Skip to forum
Notifications
Clear all

do kasacji

18 Posts
3 Users
0 Reactions
344 Views
p4welek11

do kasacji
proszę o skasowanie bloga

Reply
17 replies
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
Tomasson225

Napisałeś w tytule, że to notatnikowy blog ale mam nadzieje, że nie obrazisz się za mój wpis ;)

To co mnie uderzyło w Twojej grze:
- parki 22-44 czemu nie chcesz ich grać? Na NL2 jak trafisz seta to dostaniesz stacka w 90% przypadków. A jak ktoś trafi wyższego? Trudno...
- blef z AK na stole Q-high - to jest NL2 więc tam nie zrzucisz ludzi z niczego i tego się trzymaj.
- QQ - czy ja dobrze rozumiem - chcesz foldować QQ przeciwko AI za 40bb? Dla mnie w takich sytuacjach JJ+ i AK to jest no-brainer AI :D
- ręka z AQ gdzie w dziale ocen napisałeś, że masz przeciwko niemu showdown value (to samo łączy się z tą ręką gdzie masz AJ a po riverze stół jest KTTJx). Skoro uważasz, że masz showdown value to chcesz możliwie taniego showdownu. W ręce z AQ masz można powiedzieć monstera i można stawiać zakład for value (chociaż nie wiem czy przeciwko dobremu gościowi nie dostajesz calla tylko od stritów) o tyle betu na river z tym AJ nie rozumiem. Zamieniasz ręke bezsensownie w blef. Tam jest bardzo easy check/call a jeżeli gość betuje tylko monstery to check/fold bo Twoja ręka tam mocna nie jest :)

To tyle ode mnie na tą chwilę. Ciśnij tam dalej swoje stawki i życzę dobrego run'u i wrzucaj ręce do oceny to Thorek wyprowadzi Cię na ludzi _thumbsup:

EDIT: Co do ręki z 99 - to jest bardzo close i generalnie nie powinieneś tak grać według strategii ale jeżeli masz możliwość flipowania przy takiej ilości dead money to jest to spot +EV. Niby trafił ale jakby Ci tam gość pokazał jakieś A5 to byś się cieszył więc albo fold pre, który nie jest tam zły albo stack off ;)

Reply
p4welek11

x

Reply
insanepro

Tomasson225
- ręka z AQ gdzie w dziale ocen napisałeś, że masz przeciwko niemu showdown value (to samo łączy się z tą ręką gdzie masz AJ a po riverze stół jest KTTJx). Skoro uważasz, że masz showdown value to chcesz możliwie taniego showdownu. W ręce z AQ masz można powiedzieć monstera i można stawiać zakład for value (chociaż nie wiem czy przeciwko dobremu gościowi nie dostajesz calla tylko od stritów) o tyle betu na river z tym AJ nie rozumiem. Zamieniasz ręke bezsensownie w blef. Tam jest bardzo easy check/call a jeżeli gość betuje tylko monstery to check/fold bo Twoja ręka tam mocna nie jest

Napisane przez p4welek11
-te akcje z AQ i AJ sa dziwne i ich nie rozumiem

Nie przejmuj się kiedyś sam miałem z tym problem i podejrzewam, że nie jesteśmy wyjątkami :D. Chodzi o to, że gdy trzymasz wspomniane wyżej AJ na takim boardzie chcesz trzymać pule małą i dojść tanio do SD. Nie musisz zamieniać swojego SD vaule w blef ponieważ nie masz vaule w betowaniu na river - sprawdzi Cię praktycznie tylko lepsza ręka niż twoja więc sam się wystrzelasz.
Po drugie nie wyrzucisz też lepszej ręki niż twoja np. wątpliwym jest to czy donek zrzuci tripsa T bo powie sobie, że ty masz FH, nie zrzuci też strita bo pomyśli, że na river betują mu tylko FH, które chcą wyciągnąc vaule ze stritów.
Czyli podsumowywując nie musisz z taką ręką betować na takich boardach bo nic Ci to nie daje, a wręcz przeciwnie sam sobie szkodzisz w większości przypadków.

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply
p4welek11

x

Reply