Wklejam to gdyż uważam że bardzo wielu osobą się przyda od gracza thesis71
piszę w tym poście zeszły rok oraz wrażenia z platform. Mam nadzieję że nikogo nie urażę i nie będziecie mieli mi za złe szczerość.
Dla limitu NL10
Na pierwszy ogień:
Everest
Moja opinia:
polecane początkującym, bardzo niski poziom przeciwników, regularsów szybko zlokalizujecie i nauczycie się przeciwko nim grać, reszta służy za bankomaty, myślę że dobra platforma by zawalczyć o łamanie limitów gdyż różnicy między NL10 a NL25 wielkiej nie zauważycie.
Ostatnio pojawiło się więcej shortów ale nadal można spokojnie grać.
Słaby program VIP, mało bonusów ( ja dostałem indywidualnie dwa więc nie narzekam ;-) )
Support - wzorcowy
Moje granie:
pierwsze 20$ zbańczone, następne 20$ w 40 dni podniosłem do 190$ grając NL10SSS oraz NL10DS.
MTT nie wyszły mi w ogóle ( VIP5000$ 82 miejsce - 11$ najwyższa wygrana ). Od listopada moja ręka straciła moc i przegrywam większość rozdań. Po wypłacie bankrolla końcówkę kasy i SP wydaję na MTT aż zejdę do zera. Lubię ten poker-room i mam nadzieję że w przyszłości spędzę tam jeszcze wiele miłych godzin :-).
CAKE
Moja opinia:
polecane początkującym, bardzo niski poziom przeciwników ( Chińczycy, Amerykanie ), może być trudny na początek ale po tygodniu powinniście wszystko ogarnąć. Na wielki plus bardzo mała ilość shortów oraz bardzo dobry rb - 33% tygodniowy.
Program VIP skromny ale widzę że coś zaczęli tam działać więc pewnie będzie lepiej. Zwracam wszystkim uwagę na MTT z pulą gwarantowaną. Nie wiem jak oni na tym wychodzą ale są rewelacyjne, niestety pora ich rozgrywania jeszcze mnie nie skusiła ale zapewne niedługo zacznę w nich grać.
Support - jeszcze nie korzystałem ale ponoć wzorcowy :-)
Moje granie:
Wpłaciłem 100$ na dzień dzisiejszy po 1,5 miesiącu grania mam 200$ ( 01.01 - 04.01 strata minus 14BI ). Pierwszy tydzień grania i chciałem uciekać, limpy z KK, AA, QQ, przegrywane AA itp., później wszystko szło już normalnie. Nawet jak miałem 1-2 dni w plecy do następne 2-4 dni w przód i cały czas do przodu. Zagrałem tylko dwa MTT płatne ( za 1$ oraz za 2$ ) i zająłem 2 x 10 miejsce . Dochodząc do finałowych stołów zaczynałem grać agresywnie i zawsze wtopiłem już na flopie ale i tak fajnie .
Ogólnie polecam.
Party Poker
Moja opinia:
Jak dla mnie najbardziej wymagający gracze, dużo agresji na stołach. Słabi przeciwnicy to Kanadyjczycy, Hiszpanie, Francuzi, Holendrzy. Bardzo dobry program VIP oraz regularne bonusów. W miarę sporo stołów ale i sporo shortów. Świetny system turniejów Bankroll Builder ( dla mnie wzorcowe ).
Support - wzorcowy
Moje granie:
Zasugerowany przez PS jako platforma dla kapitału startowgo i 50$ zbańczyłem . Utrzymałem się w grze dzięki MTT gdzie ogólnie x 3 byłem przy stole finałowym co pozwalało po każdej cashówce odbudować się :-).
Pierwszy miesiąc grania na stołach był dla mnie fatalny. Bad beaty seryjne, MTT przeciwieństwo. Po miesiącu unormowało się i dzisiaj jest przeciętnie ale nie zamierzam rezygnować tym bardziej że zamierzam tam walczyć w MTT które mile wspominam.
Ogólnie - początkujący muszą liczyć się że nie będzie łatwo ale dla samych turniejów BB czy różnych bonusów warto mieć PP w koszyku.
Pokerstars
Moja opinia:
Obowiązkowy poker-room w koszyku każdego gracza.
Poziom średni, mamy tutaj doświadczonych graczy jak i luzaków. Stoły, SnG, MTT masa, do wyboru do koloru o każdej porze. Na minus a jest taki to mało bonusów chociaż od 01.01 mamy pierwsze zmiany na dobre :-). Można grać o każdej porze w co tylko zapragniemy.
Support - bardzo dobry ( ocena zaniżona gdyż na odpowiedź niekiedy trzeba czekać kilka dni )
Moje granie:
początki na stołach fatalne, później przeniosłem się do SnG i MTT gdzie zacząłem odrabiać straty. Kilkanaście SnG 45-360 wygranych, z MTT najwyższa lokata 37. Największy mój sukces to 357/ 65k w turnieju Guinessa zajmując 3 miejsce jako Polak ( gość który pokonał moje KK vs Q6 - strit do 6 - zajął 6 miejsce :-) ).
Ogólnie - albo FTP albo Pokerstars, wybór gracza :-)
Heaven
Moja opinia:
Bardzo, ale to bardzo niski poziom graczy, warto grać w okolicach 19-21, zdarzają się bed beaty ale w moim przypadku nie jest to aż tak często.
Codziennie freerolle + freeroll miesięczny 10k za 1.5k rozdań :-).
Program VIP nie zachwyca ale na stołach można sobie to odbić.
Support - bardzo dobry.
Moje granie:
wpłacałem 23 euro, dzisiaj stan do 49 euro + 50 euro wypłacone
zagrałem w dwóch MTT płatnych 1E zajmując 4/416 oraz 24/565 graczy, poziom w turkach zachęcający do dalszego grania. ostatnimi czasu mniej tam gram ale zamierzam niedługo poświęcić sporo czasu temu serwisowi.
Ogólnie - warto
Pacyfic
Moja opinia:
Poziom graczy niski i to koniec plusów. Za mało stołów do grania, bardzo słaby program VIP. Mam nadzieję że konkurencja zmusi poker-room do działania.
Moje granie:
wpłaciłem 30$ i tyle wypłaciłem, na stołach było nijak, zanim uruchomił mi się 9 stoł to już kończyłem sejsę, blindy zjadały zyski.
Ogólnie - nic ciekawego.
bet365
Moja opinia:
Bardzo, ale to bardzo niski poziom graczy ale masa, dosłownie masa bad beatów, praktycznie zero bonusów.
Support - tragedia
Moje granie: grałem ektremalne tight a i tak łamano moje monstery, wyszedłem na minusie i nie zamierzam tam wracać.
Ogólnie - zdecydowanie odradzam
Titan
Moja opinia:
Bardzo, ale to bardzo niski poziom graczy, sporo bonusów i promocji, można dostać od nich nawet cash aby zachęcić gracza do aktywnego grania.
Support - słaby ( na dwa maile nie odpisali a na dwa inne po kilku dniach )
Moje granie: na dzień dzisiejszy na minusie 10 euro, mniej bad beat-ów niż na bet365 ale możliwe że związane jest to z poprawkami w programie. W turnieju freeroll 2010 tylko raz przy kasie 6,30$, gotówkowych jeszcze nie testowałem. Szkoda że Freeroll dla Polaków płacony od 15 miejsca na 200 bo to mniej niż 10% ( ostatnio zająłem 20 miejsce więc bym się załapał ).
Ogólnie - po ostatnich zmianach w naliczaniu punktów mniej atrakcyjny.
FTP
Moja opinia:
Następny obowiązkowy poker-room gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, masa stołów, MTT czy SnG, poziom graczy dla mojego limitu średni ( uwielbiam grać z Amerykanami czy Chińczykami ). Jeśli nie masz Pokerstars to powinieneś mieć przynajmniej FTP.
Support - wzorcowy
Moje granie: na dzień dzisiejszy to tylko podwojenie ale ostanio mało tam gram. Cashówki to +/- kilka BI na sesję i tak stoję od x czasu między 60-70$. Spróbowałem sił w turkach i satelitkach wszystkie przegrane bed beatami co nie zachęca mnie do dalszego tam grania .
Ogólnie - albo FTP albo Pokerstars, wybór gracza :-)
Wszystkie wrażenia z gry na plaformach dotyczą się mojej osoby i wielu z Was będzie miało inne odczucia. Osobiście pomimo że na Everku fatalnie mi szło przez ostatnie dwa miesiące, mam do nich sentyment i zawsze będę miło wspominał serwis.