Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Powrót

56 Posty
19 Użytkownicy
47 Reakcje
4,430 Wyświetlenia
dziob

Dosc dlugo zastanawialem sie czy zakladac bloga, ale mysle ze moze byc w miare interesujaco.

Wracam do gry po kilku miesiacach. Poprzedni rok gralem na p* nl50 z ogolnie dosc dobrym winratem. Pozniej chcialem sprobowac czegos nowego i dostalem solidny wpierdol na GG. Bylem tam z 1-1.5 miesiaca i spadlem jakies 20bi.

Calosc rolla w zasadzie musialem wyplacic. Pozbieralem jakies drobne ze skrilla, revoluta, innych poker roomow i mam 190 euro na gre. Plan jest aby sprobowac na p*.es (nigdy tam nie gralem) i wrocic jak najszybciej na nl50.

Zaczne nl25. Przy 350 wchodze na nl50, a jak nie pojdzie to przy ponizej 100 gram nl10. Nie mam cisnienia.

Nie mam solvera, nie planuje kupowac i w zaden sposob pracowac nad gra. Ostatni raz regularnie pracowalem poza stolami ok 5 lat temu, od tego momentu praktycznie nic, od 2 lat zupelnie nic.

Gram normalne 4 stoly, zawsze z meczykiem/twitchem w tle. Moja gra jest niezbyt skomplikowana - abc z jakims tam konceptami sprzed kilku lat.

Cel jest taki aby pokazac (albo i nie) ze grajac prostego poksa, bez wiekszego zaangazowania i spiny (mam nadzieje) mozna cos jeszcze ugrac.

Jak busto to pewnie przestane pisac, jak wbije nl50 to mozliwe ze tez. Zobaczymy jak bedzie z czasem i checiami.

Odpowiedz
Cytat
55 odpowiedzi
dziob

Szybko poszlo ;]
Ogolne wrazenia z .es mieszane. Spory rake, fiszow troche jest, ale czy wiecej niz na eu - pewnie porownywalnie. Ogolnie planuje grac 23-1 i wydaje mi sie ze w tych godzinach lepiej moze byc na eu. Sie zobaczy, na teraz zjazd na nl10.

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD

;) ... kropa

Odpowiedz
Cytat
Ein89

.

Odpowiedz
Cytat
dziob

Ogolnie to niezle jaja

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Nie jestem pewien czy Twoje podejscie jest optymalne zeby wygrywac. Nie twierdze, ze nie masz skilla zeby wygrywac w tych gierkach, bo Cie nie znam, ale ogolnie postawa typu "mam wyjebane w nauke, albo pyknie, albo nie" juz sama w sobie nie wrozy niczego dobrego. Jak chcesz to powrzucaj najwieksze pule z tych sesji to mozna zobaczyc czy po prostu wariancja Cie dojebala czy mozna bylo cos z tym zrobic. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
dziob

Zdecydowanie nie jest - to na bank.
Ale mysle, ze w dluzszej perspektywie i tak to powinno wystarczyc, aby wspinac sie na takich limitach. Zobaczymy co z tego wyjdzie po kilkudziesieciu tysiacach rak. Teraz ciezko wyciagac jakies wnioski.

Rozdania pewnie jakies beda, ale z dzisiaj to zupelnie nie ma co pokazac.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez dziob
Zdecydowanie nie jest - to na bank.
Ale mysle, ze w dluzszej perspektywie i tak to powinno wystarczyc, aby wspinac sie na takich limitach. Zobaczymy co z tego wyjdzie po kilkudziesieciu tysiacach rak. Teraz ciezko wyciagac jakies wnioski.

Rozdania pewnie jakies beda, ale z dzisiaj to zupelnie nie ma co pokazac.

No czaje, ale i tak brzmi to dziwnie. Ja zawsze po skonczonej sesji analizuje rozdania, ktore in game wydawaly mi sie problematyczne. Raz, ze dla rozwoju, dwa- zeby zaspokoic wlasna ciekawosc i miec spokojna glowe jesli zagralem dobrze. Ja wiem, ze czegos sie tam nauczyles przez lata, ale powielajac te same bledy bedziesz tracil mase hajsu w longrunie, wiec nauka jest duzo bardziej profitowa niz czas kiedy klikasz. Dla przykladu, ostatnio troche sie zdziwilem analizujac sobie spota gdzie 3b sb vs ep, moj 3b range to TT+, AQs+, AKo+, 1/3 combo 87s-65s i 1/3 AJs. Wypada flop Ac8s9s i co sie okazuje? Ze a2s-a5s, ktore nie sa tez fd gramy poprzez x/f flopa. Zerkajac w solvera i analizujac strukture flopa staje sie juz to calkiem logiczne, ale intuicyjnie mysle, ze kazdy zagralby x/c, albo zabetowal 1/3, a tu niespodzianka. Takich niusansow jest sporo i mysle, ze warto pracowac nad gierka, bo sama mysl, ze stajesz sie lepszym graczem czasami jest lepsza od wygrywanych $, no ale zrobisz jak bedziesz chcial. W kazdym razie zycze powodzenia

Odpowiedz
Cytat
dziob

Ogolnie to masz duzo racji, ale to juz nie jest dla mnie ten etap. Przez ostatnie 2 lata nie narzekalem na wyniki i mam nadzieje, ze teraz nie zaczne.
Problem jest ze gram duzo bardziej agro bankrollem, oby tylko jakis wiekszy swing mnie nie poskladal. Niby sie delikatnie odbilem, ale nie zdziwie sie jak za kilka dni bede gral nl2.

Odpowiedz
Cytat
carlostack

:f_drink::f_drink:

Odpowiedz
Cytat
89deny89

@roger
Niezła analiza ,z tym że nie uwzględnia tego że nie masz a2-a5s postflop here :D

Autorowi gl

Odpowiedz
Cytat
kepke1

Napisane przez 89deny89
@roger
Niezła analiza ,z tym że nie uwzględnia tego że nie masz a2-a5s postflop here :D

Autorowi gl

hihi

Odpowiedz
Cytat
dziob

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2

.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez 89deny89
@roger

Autorowi gl

haha, no zapomnialem dopisac w 3b rangu a2-a5s :D

Odpowiedz
Cytat
dziob

35$ w rollu. Czas na zejscie jeszcze nizej.
Ogolnie mam wrazenie, ze powinienem sie stackowac pre znacznie bardziej tight niz to robilem dotychczas.
Zerkne pozniej na baze czy to przez pryzmat wynikow czy rzeczywiscie ludzie sa tu bardziej tight.

Odpowiedz
Cytat
dziob

17 stack off'ow pre powyzej 50bb.

QQ vs KK
AK vs QQ
99 vs QQ
KK vs AA
QQ vs AA
AK vs QQ
JJ vs AA
KK vs AA
AQ vs KK
AK vs JT
AA vs QQ
KK vs AK
AA vs KK
JJ vs AQ
QQ vs AK
AA vs QQ
JJ vs TT

Bilans:

Rzeczywiscie tight. A moze to probka? chuj wie

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Gralem sporo na hiszpanie i tam preflop ludzie duzo bardziej zamurowani niz na europejcu. Przenos duzo wiecej gierki na postflop, to chyba najlepszy adjust. Ja np. z ep vs blindy nie mialem 4b rangu, nawet asy mialem w callu zeby strategia byla spojna

Odpowiedz
Cytat
dziob

Kolejne sprowadzenie na ziemie. 5BI na nl5, przy 8 wracam.

Odpowiedz
Cytat
dziob

Pogralem troche nl2. Przyjemnie, ale ciezko sie skoncentrowac. Mindset troche nie ogarnia. Usprawiedliwiam zle decyzje bardzo maly kosztem ich podjecia.
Na bank mozna wykrecic duzo lepszy wynik, ale juz wystarczy.

Nie ogarniam czemu jest taka roznica miedzy zakladka "Full ring position" a "By stakes" w HM2. W tej drugiej jakies straszne glupoty mi pokazuje na takich samych filtrach:

Odpowiedz
Cytat