Skip to forum
Notifications
Clear all

Ship and Relax 100%

45 Posts
9 Users
33 Reactions
4,354 Views
jociasija

nie che mi sie teraz wymyslac tych blefow, ale napisales ze moglby raisowac backdor fd, ktory kontynuowalby na turnie
wiec zalozmy, ze czasem moze miec backdor, ktory nie trafil na turnie i to czasem czeka
ale teraz co do value handow, te ktore mu dajesz i probujesz nimi usprawiedliwic swoje zagranie, imo nie maja za duzo sensu
serio uwazasz, ze ktos gra flat pre, a pozniej 3bet flop na 8c 2d 4h (do tego momentu jeszcze ok, czemu nie)
ale pozniej przeczekuje 6d turn z overpara ?! dlaczego mialby to robic? - juz tutaj teka typu JJ ma malo sensu
a pozniej spada 4d i on to JJ bombarduje? hmmmmm

Reply
jaworek1405

dopiero dzisiaj zacząłem czytać tego bloga, gratuluję wyników i spóźnione gratulacje dostania się do urodzinowego Sunday Milliona, ja też postanowiłem spróbować swoich sił z satelit, ale narazie bez skutku :)

Reply
patryk060

Uważam, że backdoor fd nietrafiony chcąc bluffowac waliłby drugą beczkę i wsunąłby lub poddał na riverze. Grając to tak jak zagrał tylko zmniejsza swoje fold eq, ponieważ o ile na turnie poddałbym juz swoje over cardy, o tyle ten bet na river jest po prostu dziwny. Prędzej widzę tak zagrane jj,qq, niż backdoory nietrafione. Być może ktoś jeszcze się wypowie jak to widzi.

Reply
patryk060

W ta niedziele wielki turniej. Jest tym większy, ze akurat wypada w czasie epidemii wirusa i można się spodziewać rekordowego fieldu, rekordowej ilości fishy. Liczę na jakiegoś casha

Reply
patryk060

Podsumowanie marca:
Do połowy marca ciągnąłem te mtt, ale gdy roll skurczył się do 400 to stwierdziłem ze na 1.1-2.2 nie zejdę bo to nie ma sensu i spróbowałem swoich sił w cashowkach, pierwszy raz w życiu.

Poziom aktualnie jest tam tragiczny, wiec radzę sobie całkiem dobrze.
Sunday Million 7h kompletnie zero runa. Dodatkowo o mało nie wyzerowalem rolla do 0, ponieważ oczywiście zrobiłem 2 reentry z shootoutow. Już wtedy grałem cashe, wiedziałem jaki tam jest poziom, wiec miałem z tylu głowy ze najwyżej będę odrabiał to 2 tygodnie na nl10, a szanse na chociaż min casha widziałem duze. 15 min przed końcem pierwszego dnia jednak dostałem aks na bb: gość z mp or, co wsuwka, nie pozostało mi nic innego jak nacisnąć call, ten co otwierał call z j10 xd, CO 1010 flop J hold i gg wp 100% płatne byłyby już, miałbym 100k w stacku nie pamietam jakie blindy ale coś koło 50bb 4k do płatnych mnóstwo shortow.

Po wojażach w SM i jednej minusowej sesji cash dzień po miałem już 160$ tylko, ale opanowałem sytuacje pierwszy raz w życiu schodząc na stawki niżej z nl16 na nl10

Aktualnie mam 390$ i plan jest taki by zbudować rolla do 600, wejsc na nl16, zbudować do 1-1.2k i spróbować swoich sił na nl25, tak wiec założę dzis wątek w odpowiednim miejscu do tego i na razie bd tam się udzielał.

Do MTT wrócę na pewno, ale kolega z pierwszej strony dobrze prawił, ze na starsach 300-500bi na mtt jest ok. Inaczej to nie ma sensu. Wiec do MTT 2.2-11 wrócę gdy zbuduje na cash rolla do poziomu chociaż 2k, by mieć przynajmniej 400 ave BI

Pozdrawiam fanów

Reply