Skip to forum
Notifications
Clear all

Fix @ Music

245 Posts
30 Users
3 Reactions
5,925 Views
ajej87

Ja pykam jeszcze ciągle FR ;)

Reply
Rantrave

Poker w końcu ruszył do przodu :fdrink.

Ogarnąłem się, bo tak trzeba, przełamałem swinga po trochę denerwującej próbce , bo przez parę ostatnich dni ciągle tylko trochę do przodu i w plecy zaraz, etc.

Dzisiaj udało się odbić straty i wyjść na trochę na + po tym jak swing zaczął wkradać się.

No cóż, poprawiamy grę i ciśniemy dalej, bo nic więcej nie można wymyślić. Chociaż trochę ostatnio zaspamiłem forum rozdań.

W ten weekend wyruszyłem ze znajomym do jego znajomego na walkę Martineza z Chavezem. :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage:
Jednostronne mordobicie Martineza, któremu kibicowaliśmy, ale ostatnia runda podniosła wszystkim ciśnienie jak Martinez wylądował na deskach.

Jakby ten Chavez jeszcze wygrał po takiej walce, to chyba pewne osoby w naszym gronie by spokojnie nie zakończyli tej nocy
:rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage:

Reply
psychoreaper

Rantrave to mocny zawodnik. Potrafi stiltować Boomera nawet z nim nie grając :f_cool:

Reply

.

Reply
Rantrave

@maggman,

co to znaczy?

Reply

.

Reply
klz03

Na mnie boomer też nigdy nie robił wrażenia :) ot taki standardzik, wystarczający do 3/6 pewnie.

Reply

kolaz jakie masz staty, nie proszę o dokładne, na 5/T+, bardziej w okolicach 40/33 czy 32/26 style

Reply
tigerek73

Maggman - dlaczego grasz na 0,5/1.

Reply

.

Reply
Rantrave

Ostatnio jak z wpisów wynika, był swing w dół. W końcu się kończy idzie coraz lepiej.

Volume trochę mały ale jak będzie szło jak dzisiaj

Spoiler

To będzie dobry winrate pod koniec miesiąca :fdrink

Reply
Head Admin
spinek

:f_thumbsup:

PS. Tak zwana kropa.

Reply
Rantrave

Dzisiaj kolejny dzień gry i nauki i kolejny dzień zwycięstwa.

Sesja poszła dobrze, z volume jestem zadowolony. Za dużo nie ma co pisać. Czuję się już bardzo komfortowo na 0,5/1$ pomimo bardzo dużej ilości regularsów, głównie weak-tagów i tight-tagów :rage: :rage: pojawiają się też tam gracze, których można określić lag-wannabe.

Nie wiem czy mam edge nad tymi tagami, żebym spokojnie siedział z 5tką i ich ogrywał, ale jak zauważę jakiegoś leaka to nie daruję i ich cisnę. Chociaż czasami bez sensu chciałbym się zrzucać albo za pasywnie gram ręce, które mogę grać bardziej agresywnie.

Spoiler

Jak widać dzisiaj dobrze szło, swing odszedł w pi***du daleko i mam nadzieję, że zbyt szybko nie będzie wracał.
Jak tak dalej będzie szło to może pod koniec października zaatakujemy sobie 1$/2$.

Z pozytywnych rzeczy udało się Olszara namówić na session review + live gierki co mocno profituje, z Olszarem są zawsze dobre rozkminy a teraz jak ogarnąłem Combonatora, to mamy nadzieję szybko podnieść swoje umiejętności.

Zadowolony również jestem z wrzucania handów na forum rozdań.

Pozdrawiam
:fdrink

Reply
Rantrave

Witam,

Trzeba jakoś podsumować październik, z gry jestem średnio zadowolony, trochę więcej handów rozegrałem a trochę mniej wygrane niż w poprzednim miechu. Swingi mnie żarły, ale się nie poddałem.

Jestem ogólnie na plus ale średnio to zadowalający wynik.

Z tego z czego jestem zadowolony to z regularnych sesion review z Olszarem, męczyliśmy przez ostatnie 2-2,5 tygodnia BB defence bo jak sprawdziliśmy winnig by position to przestraszyliśmy się minusów na BB :D

Czasami zbyt pasywna gra, czasami zbyt luźna obrona, która była bez sensu, u mnie czasami zbyt szybkie poddanie marginalnych spotów.

Dzisiaj w końcu zakupiłem sobie monitor 21,5 cala, będzie można spokojnie grać a nie męczyć się na małym 15 calowym monitorze. Dodatkowo sprawna myszka + klawiatura, z zakupów jestem zadowolony :fdrink przynajmniej nie będę foldował jakiś AA/KK preflop, nutsów na river czy missclickował i wchodził w durne spoty z marginalną ręką bo jeden stół najeżdzał na drugi :fdrink

Pozdrawiam

Reply
trzcinek

Takie zakupy t +0.2-0.5BB wiecej. wierz mi

Reply
Rantrave

Na 15,6 cala nie mogłem grać więcej niż 2 stołów z HUDem, żeby to wyglądało przejrzyście, męczyłem się mocno, stoły się nakładały przy 2+ a możliwość grania 4-5 stołów wygodnie jest jednak bezcenna

Reply
tigerek73

Ja też napierdzielam 6-9 stołów na 15,6 masakra momentami. Żeby córka była grzeczniejsza już by miła mojego lapka , a ja nowszy sprzęt + monitor 22cale, a tak czekam , na poprawę , no ale i tak bez niej dostanie nowy sprzęt ale to na święta. ;)

Reply
Rantrave

Napisane przez tigerek73
Ja też napierdzielam 6-9 stołów na 15,6 masakra momentami. Żeby córka była grzeczniejsza już by miła mojego lapka , a ja nowszy sprzęt + monitor 22cale, a tak czekam , na poprawę , no ale i tak bez niej dostanie nowy sprzęt ale to na święta. ;)

6-9 stołów z HUD'em i wciskasz ctrl+9 na starsach? Współczuję

Reply
Rantrave

Dobra, czas na podsumowanie gry na nowym monitorze.

W końcu mam wygodne stanowisko, widzę wszystko co się dzieję, widzę jakie karty dostaję nic mi nic nie przysłania. Jestem w stanie objąć akcję na stołach i mniej więcej zapamiętać co się dzieje a nie jak poprzednio, ledwo co widziałem i musiałem grzebać po tych rozdaniach w replayerze.

Podczas dzisiejszej sesji tylko 1 missclick więc nie jest źle. Z gry byłem zadowolony, grałem dobrze, może z 2 zbyt luźne calle, jedynie z czego jestem mocno nie zadowolony to to, że miałem oczywiste 3 sytuacje bet/fold River a zagrałem jak łajza checkbehind :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Reply
Rantrave

Cześć,

czas na podsumowanie gry po zakupie monitora.

Spoiler

Izi game, izi moniez, grało się dobrze, przejrzyście, przyjemnie, łatwo.

Limit 25c50c połamany na wszelkie sposoby, czas powrócić na 0,5$/1$ i połamać ten limit i wspiąć się w końcu na 1$/2$.

Micro centy już stały się nudne, nikt tam nie ma nic ciekawego do zaoferowania pod względem gry :rage: :rage:, może oprócz Chudego, ale z Chudym się nie gra.

Tutaj parę perełek, które mnie rozbawiły,

Jak widać poniżej, izi bet bet bet, ale sobie na tym River myślę, meh, przegrywam ze wszystkim, może uda mi się zrzucić jakieś średnie karty jak Jx Qx Tx 9x etc, i patrzę po tym jak przeciwnik sprawdził beta, to ... no cóż przegrałem.

A to zdziwienie jak pot poszedł do mnie :facepalm:

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: $15.21
Hero (BTN): $8.86
SB: $4.67
BB: $12.63

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has 4♠ 4♥

fold, Hero raises to $0.50, SB calls $0.40, BB calls $0.25

Flop: ($1.50, 3 players) 6♦ 2♠ 5♥
SB checks, BB checks, Hero bets $0.25, SB calls $0.25, BB calls $0.25

Turn: ($2.25, 3 players) 5♦
SB checks, BB checks, Hero bets $0.50, SB calls $0.50, fold

River: ($3.25, 2 players) 6♥
SB checks, Hero bets $0.50, SB calls $0.50

Hero shows 4♠ 4♥ (Two Pair, Sixes and Fives) (Pre 81%, Flop 91%, Turn 95%)
SB mucks 3♦ 3♠ (Two Pair, Sixes and Fives) (Pre 19%, Flop 9%, Turn 5%)
Hero wins $4.09

Tutaj mnie rozbawiła sama sytuacja i jak to rozegrali Panowie postflop.
Ktoś tak bardzo ma wysokiego pocketa i nie wie co z nim zrobić :D

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players

BB: $12.45
Hero (UTG): $22.18
MP: $11.71
CO: $10.08
BTN: $18.21
SB: $6.76

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has 8♥ 9♥

Hero raises to $0.50, MP calls $0.50, CO raises to $0.75, fold, SB calls $0.65, BB calls $0.50, Hero calls $0.25, MP calls $0.25

Flop: ($3.75, 5 players) A♦ 4♥ 4♠
SB checks, BB checks, Hero checks, MP checks, CO checks

Turn: ($3.75, 5 players) 6♠
SB checks, BB checks, Hero checks, MP checks, CO checks

River: ($3.75, 5 players) 6♣
SB checks, BB checks, Hero checks, MP checks, CO bets $0.50, fold, fold, fold, fold

CO wins $3.59

A z tego rozdania tutaj jestem dumny. Regulars Kanadyjski, który z moich informacji od ludzi z Angielskiej sekcji ps.com jest graczem wygrywającym, tzn takim, na którego warto zwrócić uwagę. Zawsze uważałem go za jakiegoś ogarniającego taga, ale tutaj jak perfidnie mi gra face up z tym AK/QT, x/r w 4 osoby, co on sobie myśli, że dam się nabrać na taką bzdurę :rage: :rage:
Później zrobił jeszcze parę durnych cd i straciłem do niego jakikolwiek szacunek jako przeciwnika :rage:

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players

SB: $1.49
BB: $14.12
UTG: $8.82
MP: $10.00
CO: $3.06
Hero (BTN): $11.35

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has A♥ J♠

UTG raises to $0.50, fold, CO calls $0.50, Hero raises to $0.75, SB calls $0.65, fold, UTG calls $0.25, CO calls $0.25

Flop: ($3.25, 4 players) K♥ A♦ J♥
SB checks, UTG checks, CO checks, Hero bets $0.25, SB calls $0.25, UTG raises to $0.50, CO calls $0.50, Hero calls $0.25, SB calls $0.25

Turn: ($5.25, 4 players) 5♣
SB checks, UTG bets $0.50, CO calls $0.50, Hero calls $0.50, SB calls $0.24 and is all-in

River: ($6.99, 4 players) J♦
UTG bets $0.50, fold, Hero raises to $1.00, UTG calls $0.50

Ogólnie uważam, że te wszystkie session review z Olszarem dały profit. Mniej więcej udało się wyłapać większość durnowatych błędów, które blokowały grę 2,5-3BB/100 na tym limicie. Czuję, że na mało kreatywnych przeciwników, których tu mogę spotkać czy na 0,5$/1$, czuję się bardzo komfortowo. i nie narzekam, że znowu tagusy się dosiadły do stołu.

Zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie w praktyce.

Ostatnio zaopatrzyłem się w Brana Tryacego, "Maksimum osiągnięć" oraz "Zarządzanie czasem". Po filmach, Belika na blogu, z Bryanem Tracy'm, wiedziałem, że warto będzie pozyskać te tytuły i przeczytać. Później skrobnę jakieś odczucia co do tych pozycji mam nadzieję, że dadzą dużo.

A Belikowi należy się duży kufel :fdrink za zamieszczanie tak ciekawych i wartościowych rzeczy na blogu, pewnie nigdy bym nie zwrócił uwagi na Takie rzeczy, gdybym się na nie nie natknął.

Pozdrawiam

Reply