Zakładam bloga na potrzeby Bankroll Challenge.
Platforma GG Poker; Stoły Regularne; Stawki NL25
Start: 4 Sierpnia 2025
Kapitał startowy: 2.000,00 $
Cel: 20.000,00 $
Raport: co tydzień w niedzielę.
Powodzenia
Jedna drobna uwaga i niech ktos mnie poprawi jesli sie myle, ale czy czasem jednym z zalozen BC nie bylo uzyskanie 10x kapitalu startowego?
Napisane przez Riverek
PowodzeniaJedna drobna uwaga i niech ktos mnie poprawi jesli sie myle, ale czy czasem jednym z zalozen BC nie bylo uzyskanie 10x kapitalu startowego?
Racja. Przyoszczędziłem trochę
Ustawić minimalny cel na przynajmniej 500 $ i/lub pięciokrotność startowego bankrolla
Już poprawione - dzięki za czujność.
Tydzień 1 – Dobry początek
Pierwszy tydzień gry na NL25 za mną. Grałem głównie wieczorami, po 2–3 godziny dziennie. Początek był obiecujący — kilka udanych value betów, złapanych bluffów, a bankroll zaczął rosnąć.
Największy pot tygodnia
Stół 6-max, NL25.
Stacki efektywne: 100BB.
Ja na CO z A♠K♠.
UTG fold
MP open $0.75
Ja 3-bet do $2.25
BTN, SB fold
BB call, MP fold.
Flop: K♦ 9♠ 6♣ (pula $5.25)
BB check, ja bet $1.75 — call.
Turn: 7♠ (pula $8.75)
BB check, ja bet $5.25 — call.
River: 2♠ (pula $19.25)
BB check.
Betuję $12.50, BB tank-call… i pokazuje K♥Q♥.
Pytanie do Was: W tej sytuacji na riverze — czy według Was lepszy był bet all-in, czy taki większy value bet?
Statystyki tygodnia
Rąk rozegranych: 4 320
Winrate: +7.1 bb/100
Średnia długość sesji: 2h 15min
Największy wygrany pot: $44.25
Największy przegrany pot: $32.10 (set vs. straight)
Podsumowanie bankrolla
Tydzień: 1
Wynik tygodnia: +76.50$
Bankroll: 2076.50$
Winrate (bb/100): +7.1
Refleksja i plany
Największym minusem było to, że w kilku dużych pulach dałem się “przeciągnąć” do showdownu z drugą najlepszą ręką. Muszę popracować nad foldami w trudnych spotach, zwłaszcza bez pozycji. W przyszłym tygodniu planuję też więcej 3-betować z late position.
Pytanie do społeczności
Jak radzicie sobie z grą przeciwko tight regularom na NL25, którzy praktycznie nie blefują na riverze? Overfoldować, czy jednak balansować calling range?
Pytanie do Was: W tej sytuacji na riverze — czy według Was lepszy był bet all-in, czy taki większy value bet?
Jak dobrze liczę, to zostawiłeś sobie kilkanaście bb w stacku na riverze. Tak nigdy nie rób, bo calling range rywala będzie identyczny, czyli z nutsem mniej zarobisz, a jeszcze 1/200 razy dostaniesz jakiegoś sick bluffraisa, który wywali twojego blefa.
Pytanie do społeczności
Jak radzicie sobie z grą przeciwko tight regularom na NL25, którzy praktycznie nie blefują na riverze? Overfoldować, czy jednak balansować calling range?
Jeśli uważasz, że ktoś zbyt mało blefuje, to powinieneś foldować więcej niż w teorii. Z ekstremalnymi hero foldami bym się wstrzymał na tym poziomie, bo nawet jeśli nie blefują, to często mogą zagrać overplaya z jakimś TPTK. Jeśli są tacy pasywni, to najważniejsze, żebyś ty ich dużo blefował, bo underblef prawie zawsze idzie w parze z overfoldem.
Napisane przez Elzo2012
Napisane przez Riverek
PowodzeniaJedna drobna uwaga i niech ktos mnie poprawi jesli sie myle, ale czy czasem jednym z zalozen BC nie bylo uzyskanie 10x kapitalu startowego?
Racja. Przyoszczędziłem trochę
![]()
Ustawić minimalny cel na przynajmniej 500 $ i/lub pięciokrotność startowego bankrolla
Już poprawione - dzięki za czujność.
Nie no spoko, tak tylko o tym wspomnialem, bo tez kiedys bralem w tym udzial i wtedy bylo 10x stack startowy, a ze póki co nie biore udzialu w kolejnym (choc wkrótce moze sie to zmienic), to nie bylem pewien czy moze cos w zasadach nie pozmieniali.
W kazdym badz razie GL
Witam, też gram ten limit, tyle że w ostatnim czasie niewiele gry było. Zdarzają się niezłe gagatki ostatnio np. miałem gościa co check-raise grał na river mając top parę bez kickera, część jest pasywnego poola. Co do spotu z tym AKs to tak jak Phoenix napisał, ja bym betowal all in na river.
Tydzień 2 – Cold run i kilka gorzkich lekcji
Wstęp
Drugi tydzień gry na NL25 za mną. Tym razem nie było tak kolorowo jak na starcie – trafiłem w kilka coolerów, parę razy dałem się złapać na tilt-calle, a całość zakończyła się na minusie. Jak to w życiu.
Przykład wkurw.. - znaczy irytującego rozdania:
Stół 6-max, NL25.
Stacki efektywne: 110BB.
Siedzę na BTN z Q♦Q♣.
UTG open $0.75
MP fold
Ja 3-bet do $2.25
SB fold, BB fold
UTG 4-bet do $6.50
Decyduję się na call.
Flop: 9♣ 7♦ 2♥ (pula $13.50)
UTG c-bet $4.25, ja call.
Turn: 4♠ (pula $22)
UTG bet $8.75, ja call.
River: A♥ (pula $39.50)
UTG shove ~$15, ja tank… i calluję.
Pokazuje A♠K♠.
Statystyki tygodnia
Rąk rozegranych: 3 870
Winrate: -3.8 bb/100
Średnia długość sesji: 2h
Największy wygrany pot: $38.90
Największy przegrany pot: $41.25
Podsumowanie bankrolla
1. +76.50$
2. -36.75$
2039.75$
Refleksja i plany
Najbardziej kosztowne okazały się rozdania, w których dałem się “przeciągnąć” do rivera i nie znalazłem folda. Mam wrażenie, że gram zbyt pasywnie po 3-betach, zwłaszcza bez pozycji. W kolejnym tygodniu chcę mocniej pracować nad selekcją spotów i nie bać się foldować overpairów w trudnych sytuacjach.
Pytanie do społeczności
Jak Wy podchodzicie do sytuacji, gdy gracie overpair vs. 4-bet range na NL25? Skłaniacie się ku foldowaniu turnów/riverów, czy jednak macie wrażenie, że ludzie tu potrafią przegiąć z blefami?
Szkoda, ze minusowo wyszlo z tygodnia 2, ale w long runie powinno byc dobrze, jesli tylko wyciagniesz wnioski
Co do tej Twojej reki QQ vs AK, to troche Ci sie dziwie, ze nie probowales go wyrzucic juz po flopie poprzez reraise i to samo na turnie, aczkolwiek chyba rozumie co chciales osiagnac, tylko niestey A na river wszystko popsul niestety
A po co wyrzucać na flopie AK? 4bet range na tych limitach większość poola ma JJ+/AK, nie ma tych słynnych 4bet blefow za wiele a przynajmniej ja nie widzę w takiej znaczącej ilości. I tak część graczy z takim AK niechętnie w 3bet potach robi drugą beczkę mając ace high z AK/AQ m.in. a co dopiero w 4bet potach (oczywiście to nie znaczy, że nie robią w ogóle i w 3bet i w 4bet potach, ale nie w takiej znaczącej ilości), dlatego ja ostrożniej gram jak jest 4bet pot i na river grałbym fold.
Wlasnie po to zeby nie zderzyc sie z nimi na river
Elzo2012 mial pózniej przez to dluzsza rozkmine, próbujac przewidziec czy przeciwnik faktycznie trafil A na river i choc zapewne podskórnie czul, ze ma to zdecydowal sie na call i ja mu sie nie dziwie przy takim rozegraniu.
Tydzień 3 – W końcu pozytywny run
Po cięższym tygodniu udało się wreszcie złapać trochę oddechu. Tym razem kilka razy trzymałem mocne ręce w dobrych spotach i przeciwnicy “oddali” sporo value. Nadal zdarzały się trudne decyzje, ale bilans wyszedł na plus i bankroll wrócił powyżej progu 2070$.
Najciekawsze rozdanie tygodnia
Stół 6-max, NL25.
Stacki efektywne: 95BB.
Gram na CO z J♠J♥.
UTG fold
MP open $0.75
Ja call (czasem miksuję 3-bet, ale tu wolałem flat).
BTN fold, blindy fold.
Flop: J♦ 9♠ 5♣ (pula $1.85)
Villain c-bet $1.25, ja tylko calluję.
Turn: 7♠ (pula $4.35)
Villain bet $3, ja call.
River: 5♦ (pula $10.35)
Villain shove ~$17.50, ja snap call z nutsami.
Pokazuje A♠K♠ (missed flush draw).
Pula $45.35 do mnie.
Pytanie do Was: Czy na flopie powinienem jednak raisować dla ochrony przed drawami, czy slowplay z setem jest tu OK na NL25?
Statystyki tygodnia
Rąk rozegranych: 4 210
Winrate: +5.2 bb/100
Średnia długość sesji: 2h 10min
Największy wygrany pot: $45.35
Największy przegrany pot: $27.40

Refleksja i plany
Największy plus tego tygodnia to cierpliwość – mniej tilt calli, więcej foldów w oczywistych spotach. Nadal mam jednak wrażenie, że gram zbyt pasywnie w niektórych rozdaniach z setami. W kolejnym tygodniu chcę bardziej świadomie budować pule, zamiast liczyć na to, że przeciwnik sam w nie wejdzie.
Pytanie do społeczności
Jak Wy rozgrywacie średnie sety na NL25? Częściej slowplayujecie, czy jednak idziecie w agresję od flopa, żeby nie dać darmowych kart drawom?
Dostałem od PS 75,00 $ - pewnie po znajomości.
Szkoda, że nie idzie tego wypłacić - znikła opcja wypłaty na Skrill-a
Mogę wpłacić na KKPoker - tylko nie mam tam konta i jakoś nie miałem w planach zakładać.
Z drugiej strony szkoda 75$ - jest sens w ogóle bawić się w grę na KKPoker?
Ma ktoś ogarnięty jakieś doświadczenia z tym room-em?
Załóż konto i zagraj sobie jakiegoś mtt w niedzielę z wysokim wpisowym i albo siądzie albo nie. Gra się mało przyjemnie. Bo soft wygląda jak jakiś emulator z telefonu.
W tym spocie z JJ just call na flopie jest ok według mnie, turna na pewno bym już przebijał, zważywszy że na river już trochę kart psuje nam akcje a i też nieraz z drawami ludzie się tam stackuja. Generalnie na mokrym flopie zawsze wolę grać agresywnie sety, bo część ludzi i tak nie znajdzie przycisku fold a też widzę tendencję u niektórych, że np. overpary lubią grać od flopa agresywnie gdzie np. nie 3betuja/4betuja QQ+ więc z setem wyciągamy od nich też stacka. Mam wrażenie, że tam część poola z nl25 nie patrzy a może nawet nie wie co to gto, i pojęcia/strategie z tym związane.