Skip to forum
Do widzenia. Simon1...

Notifications
Clear all

[Closed] Do widzenia. Simon1989

468 Posts
146 Users
0 Reactions
59 K Views
simon1989

Elo.

Prowadziłem bloga na głównej stronie Pokerstrategy.com co jest ogromnym wyróżnieniem, ale mając na uwadze moje skłonności do braku systematyczności skłoniło mnie to do chwilowego wstrzymania prowadzenia swojego bloga w tamtym miejscu i spróbowania własnych sił na naszym forum.

Po części zakładam to forum w związku z zaczynającymi się WCOOPami, na które sprzedałem udziały i mam zamiar robić z nich krótkie relacje by ten co nie widział miał pogląd jak turniej się rozgrywał.

O mnie...hmmm nie za wiele lubię pisać.
W pokera gra ok 2,5-3 lat na poważnie 2 lata.
Przez rok miałem przyjemność występować w Teamie Pokerstrategy.com, który niestety został rozwiązany. Mój największy sukces live to chyba 9 m-ce na WPT Barcelona, gdzie zaliczyłem bubble FT oraz wygrana na USOP w Wiśle 2 lata temu.
Online za swój największy sukces uważam 2 m-ce w turnieju 150rebuy na FTP za co zgarnąłem ok 50 klocków.
Prywatnie leń mieszkający z ukochaną gdzieś w Polsce ;)
Z zainteresowań sport, który uprawiałem od dziecka(głównie siatkówka, ale także kosz czy szczypiorniak), ale od dwóch lat niestety stagnacja. Ale w TV oglądam każdą większa imprezę.
Obecnie właściciel kota, dwóch psów z czego kot mieszka z mamą, pies z siostrą a drugi pies jest dziewczyny :D Dlatego też za około pół roku planuję zakup oto takiego psiaka:

O kupnie psa też będzie dalej bo dzięki kochanej siostrze wiem, że to nie takie proste ;)

To chyba tyle na wstępie. Postaram się być regularny bo pisać lubię ale lenistwo to straszna choroba ;)

Do następnego.

467 replies
persii

gl :f_thumbsup:

TimotheeS

Życzę sukcesów i regularności! :D
Pozdro & gl!

Kolejny mam nadzieje ciekawy blog do sledzenia _biggrin: powodzenia

salyk

Będę śledził na bieżąco!

Powodzenia na WCOOPach :)

Rozważasz wznowienie prowadzenia treningów na PS?

imgoingtomirage

No nareszcie aktualny blog :D _thumbsup:.

Polecam CTR (Czarny Terier Rosyjski):

Najmądrzejszy i najfajniejszy pies z jakim miałem kiedykolwiek styczność :D. Co prawda drogi w utrzymaniu bo jest wielki i trzeba o niego dbać, ale super pies.

simon1989

Napisane przez salyk
Będę śledził na bieżąco!

Powodzenia na WCOOPach :)

Rozważasz wznowienie prowadzenia treningów na PS?

Obecnie nie ma takiego zapotrzebowania ze strony PS.com wynikające z faktu, że Pyszał i Olor odwalają kawał dobrej roboty.
Poza tym obecnie skupiam się troszkę bardziej na treningach prywatnych.

SeBiX7

GL Simon :f_thumbsup:
stawiam kropkę :rolleyes:

bart87

Hi, po wykupieniu symbolicznego % trzeba będzie tu zaglądać, wiec kropa! ;) GL of corz.

ps. simon prócz planów zakupu psa, jakieś plany pokerowe? :D w sensie co obecnie grasz poza pakietem WCOOPów; jakieś plany na turnieje live?

pozdro!

Qbaloz

Również jako posiadacz skromnego udziału stawiam kropkę i życzę powodzenia:)

milsari

Gl simon. Planujesz po wcoopach grac turnieje live w najblizszych miesiacach?

Nevrex

Pies to bynajmniej moja zmora podczas pokerowych sesji z MTT, a i tak 5 minut przerwy to za mało na spacer :D

super wyniki jak na tak krótką grę
b. fajne filmiki na ps w dziale mtt
bedę zaglądał, GL
peace :f_cool:

simon1989

Elo.

Właśnie wróciłem z całodniowego wyjazdu z Brennej, gdzie spędziłem cały dzień na zawodach dog trekingowych, ale póki co jako obserwator. Moja siostra z chłopakiem i swoim Briardem(owczarek francuski) od jakiegoś czasu biorą udział w takich zawodach i powiem szczerze wciągnęło mnie.
Jako, że od dziecka uprawiałem sport to poprzez pokera i lenistwo moja kondycja spadła do zeta. Dlatego też takie zawody to znakomita sprawa a mając na uwadze współpracę z psem to genialna sprawa(osobiście uwielbiam psy ;) ).
Dlatego też za miesiąc jeżeli wrócę do formy pozwalającej mi na pokonanie trasy w solidnym czasie to z pożyczonym psem, prawdopodobnie też owczarkiem francuskim, pobiegnę trasę ok 25-30km.
Tutaj też zaczyna się historia dlaczego pies i dlaczego taki, ale o tym kiedy indziej ;) Btw poznałem przepięknego irlanda Bunię, która ze swoim panem zwyciężyła w zawodach :)
Co do Waszych pytań.
Obecnie chce się skupić na grze online i odbudowywania rolla online. Możliwe, że jak czas pozwoli wybiorę się na WSOPE ale głównie w poszukiwaniu dobrych cashówek. Co do większych turniejów to póki co nie planuje grać nic większego. Możliwe, że jak odbuduje się online to poszukam jakichś dobrych WPT czy EPT, ale póki co postawiłem sobie cel, a jako, że obecnie sporo czasu poświęcam na prywatne treningi i pewien ciekawy projekt to także i na wyjazdu czasu nie ma.

Pozdrawiam

Jutro startujemy :)

kevONEin

Brenna jest spoko (bo z niej pochodze ;) ) _thumbsup:

Briardy to samo (dziewczyna ma) :)

"Odbudowywaniu rolla" -> ?(

Anyway gl, bo mnie tez to czeka za jakis czas...

Pozdro

kropa jest _thumbsup: bede zagladal i sledzil na pewno, gl w pokerze i w odbudowaniu formy _tongue:

Jeśli psy do biegania to tylko Husky, posiadam i nie zamieniłbym go na żadnego innego psa.

simon1989

Elo.

Pryz śniadanku można kilka ciekawych spraw omówić.

Co do wspomnianego odbudowywania rolla.
Jest to spowodowane wypłatą zdecydowanej większości rolla. Była to moja świadoma decyzja spowodowana faktem, że wg. mnie dam sobie radę z odbudowaniem go, a jest to także pewnego rodzaju sprawdzian zachowania się w sytuacji innej niż się przyzwyczaiłem i dodatkowo bardzo dobry trening mindsetowy. Chyba nie ma lepszego moim skromnym zdaniem.

Co do psów.
Briardy to specyficzne psy. Wielu uważa to za znakomite psy dla początkujących, ale tutaj trzeba bardzo uważać. Briardy to psy ciężkie do ułożenia i psy, którym trzeba poświęcić kupę czasu na treningi oraz bieganie.
Dlatego trzeba uważać z zakupem Briardów i na pewno nie polecałbym tych psów osobom początkującym z psami. Aczkolwiek są to także kochane psiaki, które mimo wad są świetnymi towarzyszami. Co jest istotne są to psy bardzo mądre, jednak mają bardzo trudne charaktery i lubią być samodzielnie, dlatego jeżeli chodzi o nie to naprawdę warto się zastanowić przed zakupem.
Apropos mojego zakupy psa to historia już jest dosyć długa.
Mając już doświadczenie siostrzane z zakupem psa postanowiłem bardzo mocno przyłożyć się do zakupu swojego. Przede wszystkim zależało mi na kupnie psa łatwego do ułożenia z łagodnym nastawieniem do ludzi i innych zwierząt. Dodatkowo zależało mi oczywiście na tym by pies chciał i lubił wszelkiego rodzaju ruch a nie ukrywajmy każdy też przed zakupem psa zwraca uwagę na urodę psa.
I tutaj moją uwagę z dziewczyną przykuł seter irlandzki. Właściwie idealnie pasujący do tego opisu. Fakt, że w domu mamy już Yorka, też miał kolosalne znaczenie. Dodatkowo pies jest piękny i po odbyciu kilku rozmów z właścicielami tych psów i hodowcami właściwie w 100% jestem zdecydowany.
Co najważniejsze. Pies będzie pochodził z licencjonowanej hodowli w związku kynologicznym(btw chyba jedna z najlepszych hodowli seterów w Europie - Arisland). Dlaczego tak ?? Mam bardzo solidne zdanie na temat pseudo hodowli i nierodowodowych psów. Nie będę się nad tym rozwodził, ale wspieranie takich hodowli to niszczenie ras i wspomaganie rozrodu zdziczałych osobników. Rodowodowe oznacza zdrowe, przebadane i pewne. Sam jeszcze nie wiem czy skusimy się na spróbowanie wystawiania psa, jednak to jest jeszcze kwestia do przemyślenia.
Póki co prawdopodobnie mój pies będzie po rodzicach:

Iaśka już poznałem. Cudny pies z znakomitym rodowodem. A kryć prawdopodobnie będzie taką suczkę USS Pensylwanię:

Lub Sylwester Night

W każdym razie miot planowany jest na jesień przyszłego roku i na 99,9% właśnie wtedy zakupimy psa z tego miotu :)

Dzisiaj również oczekiwany przeze mnie start WCOOPów. Będzie się działo. Oby pozytywnie.

Pozdro !

simon1989

Napisane przez Graind
Jeśli psy do biegania to tylko Husky, posiadam i nie zamieniłbym go na żadnego innego psa.

Z nimi są o tyle takie problemy, że Husky jako pies do ułożenia uchodzi za bardzo ciężkiego. Siostra zna niezwykle dużo właścicieli Huskey Siberianów bo na zawodach dog trekingowych właśnie takie psy stanowią 80% startujących a jak wspomniałem zależy mi na psie, który na początku nie będzie psem ciężkim do ułożenia, mimo, że sam posiadam już pewne doświadczenie w szkoleniu psa.

% jest kropa SIMON GL przy stołach i SHIP IT.
Nie cała godzinka i jedziemy z koksem :)