Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] -|||||||||...+

125 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
4,038 Wyświetlenia

I just came to say hello. Weekend obył się bez pokera. Z grubsza mówiąc :D

Jak zrobię 5k rąk na NL2 to wrzucam wykres! Będzie beka :f_biggrin:

Póki co: dzielnie walczymy z poniedziałkiem!

Proponuje ci zebys nie pisal codziennego stanu bankrolla. Jest to bardzo zly nawyk, ktory ci bardzo utrudni przejscie nl10/25. Sam sie borykam z tym problemem.

doncamilloskate

Jedziesz stary! Poczucie humoru na poziomie, oto chodzi :f_thumbsup:

Po 1.5h padł HUD w HM-ie i poczuwszy się jak niewidomy na targach erotycznych zdecydowałem się opuścić 4 stoły najniższych lotów. Zresztą 1.5h jest ok :)

W statsach świeci 1173 rąk, więc trzymajmy się już tego, co ten programik mówi. A plan jest taki, żeby pokazywać wszystko, powiedzmy do (dej Boże) NL10. Potem, tak jak to bywa u ludzi, nie będę już takim niemowlakiem i obnażać się nie będzie wypadało. Ale na razie nie ma zagrożenia z ciśnieniem na bankroll, naprawdę.

Rozkminiwszy zdrowy dystans do piniendzy pokerowych udaję się na pobieganie.

"Są najeczki - są dupeczki"
Donald Tusk

1173 ręce
$65,96w rollu

A teraz coś śmiertelnie poważnego. Jak hiszpańska Inkwizycja.

Siedzę sobie, coś tam pykam, blues o 4AM i nachodzi mnie myśl, że to już pora. Torba podróżna jebnięta w kąt zieje na mnie wołając o jakieś niezbędności do przetrwania podróży w jedną stronę, a rześko śpiewające ptaki łechcą niezaszczuty do końca w ciotowatych szkołach zew.

Przygoda. Rasa drapieżców. Odwieczny instynkt poszerzania horyzontów.

Ale zaraz sobie przypominam, że Legia Cudzoziemska już nie taka jak kiedyś, że Ameryka już zdobyta i wolność tam jest abstrakcją, zupełnie jak tu. Że w gwiazdy nie polecimy, bo za drogo, a tylu tutaj mamy jeszcze biedaków bez plazmy w domu. Że może by i wyskoczył, ale benzyna taka droga i do pracy trzeba iść.

I znajduję to nieco smutnym, że stopniujemy swoją wolność. Rzeczywiście, jest nieco więcej banału w płaceniu 5zł za ciecz wartą góra 2, niż w sytuacji, kiedy to pan o niemiecko-brzmiącym nazwisku przystawia Ci do czoła lufę gorącego od poprzednich wystrzałów P08 Parabellum potocznie zwanego Lugerem. I zdecydowanie potwierdzę, że pewno łatwiej żyje się w przymusowej szkole, a później płacąc obowiązkowe ubezpieczenia i składki emerytalne, niż byłoby to w przypadku dzieciństwa spędzonego, z braku wyboru, w gettcie żydowskim.

Ale Wolność to stan umysłu, a nie wegetacja w akceptowalnych warunkach upodlenia.

Pointa pokerowa jest taka, że pomysł zabraniania gry ludziom za ich własne pieniądze, to pokurwiony faszyzm. I każdy, kto chce nas przymusem bronić przed przegraniem pieniędzy, uzależnieniem się od fajek czy trawy, przed jazdą bez pasów, albo przed zdychaniem pod płotem to - a jakże

Pokurwiony faszysta.

Elo elo 3-2-0.

Teraz tak: pomyślałem, że jednak 5k rąk to przy mojej grze może oznaczać miesiąc. Więc wrzucam wykres teraz. Ja się na tym nie znam, mnie zadowala, że stoi jak fiut 15-latka. Ale może ktoś odszuka jakieś wady.

I love river - napisał typ sprawdzający AI na turnie z gutshotem. Spadająca ósemka zabrała mi buy-in i chęć do dalszej gry. Był to trzeci bad-beat w krótkim czasie, więc zakończyłem wieczorną sesję. Nie chcę tiltować, a pewnie tak by było.

Pokerowy czas dzielę na grę i naukę w proporcji około 5:1. Ale zwiększę czas na naukę. Tylko sreberko by się przydało, bo artykuliki drugi raz już przerobione.

Resztę wieczoru (bo przecież prawdziwi pokerzyści nie śpią) będzie sponsorował Akiro Kurosawa z filmem Donzoko. To takie tam ukulturalnianie się czarno-białym filmem z Dalekiego Wschodu. Prościej i taniej wychodzi niż iście do teatra. :f_biggrin:

Z Bogiem!

szoker22

Jak to mowi tmfinger piesek wyglada na rase wieloowcową _ugly:

Endurx

Post z wczoraj w pełni pokrywa się z moimi poglądami, ubrałeś wszystko w ładne i wymowne słowa, z pewnością będę odwiedzał dalej twój blog, życzę jak najwięcej pokerowych sukcesów i wieże że dzięki determinacji uda ci się osiągnąć każdy wyznaczony cel.

Heh, dzisiaj wpadła mi do głowy ta stara pokerowa piosenka o graczu tight-passive. Pamiętacie? Całego tekstu nie znam, ale zaczynało się jakoś: "jestem ubogim człowiekiem, moim skarbem są ręce gotowe (...)".

On tam dalej spotyka trenera, chce zostać LAG-iem i razem z nim łowić fishe. Ogólnie całkiem fajny kawałek, polecam.

Plan na wieczór: grind! :f_cool:

P.S. za wszystkie miłe słowa dziękuję, to motywuje. A jeśli tylko czujecie, że chcecie coś powiedzieć, to śmiało :D Ja tu jestem tylko gościem.

Zbliża się weekend bez pokera. Postanowiłem pouczyć się dziś strategii i przerobiłem cały brąz, bo miałem sporo czasu. Z zawieszonymi obok monitora tabelkami i grą ABC zrobiłem nawet nie godzinną sesję, a szło tragicznie. Chyba downswing, po analizie nie widzę swoich błędów. Przynajmniej nie jakichś oczywistych.

Jedyną problematyczną ręką może być sprawdzenie AI z AKs od gościa grającego 76/50. Flip, 2 BI w plecy, stoły zamknięte.

Nie powiem, nabrałem wątpliwości co do sensu trzymania się sztywno tabelki rąk startowych. Typ gra 50% rąk i mam zrzucić dla niego AQs, bo podbił?

100 lat mi zajmie wyjście z NL2 :f_love:

kNoq001

dobry blog _thumbsup:
jedna rada - poprawic swa gre chcesz? raczki do oceny wrzucaj (bo nie mam co robic :) )

MINDSET!

Przez weekend nie znalazłem czasu na pokera, dziś będzie podobnie ;( Wniosek z tego płynie taki, że trzeba zreorganizować życie :f_biggrin:

Wiecie z tvn-u, że słonko pojawiło się w końcu w naszym kraju, gdzie nie ma go nieomal przez 7 miesięcy w roku. W gruncie rzeczy jest zajebiście. Dziewczęta już dawno schowały płaszcze i swetry, wszyscy ludzie są weselsi i jakby ładniejsi.

No właśnie. Jak tu walczyć ze światem zewnętrznym, który kusi coraz bardziej? Póki co jest jeszcze w miarę ok i skoro wieczory są jeszcze chłodne, to można przysiąść, odpalić stoliki i rypać. Jednak lada moment zawita prawdziwe lato i krótkie, gorące noce wypełnione rozrywkami.

I właśnie dlatego mindset będzie w najbliższych dniach najważniejszy!

W niedzielę łoimy wyspiarskie dupska _biggrin: Gdyby ktoś jeszcze nie czytał to tu jest

NEWS

Ja się napalam.

Swoją drogą dziś rozmawiałem z mamusią i pochwaliła mi się trafieniem trójki w dużego. Mamie gratulujemy i machamy ręką na jej regularne marudzenia o pokerze - hazardzie, który bez pudła spłucze mnie do najgorszego rynsztoku z rodzaju tych opisywanych w prozie Dostojewskiego.

I znowu rozmyślam sobie o tym jak bardzo chciwi są nasi włodarze. Totolotek dobry, poker zły. Historia uczy, że moralne opory ustawodawcy są odwrotnie proporcjonalne do wpływów budżetu, więc dopóty poker będzie dzieckiem samego szatana, dopóki P* i FTP nie zaczną płacić podatków tutaj.

Dlatego z przykrością wyrażę przekonanie, że akcje typu "uświadamianie ćwierćinteligentów z Wiejskiej" zawsze skończą się fiaskiem. Niestety.

Ale róbmy swoje! _thumbsup:

Oksiu

Proszę o skasowanie tego posta, sam się wysłał.

Oksiu

Hej Hej kolego z pokerowego stolika!
Przeglądając blogi trafiłem i na Ciebie.
Widzę, że nie tylko SNG i MTT Ci w głowie.
Mogę jedynie potwierdzić, że dostajesz bad bety (AA<KK, wczoraj, za co przepraszam). River chyba Cię nie lubi.
No nic.
Pozdrawiam

Oj tam oj tam. Asy vs króle to nic. Bardziej podobało mi się złamanie mojego fulla na FT. To był dopiero chory river :D

Tak, jeśli chodzi o supernudne NL2 strategią big stack, to nie dałem rady i przedwczoraj zacząłem pykać sng z tego niegdyś laboratoryjnego konta.

Nadal mam w planie monitorowanie postępów SH BSS i będę opowiadał jak to idzie. Ale wątpię, żebym ściśle trzymał się cashówek w ogóle. :f_biggrin:

No i ta fajna rąsia:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $800(BB) Replayer
Hero ($12,030)
BB ($6,311)
UTG ($7,700)
UTG+1 ($16,349)
CO ($20,265)
BTN ($4,845)

Dealt to Hero 8♦ 8♥

fold, fold, CO raises to $1,800, fold, Hero calls $1,400, fold

FLOP ($4,400) 8♠ J♥ A♦

Hero checks, CO checks

TURN ($4,400) 8♠ J♥ A♦ 2♦

Hero bets $2,400, CO calls $2,400

RIVER ($9,200) 8♠ J♥ A♦ 2♦ A♠

Hero bets $3,600, CO raises to $16,065 (AI), Hero calls $4,230 (AI)

CO shows A♣ J♠
(Pre 44%, Flop 16.8%, Turn 9.1%)

Hero shows 8♦ 8♥
(Pre 56%, Flop 83.2%, Turn 90.9%)

CO wins $24,860

Bóg tak chciał.

Oksiu, a wygrałeś chociać ten stolik?

Oksiu

Tak wygrałem.. ale dwa które w tym czasie grałem FT, i gdzie na FT wchodzielm jako chip leader i za pierwsze miejsce bylo 100$ spieprzylem przez moja glupote i zarobilem na nich lacznie ~15$ zamiast 200 .. :(
Tak w ogole to w spocie wyzej obstawialem Cię na AK A2 A8, więc oczywiście wyciągnąłbyś ze mnie wszystko.

SeBiX7

siema, fajny blok :f_thumbsup:

masz tu odpowiedz dlaczego Twoja mama ma racje ;)

Yanooo

że dziesiąty i ZUS.

Jako że znam ten problem, łączę się w bólu i będę zaglądał :)