Skip to forum
Notifications
Clear all

Droga do EPT

11 Posts
5 Users
19 Reactions
356 Views
gortat

Siemaneczko,

gram w pokera juz kilka lat, ale w ostatnim roku przykładam się do nauki, anailizy rozdań itp. Największe sukcesy :

2700 $ w turnieju KO na P*
1000 @ w turnieju Big 11 na P*
2800 pln w turnieju na żywo

co chce grać :

turnieje od 5.5 $ do 50 $, głównie na starsach czasami na gg

Bankroll: płynny ale załóżmy, że zaczynamy od 500 $

chcę wrzucać update jak najczęściej, aby też trochę się motywować ;)

Reply
10 replies
pzareba

powodzenia

Reply
busiek19

:f_drink::f_drink:

Reply
gortat

Siemanko w ten piękny poniedziałowy poranek,

wstalem niewyspany po sesji pokerowej, a co się działo? Niewiele, ponieważ ja zazwyczaj gram jeden maks 2 stoły/turnieje. Wczoraj padło na sunday storm za 11 $.

Sam turniej rozpoczął się mega słabo bo w kilku rozdaniach spadłem do 3 000 ( stack startowy 10 000 ). Normalnie bym już się trigerrował i wrzucał kolejne all iny żeby wkupić się jeszcze raz, jednak wczoraj zachowałem spokój i powolutku odrobiłem stack startowy, aby wskoczyć w końcu na ok 2x avarage stack.

Okres późnej rejestracji minął mi mega szybko, bo jednocześnie przeglądałem kilka rzeczy w necie. Niby nie powinienem tak robić, jednak korzystając z PT daję sobię pewną dozę swobody, że i tak infromacje na temat innych zawodników mnie nie miną.

Zbliżając się do bubble zacząłem grać ultra tight co spowodowało, że VPP spadło z 37 do ok 22 a jednocześnie stack urósł deliatnie poprzez kradnięcie blindów.

Koniec końców 552 pozycja za 32

dało to profit w wysokosci 21 $

Reply
busiek19

Glglgl

Reply
imgoingtomirage

:f_thumbsup:

Reply
gortat

W ogóle moim celem jest pojechanie na EPT stąd tytuł, więc załóżmy, celem finansowym jest uzbieranie bankrola w wysokości 10 000 $,

obecnie 521$

dziś będę grać na gg, widziałem fajny turek za 10.80$ z czasem może troche postreamuje wam ;)

Reply
mampokera

.

Reply
gortat

SIemaneczko, wczoraj było ultra słaaabo xD

Mimo dobrego life balancu, wyspania, nawodnienia itp. usiadłem do sesji z myślą, że mi sie strasznie nie chce.

I Bóg pokerowy mnie za to pokarał.

Zagrałem Bounty builder 33$ i odpadłem głupio po ok 20 rękach,

następnie usiadłem na gg i odpadłem z turnieju za 10.8 $ ( czy ktoś wie jak zrobić aby w PT pojawiały się też wyniki z gg?)

Ogólnie gram obecnie na moim wysłużonym laptopie, na którym karta graiczna odmówiła mi działania i nie wyświetla mi ekranu na zewnetrznym monitorze, tragedia, ale to żadna wymówa bo tak jak mowilem, ja jestem fanem grania 1-2 stołów.

a poniżej tabela uwzgledniająca p*

20/06/2023 --> 521$ - 44$ = 477 $

Reply
gortat

03 07

Siemaneczko, kilka dni nie pisałem, założmy, że to był brak weny.
W tym czasie zagrałem kilka turków, były nawet jakieś min cashe, ale bez większych historii. W dniu wczorajszym usiadłem z myślą rozegrania sunday million, ale stwierdziłem, że w razie awansu do dnia 2 nie jestem pewien czy dam radę grać w poniedziałek. Dlatego podjąłem decyzję o rozegraniu turka za 55$ bodajże mini hr bounty builder.
Turek bez większych historii, szybko odpadłem, wymazałem już z pamięci tę grę. Następnie usiadłem do biga za 33 $. Od początku żarło, dobre ręce które były opłacane przez przeciwników, trudne decyzje o spasowaniu które w rezelutracie raczej przyniosły wiele dobrego. Żarło Panowie…dobrze selekcjonowałem ręce, wygrałem 2-3 flipy i wreszcie po kilkunastu tygodniach znowu pojaawiłem się na FT i to jako zdecydowany chipleader. Po kilku rozdaniach przy 8 left miałem ok 30 % wszystkich żetonów.
Niestety dopadły mnie demony przeszłości, mianowicie przy dobrej reputacji ( bardzo mala ilosc granych rak) i przeciwko slabszemu przeciwnikowi podnioslem na bb KJ off, on otworzyl z utg jak we wszystkich poprzednich rozdaniach wiec zagralem 3 bet na co on callnal.

Flop A 3 5 , ja bet on call
turn 8 ja bet on call

river 9 ja bet on 3b

przez cale te rozdanie bylem przekonany, ze cokolwiek on ma w reku to przy moich wysokoch betach odpusci, bo tak wygladala nasza historia. Odpuscilem zostalem z 18 bb.

Koniec koncow zająłem 5 miejsce, mogłem troszkę wyżej, ale mam nadzieję, że to dobry Omen.

No i w końcu od początku prowadzenia bloga jest jakis fajny plusik na koncie.

Reply
gortat

Siemaneczko,

droga do chwały jak wiadomo jest wyboista. Nie inaczej jest u mnie. Siedzę obecnie na urlopie ojcowskim i coś sobie pykam jak zauwazyliście, chociaż nie jest łatwo bo ja obecnie opiekuję się dwójką dzieci w ciągu dnia bo żonka wróciła do pracy.
Jak narazie czuje tylko deliatne zmęczenie przez sesje , wczoraj znowu grałem do 2:30 a w nocy wiadomo 11 miesięczna córa daje o sobie znać no i pobudka punkt 6:00 ;)

Pokerowo?

rozegrałem w poniedziałek i wtorek kilka turków bez sukcesów no i wczoraj tak samo jednak na koniec spróbowałem MicroMillions za 5.5 $.

no i siadło, niby odpadłem na bubblu FT, ale wiem w którym rozdaniu się za bardzo połasiłem :

PokerStars - 100000/200000 Ante 25000 NL - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 7.74 BB
Hero (BB): 26.31 BB
UTG: 14.04 BB
MP: 42.97 BB
CO: 23.49 BB
BTN: 25.24 BB

6 players post ante of 0.13 BB, SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 2.25 BB) Hero has 6♥ 8♦

fold, MP raises to 2.2 BB, CO calls 2.2 BB, fold, fold, Hero calls 1.2 BB

Flop: (7.85 BB, 3 players) 2♦ T♠ T♥
Hero checks, MP checks, CO checks

Turn: (7.85 BB, 3 players) 8♠
Hero bets 2 BB, MP calls 2 BB, CO calls 2 BB

River: (13.85 BB, 3 players) 9♥
Hero bets 4 BB, MP raises to 9 BB, fold, Hero calls 5 BB

MP shows J♣ Q♦ (Straight, Queen High)
(Pre 65%, Flop 76%, Turn 23%)
Hero mucks 6♥ 8♦ (Two Pair, Tens and Eights)
(Pre 35%, Flop 24%, Turn 77%)
MP wins 31.85 BB

wygrana może nie za wysoka, ale jednak wynik 10 na ponad 5k fieldu daję delikatną radochę,

CIŚNIEMY DALEJ!

Reply