stakuje sie pre a potem moje brodway e lamie 2 parami albo moja pare na flopie swoimi 2 z dupy na river. oczywiscie nie mozna nic wykluczyc bo caly system jst po to zeby grabic ludzi , nie tylko poker ale wszedzie. wiec jak piszesz ze masz podejzenia to ci wierze. ale co mozna zrobic, glosowac nogami i guess.
ciekaw jestem rozwiniecia tematu , pisz jak cos :)

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Ja mysle, ze problem lezy w tym, ze ludzie po prostu nie doceniaja wariancji. Kazdy wie, ze wariancja moze byc przejebana, ale nie kazdy wie jak bardzo. Nie gralem nigdy na GG, nie gram mtt, ale jesli byloby tak jak mowisz- nic tylko grac z Brazylii i liczyc hajsy.

Odpowiedz
Cytat
Dahid84

Prawda jest taka ze nawet jak autor textu ma racje, nikt nie jest wstanie tego udowodnić bo wariancja itp itd . Nikt niezależny nie jest wstanie sprawdzić uczciwość softu bo po prostu nikogo to nie obchodzi. Albo grasz i masz to w dupie albo kasujesz konto.

ja np. skasowałem konto na starsach bo mam już dość wypluwania przez soft kilka autow. Nikomu nic nie sugeruje ale żeby być w stosunku do siebie uczciwym innego wyjścia nie było.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez Dahid84
Prawda jest taka ze nawet jak autor textu ma racje, nikt nie jest wstanie tego udowodnić bo wariancja itp itd . Nikt niezależny nie jest wstanie sprawdzić uczciwość softu bo po prostu nikogo to nie obchodzi. Albo grasz i masz to w dupie albo kasujesz konto.

ja np. skasowałem konto na starsach bo mam już dość wypluwania przez soft kilka autow. Nikomu nic nie sugeruje ale żeby być w stosunku do siebie uczciwym innego wyjścia nie było.

Rozumiem, ze zaczales grac na innym sofcie i problem zniknal?

Odpowiedz
Cytat
Dahid84

Problem zniknął a wariancja nie. Ja porostu tego softu nienawidzę. Gram w omaha zoom pewnie dlatego ( doskonale wiem jaka bolesna jest wariancja ). Zmiana roomu mi wychodzi na dobre. Nie chce mieć z gwiazdami nic wspólnego o takie skrzywienie midsetowe. Uważam ze jeśli jakiś room cos by poodkręcał to nikt tego nie sprawdzi bo zawsze będzie wytłumaczenie wariancja lub longrun. Szkoda tylko ścierać klawiaturę na takie tematy.

Odpowiedz
Cytat
logan22

Napisane przez Dahid84
Problem zniknął a wariancja nie. Ja porostu tego softu nienawidzę. Gram w omaha zoom pewnie dlatego ( doskonale wiem jaka bolesna jest wariancja ). Zmiana roomu mi wychodzi na dobre. Nie chce mieć z gwiazdami nic wspólnego o takie skrzywienie midsetowe. Uważam ze jeśli jakiś room cos by poodkręcał to nikt tego nie sprawdzi bo zawsze będzie wytłumaczenie wariancja lub longrun. Szkoda tylko ścierać klawiaturę na takie tematy.

Tu masz artykuł prosa, który rozegrał w życiu ponad 10 mln rozdań.

https://www.blackrain79.com/2018/06/pokerstars-rigged.html?m=1

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Ja tam czekam do 10 i wracam na stare dobre starsy hehe rok banana się skończy weee!!

Odpowiedz
Cytat
logan22

Za co poszedł ban?

Odpowiedz
Cytat
Dahid84

Logan trzeba bylo troche wczesnij wyslac tego linka:). Ale na moj madset pomogla zmiana roomu. Ja juz koncze ten temat zeby nie wyszlo ze soft jest rigged bo po co grac....

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez logan22
Za co poszedł ban?

Sam się zbanowałem ;)

Odpowiedz
Cytat
FulHaus

Autor tego bloga też gra MTT na GG i też zawsze bluzgał na brazylijczyków, że zawsze im dochodzi karta.
To nie jest Super Blog High Rollers MTT

Odpowiedz
Cytat
koval21

czy da się na GG zarejestrować jako brazylyjczyk, kosić kasę i dopiero gdy będe chciał zrobić wypłatę, zmienić adres na polski i go zweryfikować?

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

hehe jak gralem mtt na gg to dostalem chat bana na ~miesiac za zbluzganie brazola po bardzo dziwnym rozdaniu ktorych tak wlasciwie z nimi jest wiele, predzej czy pozniej kazdemu nerwy puszczaja takze rozumiem autora tematu xD (napisalem ze jest idiotą i gra jak malpa )

co do ich gry z tego co sie orientuje palenie zioła w brazyli jest bardzo popularne wsrod mlodych ludzi stad moze wynikac ich pojebany styl

a samo rng na gg wydaje sie byc imo troszke bardziej spicy pod kreowanie akcji ale zdaje sobie sprawe ze to jest opinia jakich wiele w necie na temat kazdego softu pisana przez wkurzonych fishy ktorzy wszedzie doszukuja sie rigged softu (na starsach rozegralem juz over 7mln rozdan + na PP ~600k+ owszem bywalo ciezko ale nigdy mnie tak wariancja nie zniechecila jak na GG wiec jestem troche do nich uprzedzony )

Odpowiedz
Cytat
KKingOfCards

Napisane przez koval21
czy da się na GG zarejestrować jako brazylyjczyk, kosić kasę i dopiero gdy będe chciał zrobić wypłatę, zmienić adres na polski i go zweryfikować?

+1
EV'ka już w styczniu byłaby wyrobiona do końca roku... to na pewno. - tak więc jeśli się da to - snap call...

Od jakiegos czasu spoty ev+ z brazylijczykami po prostu folduje... natomiast średnie to rozwiązanie problemu gdy field zawiera 20% brazylijczykow... :P
Najwieksze są weekendowe mayorsy i sytuacje gdy np zostaje 20 left i zostaje 14 brazylijczykow so sick...

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

Napisane przez KKingOfCards

Najwieksze są weekendowe mayorsy i sytuacje gdy np zostaje 20 left i zostaje 14 brazylijczykow so sick...

fotka z tamtego roku, zaden to majors bo jakis maly turek ale oddaje obraz jak brazole najechali emteteki i jak im spada, oni praktycznie musza walczyc tylko miedzy soba 😁

a do tego goscia mam mega szacun za odwage bo kusi los , no i jest to chyba najlepszy i najbardziej pasujacy do sytuacji avatar jaki widzialem ever xD

Odpowiedz
Cytat
zordek666

Powierdzam od 2 lat gram na koncie brazylijskim (VPN) spada mi jak nigdy.

Odpowiedz
Cytat