Skip to forum
Уведомления
Очистить все

Тильт зі смаком багета (Spin&Go)

777 Записи
33 Пользователи
1552 Reactions
38.5 Тыс. Просмотры
unicum1890

Оригинал пользователя JetGatling

що в тебе, проводив оцінку? Мені здається не все так погано, як ти розповідаєш :f_thumbsup:
Я не проходив ніяких опитувань з нейронкою, заповнив собі чисто інтуїтивно.
Є сильні сторони, є слабкості.
Ще задумався, що в певних станах значення змінюються. Наприклад, буває такий емоційний стан, коли імпульсивність стає значно вищою.

Це не дуже обєктивно самому себе оцінювати. Нейронка яка не яка, але має базові навички для проведення таких тестів.

те що я проходив, це як ментальний портрет і сукупність усіх станів. дуже часто фігурували питання типу як часто, через скільки часу. Уяви собі поле 10 квадратних кілометрів, половина пустеля, а половина ліс. В середньому гущина лісу умовно 50%, так і тут, щось усереднене і спрощене. Нейронка ще там давала якість поради, як підкачати менталку, але я всі ті поради звісно проігнорував

Ответить
Цитата
unicum1890

Кілька днів потроху пограю в покер. На рахунку 50 євро, катаю 2ки хоча умовний БР всього 25БІ. Щойно так повер мене попустив трохи, все по класиці - 4 рази влетів парою в старшу пару, потім топ пара в сет, а на десерт фіш зібрав 2гу пару на рівері і переїхав мої тузи.

Ответить
Цитата
unicum1890

Підсумковий звіт по цілях на 2025-й

Час підбити підсумки року

📚 Прочитати / прослухати 7000 сторінок:
✅ Перевиконано.
≈ 10 300 сторінок із 7500 запланованиз, 24 книги.

🚴 Проїхати 2000 км на велосипеді:
🟡 Виконано на ~82%.
1632 км із 2000 — не дотягнув до плану, але об’єм усе одно серйозний.

🇫🇷 Французька мова — 30 уроків:
❌ Провалено.
7 із 30. Зафіксовано без виправдань.

🏅 Обігнати колегу в корпоративному спорт-трекері:
🟡 Майже виконано.
Річний підсумок: 128k vs 131k балів.
Програв формально, але боротьба була максимально щільною — і це давало мотивацію протягом усього року.

🏃 Пробігти 240 км за рік:
✅ Перевиконано.
Фактично — 409 км.
Ціль закрита з великим запасом.

⚖️ Скинути вагу:
✅ Виконано.
–10 кг за рік із 6 запланованих.

📌 Загальний підсумок:
Цілі виконані приблизно на 85%.
Ключове — суттєве зростання фізичної активності, краща форма тіла, менше прокрастинації й більше життя поза екраном. Не всі напрями злетіли, але загальний вектор року — однозначно правильний.

Ответить
Цитата
unicum1890

Цілі на 2026-й

Час оновлювати цілі на цей рік. По ходу року, ймовірно, буду щось коригувати або додавати, але стартовий набір наразі виглядає так.

📚 Прочитати / прослухати 7500 сторінок художньої літератури:
Залишаю ціль на рівні минулого року - трохи вище за мій звичний темп читання, але без перегріву.

Підцілі:
– мінімум 2 книги у паперовому форматі (для зміни ритму та концентрації).

🚴 Проїхати 2000 км на велосипеді:
Минулого року не вдалось закрити цю ціль, але вона виглядає цілком досяжною, тому просто перезапускаю її без зниження планки.

Підцілі:
– 2 поїздки по 90+ км;
– 1 поїздка з підвозом поїздом у якесь незнайоме місто і повернення велосипедом.

🇫🇷 Французька мова:
Формат «уроків» не спрацював, тому цього року змінюю підхід на більш прикладний і вимірюваний.

Цілі:
– 150 вправ з граматики;
– прочитати 20 статей (політика, історія, суміжні теми);
– написати 15 коротких текстів / творів.

🏅 Обігнати колегу в корпоративному спорт-трекері:
Обнуляємо перегони. Планую обговорити це з колегою і виставити невелику ставку для підвищення мотивації.

З урахуванням минулого року: взимку в нього суттєва перевага через спортзал, у який я не ходжу. Тому шанси на перемогу під питанням, але головна ціль — триматися в гонці весь рік.

🏃 Пробігти 400 км за рік:
Якщо вдасться повторити показники минулого року - вже буде чудовий результат. Все, що зверху, піде в плюс.

⚖️ Скинути ще 3 кг:
86 → 83 кг.
Після цього — утримуватись у діапазоні 82–83 кг без жорстких обмежень.

💪 Турнік і хват:
Минулого року прокачався з 0 до 4 дуже «брудних» підтягувань.
Ціль на кінець 2026-го:
– 8 таких же «брудних», або
– 4 чисті підтягування.

Турніка поруч немає, у зал я не ходжу - це суттєво ускладнює задачу. Реалістичний план - добиратись до турніка хоча б раз на тиждень + виконувати рекомендовані вправи на розвиток хвату.

📌 Загальний настрій:
Підтягнути тіло та покращити загальний фізичний стан. Основний фокус — стабільність і набиття рутини, без різких ривків і вигорання.
Другий пріоритет — підготовка до співбесіди на громадянство Франції з акцентом на мову, історію та власне місце й роль у цьому суспільстві.

Ответить
Цитата
unicum1890

Пройшов тест на словниковий запас англійської мови. ось такий результат

Оцінений розмір пасивного словникового запасу 11 500–15 700 словотвірних сімeй

Коротке тлумачення

Це оцінка рецептивного словника (розпізнавання значень) у «словотвірних сім’ях»; різні форми одного слова рахуються як одна сім’я.

Нуль хибних відповідей на вигадані слова свідчить про обережні відповіді; ваша оцінка правдоподібно є нижньою межею вашого реального рівня.

Для довідки: у більшості освічених носіїв мови словниковий запас становить - 20 000–25 000 сімей. Ваш результат відповідає впевненому upper‑intermediate/advanced рівню.

Ответить
Цитата
Moderator
alex088

Я вот не знаю, как эффективно оценить свой активный словарный запас. Наверно только через беседу с репетитором можно более-менее понять свой реальный уровень.
А все тесты в интернете будут немного завышать. Я много слов сходу переведу с английского на русский, а наоборот - далеко не факт, что вспомню. Еще есть много грамматических конструкций, которые пойму при встрече в тексте, но сам так никогда не скажу.

Ответить
Цитата
unicum1890

Оригинал пользователя alex088
Я вот не знаю, как эффективно оценить свой активный словарный запас. Наверно только через беседу с репетитором можно более-менее понять свой реальный уровень.
А все тесты в интернете будут немного завышать. Я много слов сходу переведу с английского на русский, а наоборот - далеко не факт, что вспомню. Еще есть много грамматических конструкций, которые пойму при встрече в тексте, но сам так никогда не скажу.

Те, що я проходив - це пасивний словник. Тобто здатність розуміти англійські слова: коли бачиш або чуєш і можеш перекласти.

А от активний словник - це слова, які ти можеш сам використати: сказати або написати англійською без підказок. Як його коректно оцінити - я не знаю, але інтуїтивно відчуваю, що він у мене мінімум у два рази менший, а може й гірше.

У когнітивній лінгвістиці це відомо, що пасивний словник майже завжди значно більший за активний. Мозку набагато простіше впізнати слово, ніж дістати його з памʼяті й правильно використати в мовленні. Це різні за складністю процеси.

Є дослідження (зокрема у applied linguistics), які показують, що при вивченні другої мови пасивний словник росте швидше і може бути в кілька разів більшим за активний - і це не ознака слабкого рівня, а норма мовного розвитку.

Потрібно більше практикуватись і тоді більше слів буде переходити із пасивного у вміня говорити.
І між цими станами лежить не талант, а практика.

Ответить
Цитата
unicum1890

Сижу пограю спіни 2ки потрошку. на 73 турніра чіп 13, схоже що всі навички розгубив, 2ки ж наче ж легкі були :f_ugly:

Ответить
Цитата
JetGatling

А як сприйняття рану? Диспа може бути? Чи багато неоптимальної гри?

Ответить
Цитата
unicum1890

Оригинал пользователя JetGatling
А як сприйняття рану? Диспа може бути? Чи багато неоптимальної гри?

Мабуть тильт і позабував все за рік неактивності. Може поле посильнішало, а може нещастило. Якби ж я знав :f_biggrin:

Ответить
Цитата
JeanAndre

За рік доводиться половину згадувати

Ответить
Цитата
boreyko

Скоріш за все що позабував. У мене таке теж було коли я 3 місяці працював, а потім списував все на диспу, але то була не диспа а погана гра)

Ответить
Цитата
bobys2

Привіт, борєйко, куди ти зник? Сподіваюсь все добре у тебе.

Ответить
Цитата
boreyko

Так все добре. У конфі спіністів тусуюсь і веду блог там)

Ответить
Цитата
unicum1890

Минулого тижня довелося мені вперше у житті вирушити у дводенну велосипедну мандрівку. Давно вже кортіло випробувати себе в такій пригоді, і нормандське узбережжя виявилося для цього підходящим місцем.

Раннім ранком поїздом дістався до маленького прибережного міста Фекамп. Це старовинне рибальське містечко, затиснуте між високими крейдяними скелями та Ла-Маншем. Поблукав його вулицями, помилувався морською гаванню та піднявся на гору, звідки відкривається широкий краєвид на місто, океан і довгі білі урвища, що простягаються вздовж берега :

Після цього сів на велосипед і рушив у бік Етрета. Дорога пролягала вздовж узбережжя, де за кожним поворотом відкривалися нові краєвиди :

Саме цей куточок Нормандії славиться своїми крейдяними скелями, арками та стрімкими обривами, які колись надихали художників і письменників. Тут легко зрозуміти, чому ці місця вважають одними з наймальовничіших у Франції :

У Етрета мене вже чекало заздалегідь винайняте помешкання. Залишивши там свого двоколісного товариша, я ще трохи походив містом, наробив світлин і вкотре помилувався знаменитими скелями та природними арками, що височіють над морем :
Наступного ранку знову вирушив у путь. Тепер дорога пролягала вже не берегом, а через тихі села та широкі нормандські поля :

Тутешні краєвиди зовсім інші: зелені луки, огороджені живоплотами, старі ферми, безкраї ріпакові та квітучі поля :

Дорогою мені траплялися зайці, сова, численні стада корів, а узбіччя рясніли польовими квітами. У такі хвилини особливо відчуваєш спокій сільської Франції та її неквапний ритм життя :
Так дістався міста Гавр. Після затишних нормандських сіл та мальовничих берегів саме місто видалося мені дещо простим і навіть нуднуватим, але знайшов пару цікавинок :

Спроба покупатись в океані швидко нагадала, що вода в Ла-Манші навіть на початку літа залишається дуже холодною. Оскільки прибув раніше, ніж планував, то ще кілька годин провів у парку, відпочиваючи після дороги та згадуючи побачене, а надвечір поїздом повернувся додому.

За перший день я подолав 35 кілометрів. Місцевість була гориста, а сумарний набір висоти сягнув більше 400 метрів. Другого дня проїхав 45 кілометрів, здебільшого рівнинними дорогами, тому другий день видався набагато легшим

Надіюсь, що ця перша дводенна веломандрівка не буде останньою

Ответить
Цитата
unicum1890

Хочу поділитися невеликою, але для мене важливою новиною.

Походи на турнік і силові вправи не минули марно. Учора я підтягнувся вісім разів за один підхід, побивши свій попередній рекорд 6 , який тримався уже 2 місяці.

Так, підтягування ще далекі від чистоти. Допомагаю собі інерцією, техніка кульгає, і справжні гуру турніка, мабуть, лише посміхнулися б. Але це все одно прогрес. Як каже мій улюблений YouTube-коуч: "Do progress, not perfection!"

Здається, я вже починаю розуміти, як має виглядати правильне підтягування і які м'язи потрібно задіювати. Проте самого розуміння замало. Для чистого виконання ще дуже бракує сили в м'язах спини та трицепсах. Поки що мій рекорд - лише два по-справжньому чисті підтягування, які витягую переважно руками, а так бути не повинно.

Сила не приходить раптово - вона народжується із сотень повторень, терпіння та щоденної праці. І коли озираюся назад, то бачу шлях: учора - вісім підтягувань, рік тому - чотири, а три роки тому навіть одне підтягування здавалося чимось із царини фантастики.

Тому я просто продовжуватиму. Крок за кроком. Бо знаю: якщо не зупинятися, то неодмінно зможу робити більше - і, що важливіше, робити їх правильно. У цьому я не маю жодного сумніву.

Ответить
Цитата
boreyko

Я зараз теж мабуть чистими раза 8 підтягнуся. А раніше коли захоплювався воркаутом то міг виконувати різні елементи і підтягувався 5 підходів по 10 раз з вагою +15кг і між підходами 1хв відпочинку. Зараз дивлюся на себе і мабуть теж потрібно займатися спортом, а то уже піднабрав, 75кг вага при моєму зрості 167 то забагато) Або якщо перегнати жир у м'язи то нормально буде.

Ответить
Цитата