Przejdź do forum
Hobby, pasja, nałóg...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hobby, pasja, nałóg, a może coś innego?

943 Posty
170 Użytkownicy
1 Reakcje
64.9 K Wyświetlenia
mgrudzie

Witam,

postanowiłem zaczać cos w stylu bloga. Zainspirowal mnie video blog AutystycznegoAndrzeja, oraz niedawno odbyty coaching.
Stwierdzilem ze robiac filmik bardziej sie kontroluje i to co mowie musi miec wiekszy sens niz moje mysli :)

Pierwszy filmik nie byl robiony z mysla o blogu a jedynie dla siebie samego, dlatego moze zawierac wulgaryzmy. Nstepny postaram sie nakrecic bez nich.

W przyszlosci bede krecic filmiki z rusha + moze jakies z sh gdzie gram przeciwko strasznym fishom.

zmienione:
:diamond: http://blip.tv/file/3896789

Odpowiedz
Cytat
942 odpowiedzi
toMOKASYN

The requested URL /0260003386645/Halbu-liveSession1671.wmv was not found on this server.

Coś nie działa. :)

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

aj bo to takie dziwnie ten blip.tv :P juz link dobry dalem

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

drugi filmik:
:diamond: http://blip.tv/file/3900875

liczylbym na jakies komentarze jesli ktos ogladnal :)

jakby co to moj hud wyglada tak:

vpip/prf/hands
3bet/foldto3bet/steal/foldtosteal

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba

ja mam takie pytanie jakie ty masz statystyki vpip pfr
Jak dla mnie to masz duzo weak'ow autofoldujac np JTs z mp2 dodatkowo niektore twoje 3bet blefy nie poparte niczym, grasz za duzo smieci z poznych pozycji a za malo grywalnych rak z UTG UTG+1 - nie zrzuce AQo z tych pozycji

Jak mozesz to opisz co open raisujesz z poszczegolnych pozycji postaram sie cos pokombinowac

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

nafilmiku na koncu pokazywalem statystyki po sesji, wychodzi srednio 12/10
AQ z wczesnych tak samo jak niskie pocket pary zrzucam

co do otwierania z mp2 to moze masz racje, powinienem poszerzyc zakres do 14/12 albo i wiecej. ale skoro przegrywam grajac 12/10 to grajac luzniej nie bedzie lepiej :)

jesli chodzi o 3bety to tez masz racje, nie popatre niczym oprocz mojego doswiadczenia z rusha i przekonania ze ludzie pasuja bardzo czesto to takiego 3betu. ale teraz to zmienie, juz nie bede tak bezmyslnie 3betowac

moge opisac moj openraise range:

EP (3 pozycje, mp1 tez licze jako early) AQs+, 66+
MP (2 pozycje) AJo+,KQ, 22+ (z MP3 otwieram QJ KJ tez zalezy kto siedzi na BU)
CO zalezy kto siedzi na bu ale TJ+, 22+, Axs+
BU 65+, 22+ Axs+, w zaleznosci kto na blindach to any2
SB Axs+, 22+, TJ+
BB - jak mam limpera to any2 prawie,

dzis wrzuce kolejny filmik ale narazie sie konwertuje wiec potrwa to do wieczora.
glowne zalozenie filmiku to bylo popracowac nad swoja gra na river i wszystkie sytuacje w ktorych mialem fold na river gralem call :D wiec w kolejnym bede dalej sie staral skupic na swojej grze na river

edit: dzieki za poprawe:)

Odpowiedz
Cytat
Zonexin

Na 9-osobowym stole są 2 pozycje early.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

filmik nr 3:
:diamond: http://blip.tv/file/3925446

jak slucham sam siebie to sie dziwie jak mozna tak glupio grac, np ta reka JJ vs set 9 to jak ja tam wymyslilem zeby sprawdzic to az zenujace

aha nie wiem czy da sie sluchac tego, tzn ja sobie podglasniam i slysze co mowie ale jak ktos ma glosniki tylko z laptopa to nie wiem czy daje rade

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

:diamond: http://blip.tv/file/3938932

kolejny filmik, fajnie jakby ktos cos podpowiedzial mi jesli chodzi o gre. sam widze niektore bledy, ale innych na pewno nie wiec taka opinia osoby trzeciej bylaby przydatna

Odpowiedz
Cytat
pickars

Napisane przez mgrudzie
http://blip.tv/file/3938932

kolejny filmik, fajnie jakby ktos cos podpowiedzial mi jesli chodzi o gre. sam widze niektore bledy, ale innych na pewno nie wiec taka opinia osoby trzeciej bylaby przydatna

Tak na szybko, ale niestety glownie pozapokerowo :D

Obejrzalem kawalek i:

1. Po co TN do 4 stolikow?? Wylacz to na razie, jak jeszcze nie ogarniasz (vide zrzucony set, ale to chyba po prostu nieuwaga byla). Spokojnie mozna grac na 4 stolikach bez TN.

2. Te ikonki przy aliasach graczy ryja banie :facepalm: . Radze ci to wylaczyc bo nic ciekawego to nie wnosi a strasznie rozprasza.

3. Wertujesz te statystyki na popupie niczym werset koranu :D . Statystyki spelniaja funkcje pomocnicza, a popupa warto odpalac tylko w wypadku jakiejs grubszej close rozkminy. Do normalnej gry wystarczy to co w hudzie.

Niestety ze wzgledu na pkt 2 szybko wylaczylem

Odpowiedz
Cytat
Sanczezzo

Ale sie czepiles o te ikonki, jak bys tego nie napisal nawet bym nie zwrocil uwagi :)

i ten TN to chyba tez nie wada, mozliwe ze niepotrzebny, ale na pewno nie przeszkadza :)

Bede zagladal i ogladal, niestety teraz nie mialem czasu na dluzsze zerkniecie niz 3 minuty, ale poprawie sie :)

Odpowiedz
Cytat
gembusiek

faktycznie masz strasznie pstrokaty ten hud :D czasami na siłę starasz się grać statami i na moje oko za dużo kombinujesz :D

nie znam się gram NL10 :/ ale teksty mając TP bez kicera w stylu sprawdzę turna i spasuję na river to chyba bez sensu (filmik ....2857, nie wiem która minuta bo je ściągnąłem i mi nie pokazuje :/ miałeś A3o na AQx K 3, koleś pokazał 66, zrobiłeś notkę) nie wiem jak to się powinno rozegrać, ale chyba nie c/c, żeby chcieć pasować na blank na river

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez mgrudzie
drugi filmik: http://blip.tv/file/3900875

liczylbym na jakies komentarze jesli ktos ogladnal :)

jakby co to moj hud wyglada tak:

vpip/prf/hands
3bet/foldto3bet/steal/foldtosteal

Obejrzałam ten filmik i ogólnie ok. Takie uwagi na gorąco to czemu podbijasz 3BB a nie 3.5 bądź 4BB. Ja osobiście podbijam pockety z każdej pozycji. No i jeszcze ta ostania ręka i sfoldowana ręka KK na halfów :) :D

Odpowiedz
Cytat
Kamil1010

Witam, odezwij sie do mnie jak znajdziesz chwile, poszedł PW. ;)

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

wieczorem wrzuce kolejny filmik.
juz zmienilem huda, mam nadzieje ze sie bardziej spodoba :D
co do podbijania to tez zmienione, nie wiem czemu .88$ ale nei chce mi sie zmieniac juz.

TN fajna sprawa, nawet bez tego robilem missclicki takze to niekoniecznie jego wina a mojego autopilotowego foldowania

co do wertowania koranu to postaram sie poprawic ale nei moge sie oprzec zeby cos znalezc ciekawego, np 100% agg freq na turnie po 10 probkach itp

tutaj wrzuce rozdanie ktore sie nie zmiescilo na filmie,

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($42.66)
BB ($20.09)
UTG ($5.15)
UTG+1 ($59.65)
UTG+2 ($6.31)
Hero ($38.43)
MP2 ($12.64)
CO ($33.44)
BTN ($25.70)

Dealt to Hero K♥ Q♠

fold, fold, fold, Hero raises to $0.88, MP2 calls $0.88, fold, fold, fold, fold

FLOP ($2.11) K♣ 9♦ T♥

Hero bets $1.50, MP2 raises to $6.61, Hero raises to $37.55 (AI), MP2 calls $5.15 (AI)

TURN ($25.63) K♣ 9♦ T♥ 7♥

RIVER ($25.63) K♣ 9♦ T♥ 7♥ 5♥

Hero shows K♥ Q♠
(Pre 46%, Flop 89.8%, Turn 9.1%)

MP2 shows 7♣ 7♠
(Pre 54%, Flop 10.2%, Turn 90.9%)

MP2 wins $24.35

zawodnik 27/7 po 16 rekach wprawdzie ale tam nie bardzo widzialem mocna reke dlatego pushowalem, moglem tez grac call i c/call turn w sumie. nie wiem co lepiej

no i druga reka z ciekawszych to ta:
44nl25rush

Odpowiedz
Cytat
shovi

Jo, ciekawy sposób "prowadzenia" bloga - będę wpadał:)
Btw - jakiego programu używasz? Dzisiaj ściągnąłem coś z gugli (aviscreener?), ale 1,5 minutowy filmik zajmuje zaledwie 800MB :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Z filmiku na filmik coraz lepiej wyglądała Twoja gra, tak jakoś to odebrałam. Mam jedno spostrzeżenie: często mówisz, że jak ktoś czeka na SB to musi mieć dobrą rękę. Tutaj nie do końca się zgodzę, bo ktoś taki może czekać tylko dlatego, że ma ready (statystyki) na BB (wysoki fold to steal) oraz ready na BU lub CO, że luźno otwierają i kradną. Wtedy nawet any two może być dochodowe.
Rzuciła mi się jedna ręka pod koniec IV filmiku. Miałeś AQo i dostajesz calla od SB bodajże. Na flopie QTT z FD mówisz, że może mieć FD, a jednocześnie nie cbetujesz :). To właśnie powinieneś chcieć value od tego FD i nie rozdawać darmowych kart. Pozdrawiam i czekam na kolejne produkcje :).

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

kolejny filmik:
:diamond: http://blip.tv/file/3949508

uzywam camtasia. jest 30dniowy trial chyba (ale jest tez pelna wersja w sumie :P niekoniecznie za 600$)

mozliwe ze robie duzo bledow i te filmiku wrzucam nie zeby sie chwalic gra a zeby mi ludzie pomagali znalesc bledy :)

Odpowiedz
Cytat
shovi

Napisane przez mgrudzie
O, to jest kolega z forum

:f_biggrin: Na ten fioletowy kolor zaznaczasz fishy? :rage:
Edit: przyjechałem na trochę do domu posiedziec z rodziną i mamuśka ma w chacie neta 1/4mb, więc jak bardzo bym chciał, to sobie nie obejrzę tego filmu dzisiaj... Ale jak mówisz - zaznaczyłem Cie i nie będę Ci kradł piniundzorów:D

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

na fioletowo mem regow:)

gralem sobie 1stolik rusha + ogladalem filmik yac'a. nabudowalem sie do 250bb i kurde znowu fancy play syndrome mnie dopada, az wrzuce zagranie:

SB ($26.35)
BB ($25)
UTG ($28.45)
UTG+1 ($27.58)
UTG+2 ($16.72)
MP1 ($30.04)
MP2 ($11.57)
CO ($25)
Hero ($65.66)

Dealt to Hero 4♠ 4♦

fold, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.60, fold, BB raises to $2, Hero calls $1.40

FLOP ($4.10) K♦ 8♣ 7♦

BB bets $3, Hero calls $3

TURN ($10.10) K♦ 8♣ 7♦ 3♥

BB bets $6, Hero raises to $12, BB raises to $20 (AI), Hero folds

BB wins $32.40

BB 19/15(400) , mial 80% fold to steal ale zobaczyem 8% 3beta i to mnie zgubilo, reszte sobie wymyslilem.
skoro ja kradne tak nisko to on jeszcze bardziej mnie chce 3betnąć i potem trafia dobry board do cbetu blablabla....
nawet porzadny cbet (55%) i turnbet 40%(5) mnie nie przekonaly i pomyslalem sobie ze tym minraisem na turnie pokaze sile, myslalem zeby juz floatowac flop

strasznie mnie denerwuje taka moja gra i ten caly FPS. przez to przetracilem juz pol bankrolla i nei wiem jak z tym walczyc.

Nie wiem czy nei zaczelo sie od tego ze czytalem ksiazke Dusty'ego Shmidta i wlasnie przetestowalem jedno fajne zagranie, tyle ze w zupelnie zlym spocie :D (wrzucam ponizej ) i potem chcialem sam cos pokombinowac i na sile wygrac.

na agresywnych graczy, floaterow itp:
jesli mamy gracza ktory lubi czekraisowac flopy itp mozemy przeczekac flop i potem raisowac turn i barellowac river, wymagane jest zeby flop nie byl drawowaty bo wtedy jego range to w wiekszosci slabe made hands

SB ($21.88)
BB ($68.46)
UTG ($9.80)
UTG+1 ($7.46)
UTG+2 ($79.56)
Hero ($51.76)
MP2 ($8.20)
CO ($13.10)
BTN ($35.19)

Dealt to Hero Q♦ A♦

fold, fold, fold, Hero raises to $0.88, fold, fold, fold, SB calls $0.78, fold

FLOP ($2.01) 6♦ 9♠ T♦

SB checks, Hero checks

TURN ($2.01) 6♦ 9♠ T♦ 2♥

SB bets $1.50, Hero raises to $4, SB calls $2.50

RIVER ($10.01) 6♦ 9♠ T♦ 2♥ 6♠

SB checks, Hero bets $7, SB folds

Hero shows Q♦ A♦

Hero wins $9.51

SB 22/13(200) ftcbet 27% , AF 0.7 (to mnie troche zmartwilo ale juz zdecydowalem sie tak zagrac i tak zagralem)
jak pozniej patrzylem staty postflop to wogole slaby do tego przeciwnik. Flop juz zupelnie odwrotny do 'suchego' :) takze dobre zagranie w zlej sytuacji i wynik na szczescie dobry.
Chociaz jakbym tutaj sie naciął to bym nie zagral nastepnej reki tak zle i sumarycznie byloby na +

edit:

napisalem posta i zaczalem grac dalej i kurde znowu ....

SB ($25)
BB ($27.58)
UTG ($10)
UTG+1 ($34.24)
UTG+2 ($14.40)
MP1 ($33.26)
MP2 ($22.51)
Hero ($61.14)
BTN ($25)

Dealt to Hero Q♥ J♥

fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.75, BTN calls $0.75, fold, BB calls $0.50

FLOP ($2.35) 6♣ 8♠ K♦

BB checks, Hero bets $1.75, BTN calls $1.75, BB folds

TURN ($5.85) 6♣ 8♠ K♦ 2♣

Hero bets $3.50, BTN calls $3.50

RIVER ($12.85) 6♣ 8♠ K♦ 2♣ J♣

Hero bets $7.50, BTN raises to $19 (AI), Hero folds

BTN wins $26.46

BTN reg z ktorym mam troche historii
14/10(6k) ftcbet 61% ft turnbet 71 % - a ja chcialem 3barelle!!!

niech ktos solodnie mnie opierdoli bo to strasznie rozdawanie pieniedzy

Odpowiedz
Cytat