Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

MTT beginning

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
288 Wyświetlenia

Witam wszystkich pokerowych maniaków:)
Pewnie jak wszyscy tutaj, marze by zostać zawodowym pokerzystą. Moja doświadczenia z pokerem są rożne. Zdarzało mi się wygrać jakiś turniej, bądź też zająć miejsce płatne, ale nigdy to nie były poważne kwoty, a w wielu przypadkach profesjonalne rozgrywki ( głównie turnieje ze znajomymi przy piwku:)
Po zapoznaniu się z abc pokera, podstawowymi taktykami, zdecydowałem się na wpłaceniu 50$ i od takiego bankrollu rozpocząć ( lub zacząć na poważnie przygodę z pokerem internetowym).
Interesują mnie przede wszystkim rozgrywki turniejowe.
Czy przy bankrollu 50$ najlepsze na start będą turnieje za 0,25$ dla 45 graczu? Czy może jednak zacząć od innych turniejów?
Porady miło widziane:))

Cele na ten miesiąc to:
-rozegrać 5000 rąk
-próbować zachować pełną koncentracje przez cały turniej
-systematycznie zwiększać poziom wiedzy na temat pokera
-zrobić dokładny plan tygodnia, miesiąca i przyszłego roku pod kątem pokera

tak wygląda moja grafika turniejów (rozgrywki na 45 graczy za 0,25 oraz satelity micro milons za 0,35$ {dwa razy awansowałem do turnieju głównego, bez sukcesów})

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Witam wszystkich po dość długiej przerwie, niestety już wstępie muszę napisać, ze nie zrealizowałem celów za poprzedni miesiąc:
-rozegrać 5000 rąk - rozegrałem 3476
-próbować zachować pełną koncentracje przez cały turniej - zdecydowanie, nie zawsze się to udawało
-systematycznie zwiększać poziom wiedzy na temat pokera - zbyt długa przerwa w grze, aby można mówić o systematyczności
-zrobić dokładny plan tygodnia, miesiąca i przyszłego roku, pod kątem pokera - wciąż pozostaje w opracowaniu

Spoglądając na ten czerwony kolor, który aż przytłacza w planie miesiąca, można powiedzieć tylko jedno, jaka piękna katastrofa... Jednak nie do końca. Jak pokazuje poniższa grafika, kilka razy udało się zająć przyzwoite miejsce.

Jeżeli chodzi o ROI% to wyniósł on :20. Co uważam, za nie najgorszy rezultat jak na początek.

Założenia na grudzień:
-Dziennie poświęcić godzinę na naukę, a 4 - 5 na grę
-Rozegrać co najmniej!!! 10 000 rąk
-skonstruować plan tygodnia, miesiąca, przyszłego roku
-wrzucać co najmniej 3 rozdania w tygodniu do oceny
-codziennie odbywać pokerowe treningi na żywo na pokerstrategy
-nie kombinować! grać 2 - 3 turnieje naraz za 0,25$ dla 45 graczy

Odpowiedz
Cytat
maniek160593

Witam,
robisz sporo postanowień i to jest spoko myślę, najlepiej napisz je na kartce i powieś w miejscu gdzie będziesz to widział, moje plany i cele wiszą przede mną na ścianie i od momentu kiedy je zapisałem to na prawdę je wykonuje ;)

Co do bankrolla to myślę, że jest spoko na te 45tki ;)
Oglądaj treningi i koniecznie ogarnij ICM, możesz ściągnąć sobie darmowy ICM trainer i między sesjami przerobić trochę rąk.. mi się to bardzo przydaje i dało całkiem spoko efekty ;)

Powodzenia, 3maj się i do zobaczenia na stołach ;)

Odpowiedz
Cytat
szczelon

Jak sobie radzisz z postanowieniami i przede wszystkim z grą?

Odpowiedz
Cytat
szczelon

Witam kolegę

Czy to koniec bloga? A może delikatnie odpoczywasz?

Napisz coś co się dzieję. Początek miałeś obiecujący i spodziewam się, że dalej może być bardziej ciekawie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat