Przejdź do forum
Najlepsza platforma...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Wyniki ankiety: Najlepsza platforma dla początkujących
Wyborcy: 146
Ankieta jest zamknięta lis 17, 2009
bet365  -  głosy: 0 / 0%
0
0%
PartyPoker  -  głosy: 43 / 29.5%
43
29.5%
888.com  -  głosy: 6 / 4.1%
6
4.1%
PokerStars  -  głosy: 74 / 50.7%
74
50.7%
Full Tilt Poker  -  głosy: 34 / 23.3%
34
23.3%
Mansion  -  głosy: 4 / 2.7%
4
2.7%
Titan  -  głosy: 13 / 8.9%
13
8.9%
bwin  -  głosy: 7 / 4.8%
7
4.8%
Everest Poker  -  głosy: 50 / 34.2%
50
34.2%
Poker Heaven  -  głosy: 1 / 0.7%
1
0.7%
Landbrokespoker  -  głosy: 1 / 0.7%
1
0.7%
Cake poker  -  głosy: 7 / 4.8%
7
4.8%
Unibet  -  głosy: 7 / 4.8%
7
4.8%
InterPoker  -  głosy: 0 / 0%
0
0%
Betfair Poker  -  głosy: 3 / 2.1%
3
2.1%

[Zamknięte] Najlepsza platforma dla początkujących

37 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
17.5 K Wyświetlenia
Thorek

Wybór pierwszej platformy pokerowej to jedna z najważniejszych decyzji na początku kariery każdego gracza. Wkraczając w niejako nowy świat, ciężko dokładnie przeanalizować oferty jakie oferują poker roomy. Jedne dają dobry rakeback, inne kuszą dużym doborem różnego rodzaju turniejów, a na kolejnych niski poziom przeciwników pozwala na w miarę bezpieczną grę młodym adeptom pokera.

voteNa co Waszym zdaniem należy zwrócić uwagę przy wyborze pierwszej platformy pokerowej i która według Was nadaje się najlepiej do rozpoczęcia przygody z tą wspaniałą grą? Zapraszamy Was do udziału w ankiecie.

36 odpowiedzi
bMh
bMh

Rakeback na micro jest nieistotny moim zdaniem. Lepiej skupic sie na nauce i wyciagac kokosy z winrate.

To gdzie chcemy zaczac gre zalezy tez od tego jaka walute chcemy miec. Dla € polecalbym Poker Heaven dla $ Everest, Party, Stars i FTP.

salyk

Wg mnie początkujący powinni wybrać Cake Poker. Poziom jest bardzo słaby na micro limitach. Poza tym nowi gracze nie będą używać HUD'a, a że na Cake'u jest on zabroniony to nikt go nie ma. Ale najlepszy jest rakeback - 33% wypłacane co tydzień. Na pewno pozwoli to szybciej budować bankroll na początku pokerowej kariery ;)

Napisane przez bMh
Rakeback na micro jest nieistotny moim zdaniem. Lepiej skupic sie na nauce i wyciagac kokosy z winrate.

Moim zdaniem jest bardzo istotny. Pozwala nadrabiać straty w BK przed bad beaty czy coolery, na które początkujący gracze są bardzo wrażliwi. Zresztą często w blogach graczy micro, ludzie piszą teksty typu: "dobrze, że rakeback jest jutro", "rakeback, pozwoli mi załatać dziury tej nieudanej sesji".

Zresztą również keidyś EnT pisał, że się dziwi graczom z micro, że wybierają roomy bez rakebacku.

Endurx

To prawda dla początkujących graczy rake back jest istotny nawet na micro stawkach, ale dla osób które już potrafią wygrywać na tych stawkach, rake back nie będzie stanowił dużej części wygranych i najistotniejszy będzie poziom graczy danej platformy. Ja osobiście oddałem swój swój głos na Everest Poker, myślę że to najlepszy wybór dla początkujących graczy :f_thumbsup:

Ja bym nie wybierał bossa bo tam na micro jest 10% rake, zaś na ongame nie ma nl2-nl5.

Imo cake, fajny rakeback i dużo fishy a jak się zaczyna to się nie korzysta z huda. Ewentualnie Unibet z tych samych powodów(rakeback i fishe), a dodatkowym + są stoły w euro.

VictorM

Jak dla mnie najlepszy wybór to Cake Poker - rakeback, poziom i brak możliwości, że przeciwnik ma lepszego HUDa niż my. Na drugim miejscu Everst, na trzecim Party Poker.

Nie rozumiem popularności PokerStars. Soft mają dobry, ale dla początkujących graczy nie oferują zupełnie nic oprócz reklam. Aby wymienić FPP na dolary trzeba ich uzbierać minimum 5000, a na mikrostawkach to naprawdę dużo grania.

Napisane przez VictorM
Jak dla mnie najlepszy wybór to Cake Poker - rakeback, poziom i brak możliwości, że przeciwnik ma lepszego HUDa niż my. Na drugim miejscu Everst, na trzecim Party Poker.

Nie rozumiem popularności PokerStars. Soft mają dobry, ale dla początkujących graczy nie oferują zupełnie nic oprócz reklam. Aby wymienić FPP na dolary trzeba ich uzbierać minimum 5000, a na mikrostawkach to naprawdę dużo grania.

I tu moge pomoca radzic i wyjasnic czemu akurat warto wybrac pokerstars bo wlasnie taka byla moja decyzja gralem tez na FTP i mam porownanie
A wiec grajac SSS i przestrzegajac jej bo taka PS proponuje na poczatek na niskich limitach na innej znanej mi platformie jest nie mozliwe
poniewaz w tabeli rak startowych wyczytasz ze grajac z jj z poz sr i majac puzniej 2 przebicia powinienes spasowac a ci zwykli maniacy przebijaja z 77 lub nawet J8o co tez zdazylo mi sie zauwazyc natomiast na P* gracze sa bardziej ulozeni, nazywam tak graczy ktorzy graja jakas strategia albo conajmniej maja jakas granice rak z ktorymi wchodza w rozdanie i gra z taki oto przeciwnikami jest bardziej ineresujaca i latwiejsza poniewaz mozesz podejmowac sluszne decyzje.
Ja np z 50$ w jakies 25 dni doszedlem do 370$ i zdobylem zloty status zarowno na P* jak i na PS co prawda kilko dniowy pech zmusil mnie do zejscia na nizszy poziom ale kase ciagle mam i wieze ze wlasnie na tej platformie uda mi sie zbudowac moj bankroll
PODSUMUJE
Jesli oprucz kasy interesuje was gra z ludzmi ktorzy graja w jakis logiczny i do rozszyfrowania sposob polecam POKERSTARS a fiszow znajdziecie wszedzie wystarczy troszke czasy spedzic na stolach i notowac ich screenname by potem spokojnie ich ograbiac z amerykanskich $$

krawczeiro

nie landbrokes tylko ladbrokes;] poprawcie blad

Napisane przez VictorM

Zapomnialem jeszcze o jednym o RAKEBACK ja znalazlem inny sposob na zwrot kasy
gram takie satelitki za 70FPP na 10 osob pierwsza osoba wygrywa bilet za 11$ co oczywiscie mozna spieniezyc a poziom w tych turkach jest tak niski jak poziom wody w kiblu wystarczy ze troche przy nich posiedzisz i zalatwisz sprawe;)
Spokojnie 1na 5 uda sie wygrac 11$ za 350FPP to sporo..

Ja wybrałem Titana z powodu dobrego rakebacku (kasy za pkt) oraz dużej ilości stolików, jest to świetna platforma dla fix limitowców i dla sng'owców z NL jest troche gorzej - odradzam grać tam SSS do tego ten room się nie nadaje.

PartyPoker jest kiepskim wyborem dla początkujących ze względu na brak rakebacku oraz średni poziom graczy. Zaletą jest duża liczba promocji tu potrzeba BM trochę większego od 50$ aby coś zarabiać oraz duża liczba stolików.

Unibet - przeciwnicy nie znają zasad i grając według strategi można zarabiać krocie +rakeback (co miesiąc). Wada min. NL4E i stoliki w zasadzie tylko NL SH.

P* - fishe. fishe na micro+ limitach, multum stolików wszystkich odmian. Wada brak rb i porządnych bonusów. Tutaj zarabiamy tylko winratem.

Chyba przejde na ciasto jak tak chwalicie

ps. a wygra oczywiscie room ten, na ktorym gra aktualnie najwiecej osob - zalozenie proste "moje? Najlepsze!"

M4cko

Warto założyć podobną ankietę pt. Najlepszy room na wykorzystanie kapitału startowego. No chyba, że jest to sprzeczne z polityką PS ;)

Wklejam to gdyż uważam że bardzo wielu osobą się przyda od gracza thesis71
piszę w tym poście zeszły rok oraz wrażenia z platform. Mam nadzieję że nikogo nie urażę i nie będziecie mieli mi za złe szczerość.
Dla limitu NL10
Na pierwszy ogień:
Everest

Moja opinia:
polecane początkującym, bardzo niski poziom przeciwników, regularsów szybko zlokalizujecie i nauczycie się przeciwko nim grać, reszta służy za bankomaty, myślę że dobra platforma by zawalczyć o łamanie limitów gdyż różnicy między NL10 a NL25 wielkiej nie zauważycie.
Ostatnio pojawiło się więcej shortów ale nadal można spokojnie grać.
Słaby program VIP, mało bonusów ( ja dostałem indywidualnie dwa więc nie narzekam ;-) )
Support - wzorcowy
Moje granie:
pierwsze 20$ zbańczone, następne 20$ w 40 dni podniosłem do 190$ grając NL10SSS oraz NL10DS.
MTT nie wyszły mi w ogóle ( VIP5000$ 82 miejsce - 11$ najwyższa wygrana ). Od listopada moja ręka straciła moc i przegrywam większość rozdań. Po wypłacie bankrolla końcówkę kasy i SP wydaję na MTT aż zejdę do zera. Lubię ten poker-room i mam nadzieję że w przyszłości spędzę tam jeszcze wiele miłych godzin :-).

CAKE
Moja opinia:
polecane początkującym, bardzo niski poziom przeciwników ( Chińczycy, Amerykanie ), może być trudny na początek ale po tygodniu powinniście wszystko ogarnąć. Na wielki plus bardzo mała ilość shortów oraz bardzo dobry rb - 33% tygodniowy.
Program VIP skromny ale widzę że coś zaczęli tam działać więc pewnie będzie lepiej. Zwracam wszystkim uwagę na MTT z pulą gwarantowaną. Nie wiem jak oni na tym wychodzą ale są rewelacyjne, niestety pora ich rozgrywania jeszcze mnie nie skusiła ale zapewne niedługo zacznę w nich grać.
Support - jeszcze nie korzystałem ale ponoć wzorcowy :-)
Moje granie:
Wpłaciłem 100$ na dzień dzisiejszy po 1,5 miesiącu grania mam 200$ ( 01.01 - 04.01 strata minus 14BI ). Pierwszy tydzień grania i chciałem uciekać, limpy z KK, AA, QQ, przegrywane AA itp., później wszystko szło już normalnie. Nawet jak miałem 1-2 dni w plecy do następne 2-4 dni w przód i cały czas do przodu. Zagrałem tylko dwa MTT płatne ( za 1$ oraz za 2$ ) i zająłem 2 x 10 miejsce . Dochodząc do finałowych stołów zaczynałem grać agresywnie i zawsze wtopiłem już na flopie ale i tak fajnie .
Ogólnie polecam.

Party Poker
Moja opinia:
Jak dla mnie najbardziej wymagający gracze, dużo agresji na stołach. Słabi przeciwnicy to Kanadyjczycy, Hiszpanie, Francuzi, Holendrzy. Bardzo dobry program VIP oraz regularne bonusów. W miarę sporo stołów ale i sporo shortów. Świetny system turniejów Bankroll Builder ( dla mnie wzorcowe ).
Support - wzorcowy
Moje granie:
Zasugerowany przez PS jako platforma dla kapitału startowgo i 50$ zbańczyłem . Utrzymałem się w grze dzięki MTT gdzie ogólnie x 3 byłem przy stole finałowym co pozwalało po każdej cashówce odbudować się :-).
Pierwszy miesiąc grania na stołach był dla mnie fatalny. Bad beaty seryjne, MTT przeciwieństwo. Po miesiącu unormowało się i dzisiaj jest przeciętnie ale nie zamierzam rezygnować tym bardziej że zamierzam tam walczyć w MTT które mile wspominam.
Ogólnie - początkujący muszą liczyć się że nie będzie łatwo ale dla samych turniejów BB czy różnych bonusów warto mieć PP w koszyku.

Pokerstars
Moja opinia:
Obowiązkowy poker-room w koszyku każdego gracza.
Poziom średni, mamy tutaj doświadczonych graczy jak i luzaków. Stoły, SnG, MTT masa, do wyboru do koloru o każdej porze. Na minus a jest taki to mało bonusów chociaż od 01.01 mamy pierwsze zmiany na dobre :-). Można grać o każdej porze w co tylko zapragniemy.
Support - bardzo dobry ( ocena zaniżona gdyż na odpowiedź niekiedy trzeba czekać kilka dni )
Moje granie:
początki na stołach fatalne, później przeniosłem się do SnG i MTT gdzie zacząłem odrabiać straty. Kilkanaście SnG 45-360 wygranych, z MTT najwyższa lokata 37. Największy mój sukces to 357/ 65k w turnieju Guinessa zajmując 3 miejsce jako Polak ( gość który pokonał moje KK vs Q6 - strit do 6 - zajął 6 miejsce :-) ).
Ogólnie - albo FTP albo Pokerstars, wybór gracza :-)

Heaven
Moja opinia:
Bardzo, ale to bardzo niski poziom graczy, warto grać w okolicach 19-21, zdarzają się bed beaty ale w moim przypadku nie jest to aż tak często.
Codziennie freerolle + freeroll miesięczny 10k za 1.5k rozdań :-).
Program VIP nie zachwyca ale na stołach można sobie to odbić.
Support - bardzo dobry.
Moje granie:
wpłacałem 23 euro, dzisiaj stan do 49 euro + 50 euro wypłacone
zagrałem w dwóch MTT płatnych 1E zajmując 4/416 oraz 24/565 graczy, poziom w turkach zachęcający do dalszego grania. ostatnimi czasu mniej tam gram ale zamierzam niedługo poświęcić sporo czasu temu serwisowi.
Ogólnie - warto

Pacyfic
Moja opinia:
Poziom graczy niski i to koniec plusów. Za mało stołów do grania, bardzo słaby program VIP. Mam nadzieję że konkurencja zmusi poker-room do działania.
Moje granie:
wpłaciłem 30$ i tyle wypłaciłem, na stołach było nijak, zanim uruchomił mi się 9 stoł to już kończyłem sejsę, blindy zjadały zyski.
Ogólnie - nic ciekawego.

bet365
Moja opinia:
Bardzo, ale to bardzo niski poziom graczy ale masa, dosłownie masa bad beatów, praktycznie zero bonusów.
Support - tragedia
Moje granie: grałem ektremalne tight a i tak łamano moje monstery, wyszedłem na minusie i nie zamierzam tam wracać.
Ogólnie - zdecydowanie odradzam

Titan
Moja opinia:
Bardzo, ale to bardzo niski poziom graczy, sporo bonusów i promocji, można dostać od nich nawet cash aby zachęcić gracza do aktywnego grania.
Support - słaby ( na dwa maile nie odpisali a na dwa inne po kilku dniach )
Moje granie: na dzień dzisiejszy na minusie 10 euro, mniej bad beat-ów niż na bet365 ale możliwe że związane jest to z poprawkami w programie. W turnieju freeroll 2010 tylko raz przy kasie 6,30$, gotówkowych jeszcze nie testowałem. Szkoda że Freeroll dla Polaków płacony od 15 miejsca na 200 bo to mniej niż 10% ( ostatnio zająłem 20 miejsce więc bym się załapał ).
Ogólnie - po ostatnich zmianach w naliczaniu punktów mniej atrakcyjny.

FTP
Moja opinia:
Następny obowiązkowy poker-room gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, masa stołów, MTT czy SnG, poziom graczy dla mojego limitu średni ( uwielbiam grać z Amerykanami czy Chińczykami ). Jeśli nie masz Pokerstars to powinieneś mieć przynajmniej FTP.
Support - wzorcowy
Moje granie: na dzień dzisiejszy to tylko podwojenie ale ostanio mało tam gram. Cashówki to +/- kilka BI na sesję i tak stoję od x czasu między 60-70$. Spróbowałem sił w turkach i satelitkach wszystkie przegrane bed beatami co nie zachęca mnie do dalszego tam grania .
Ogólnie - albo FTP albo Pokerstars, wybór gracza :-)

Wszystkie wrażenia z gry na plaformach dotyczą się mojej osoby i wielu z Was będzie miało inne odczucia. Osobiście pomimo że na Everku fatalnie mi szło przez ostatnie dwa miesiące, mam do nich sentyment i zawsze będę miło wspominał serwis.

Despersky

Witam,

Czy na Cake Poker również przy no deposit bonus otrzymam 33% rake back?

Jak wygląda sprawa grania "tylko na stołach, na których powinienem stosować się do naszych zasad zarządzania kapitałem"

Pozdrawiam

M4cko

Na Cakeu nie ma NL5

bMh
bMh

Na Cake Poker nie ma NL5 ale jest NL4 :)

Rejestrujac sie przez PokerStrategy, otrzymujac kapital startowy otrzymasz rowniez 33% rakeback

Witam wszystkich. W pokera gram mniej wiecej od pazdziernika 2009, wpłaciłem 10$ na Pokerstars i do tej pory udało mi się troche wygrindowac. Dotychczas tłukłem głównie SNG dony 5$ i 10$ ale najwiecej zarabiałem na 180manach za 2,20$. Bardzo lubie MTT ale z racji czasu nie moge grac tego tyle ile bym chicał. Pare razy udało mi się otrzec o duża kasę ale spektakularnych wyników jeszcze nie ma :) Chciałbym w najblizszym czasie zacząc grac cash. Wszystko wskazuje na to, że pójde na Cake Poker. Po pierwsze nie używam żadnego oprogramowania, po drugie maja ładny RB. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. Chce przeniesc tam prawie całego rolla żeby zrobic maximum bonusu ale jednocześnie chciałbym skorzystac z 50$ od PS. Czy moge wyrabiac oba bonusy jednoczesnie?

soczko18

Napisane przez DucePoker

bet365
Moja opinia:
Bardzo, ale to bardzo niski poziom graczy ale masa, dosłownie masa bad beatów, praktycznie zero bonusów.
Support - tragedia
Moje granie: grałem ektremalne tight a i tak łamano moje monstery, wyszedłem na minusie i nie zamierzam tam wracać.
Ogólnie - zdecydowanie odradzam

To że Ty miewałeś pechowe rozdania, nie świadczy wcale źle o pooker roomie... a tak między wierszami przypomnę pewien cytat „Bad beats only happen to good players.”- Joe Crow oraz jeszcze jeden którego nie mogę w tej chwili znaleźć, ale chodziło w nim o to że na dłuższą metę bad beaty są ,,przyjaciółmi" pokerzystów _biggrin:

Mooris

Takie praktyki są na naszym forum zabronione. Ostrzegam, że jeszcze jeden taki post i będziemy zmuszeni zablokować Twoje konto.

Hej,

przeczytalem caly watek od deski do deski, a i tak nie wiem co zrobic.

Krotka historia jest taka:
gram w poka od ponad roku. Narazie tylko SnG najwiecej 6,5$ STT. Mam HMa (HUD) i troche ogarniecia z pokerem. Narazie gralem na P* i na FTP.

Chce sprobowac moich sil w cachowkach. Mam 250$, jako bankroll na te probe. Narazie gralem pare dni na P* 12 stolow NL5 i po 12k rak jestem +- breakeven.

Zastanawiam sie czy nie przeniesc bankrolla na inny room (mniej popularny) + podlaczyc go do PS, bo P* niestety nie jest podlaczony.

Moze ktos mial podobne rozterki i moze cos podpowiedziec? Moze ktorys z doswiadczonych kolegow jest cos w stanie poradzic?

Zakladam, ze chcialbym grac BSS FR. Chyba, ze lepiej rzucic sie na cos innego. Moj wybor padl na te odmiane ze wzgledu na przyzwyczajenie do 9os. stolow SNG.