Przejdź do forum
Jak porównywać AFq ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jak porównywać AFq i AF

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
4,682 Wyświetlenia

Jak w temacie, jak je porównać, ja używam w HUDzie AFq czyli Total Agression Frequency ale widzę że w większości filmików używają AF-Total Agression Factor

Jak to porównać? Ja raczej zostanę przy AFq (chyba że ktoś mi poradzi że lepiej będzie przejść na AF)ale oglądając filmiki nie wiem czy koleś ma wielkie to AF czy nie. W ogóle czy można je jakoś porównywać? Bo patrzę na staty w PT i jakoś nie widzę zależności między nimi.

6 odpowiedzi

Witaj,

słowem wstępu:

Agression Farctor (AF) : (% bet + % raise ) / (% call) -> podany jako wartość liczbowa np. 2.0 albo 3.5 :)

Agression Frequency : (Times Raised + Times Bet) / (Times Raised + Times Bet + Times Called + Times Folded) -> podany jako wartość procentowa np. 30%

Od razu mogę Ci powiedzieć żebyś przestawił się na AggFreq ponieważ daje dużo bardziej miarodajny obraz czy ktoś jest agresywny.

Na przykład Agg Factor nie uwzględnia przypadku kiedy ktoś dużo betuje ale też równie dużo folduje ... i AF pokaże że ten gracz jest bardzo agresywny ale w gruncie rzeczy taki nie jest bo też dużo pasuje :)

Wciąż dużo osób używa AF , ale AFq jest lepszą statystyką i nawet był filmik o tym

Pozdrawiam

pankarek

Jeszcze jakby ktoś napisał % mniej więcej jaki AFeq odpowiada jakiemu AF. Albo mniej wiecej od ilu agresywny od ilu pasywny.

AF nie da się przełożyć w żaden sposób na AFq ponieważ jak już wspomniałem ten pierwszy nie uwzględnia foldów więc jaki sens to konwertować ?:) a przedziałów też Ci nie podam bo nie wiem czy grasz fixa czy NL czy SH czy full-ring, czy grasz NL200 czy NL10 :D dużo jest czynników które zmieniają przedziały agresywności :) po podstawiaj sobie rozne liczby do tego wzoru i zobacz jak to sie prezentuje :)

heh to podaj NL10 SH :) ale to raczej chyba widzać powyżej 60 wariat, ja chyba mam zawsze koło 60.

kawe

Właśnie to jak to jest ? lepiej korzystać z AFq ? do oceny przeciwników ?

Osobiście śmigam nl10-25 i chętnie poznam tajniki(:PPPPPPPP) AFq :D:D jak szacować graczy przy danych przedziałach, co daje nam przesiadka z AF na AFq :D:D

AJ ŁIL BI WERY HEPI IF JU ŁIL TEL MI DIS :D:D

Przecież napisałem dokładnie w drugim poście jaka jest różnica między AFq i AF i jakie są tego konsekwencje ... a co do szacunku to najlepiej sprawdzić jakie się ma AFq samemu i na tej podstawie szacować czy ktoś jest bardziej czy mniej agresywny i wtedy mniej więcej wiesz jak ta agresja się przedstawia