Siema!
Obecnie gram sobie NL2 na starsach i od czerwca z 15$ zrobiłem już ponad 80$.
Grałem też NL10 dawno temy (ale tutaj ewidentnie trafiłem na upswing) i niedługo NL5.
Zły BRM, zła gra, tilt i inne sprawy spowodowały że storbiłem i właśnie od czerwca staram się robić wszystko jak należy tzn łapię jakąś teorię, oglądam wideo, jak miałem srebrny odwiedziłem trening no i wygląda to tak, że NL2 mam już opanowane.
Zastanawiam się nad przejściem wyżej na NL5 bo strasznie długo tutaj trzeba budować rolla (2.5BI na wyższy limit) jednak shootowanie jakieś 2tyg temu na nl5 skończyło się trzema bad beatami co dość poważnie odbiło się na rollu, później jeszcze wymyśliłem sobie multitabling na NL2 (+10stołów) no i był swing na 30$.
Teraz odrobiłem straty i ciągle myślę nad wejściem wyżej ale mam kilka pytań i wątpliwości, mam nadzieję, że pomożecie mi je rozwiać:
1. Mimo wszystko na 16BI nie będę się czuł komfortowo na nowym limicie, musiałbym mieć min 40-50 tylko, że przy grindzie na NL2 braknie mi na to życia:) Myślę, że tutaj pomoże ograniczenie stołów do 3-4 z obecnych 6.
2. Na NL10 grałem zupełnie innym stylem, teraz gram zwykłe ABC TAG, zastanawiam się czy na NL5 nie trzeba będzie już czegoś zmienić. DLatego tutaj pytanie do osób które przeszły z 2 na 5$- jaka na NL5 jest dynamika gry? Z moich krótkich obserwacji wynikały mniej więcej takie wnioski
a) więcej pseudo regów TAG
b) znacznie mniej fiszów spazzujących TP bez kickera, takich CSów
c) Znacznie większy odsetek graczy dobrych, na NL2 to jest może 10-20% procent REGULARNIE grających przy stolikach.
d) inna dynamika gry, na NL2 regi 3betują głównie PP QQ+ ew AK+, a z blindów szerszy zakres ale to łatwo exploitować. Fisze to wiadomo. Na NL5 przez ten większy odsetek dobrych graczy zauważyłem znacznie poszerzone zakresy 3betów, zwłaszcza vs steal
W związku z tym wszystkim trudniej jest otworzyć jakiś fajny stół, na NL2 w 2min mam 6stołów z 3-4rybami no a tutaj już nie jest tak łatwo, poza tym zawsze czają się na nie regi:)
Generalnie to plan mam taki, żeby jeśli po formacie uda się PONOWNIE zainstalować HM2 (gdzie miałem przedłużanego triala) to zacząć to NL5, ugrindować na licencję, zakupić program i napierdzielać tak żeby zrobić ok 300$ na NL10.
CO wy na to? Rady, wskazówki, krytyka?