Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Powrót

44 Posty
16 Użytkownicy
46 Reakcje
2,085 Wyświetlenia
Moderator
Elzo2012

Zakładam bloga na potrzeby Bankroll Challenge.
Platforma GG Poker; Stoły Regularne; Stawki NL25

Odpowiedz
Cytat
43 odpowiedzi
Moderator
Elzo2012

Start: 4 Sierpnia 2025
Kapitał startowy: 2.000,00 $
Cel: 20.000,00 $
Raport: co tydzień w niedzielę.

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Powodzenia :f_drink: Jedna drobna uwaga i niech ktos mnie poprawi jesli sie myle, ale czy czasem jednym z zalozen BC nie bylo uzyskanie 10x kapitalu startowego?

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Powodzenia. Wrzucaj czasem jakieś ręce to sobie podyskutujemy ;)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Powodzonka :)

Odpowiedz
Cytat
wiktooooooor

gl :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2

Kropa, powodzenia! :D

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez Riverek
Powodzenia :f_drink: Jedna drobna uwaga i niech ktos mnie poprawi jesli sie myle, ale czy czasem jednym z zalozen BC nie bylo uzyskanie 10x kapitalu startowego?

Racja. Przyoszczędziłem trochę :)

Ustawić minimalny cel na przynajmniej 500 $ i/lub pięciokrotność startowego bankrolla

Już poprawione - dzięki za czujność.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Tydzień 1 – Dobry początek
Pierwszy tydzień gry na NL25 za mną. Grałem głównie wieczorami, po 2–3 godziny dziennie. Początek był obiecujący — kilka udanych value betów, złapanych bluffów, a bankroll zaczął rosnąć.

Największy pot tygodnia

Stół 6-max, NL25.
Stacki efektywne: 100BB.
Ja na CO z A♠K♠.

UTG fold

MP open $0.75

Ja 3-bet do $2.25

BTN, SB fold

BB call, MP fold.

Flop: K♦ 9♠ 6♣ (pula $5.25)
BB check, ja bet $1.75 — call.

Turn: 7♠ (pula $8.75)
BB check, ja bet $5.25 — call.

River: 2♠ (pula $19.25)
BB check.
Betuję $12.50, BB tank-call… i pokazuje K♥Q♥.

Pytanie do Was: W tej sytuacji na riverze — czy według Was lepszy był bet all-in, czy taki większy value bet?

Statystyki tygodnia
Rąk rozegranych: 4 320
Winrate: +7.1 bb/100
Średnia długość sesji: 2h 15min
Największy wygrany pot: $44.25
Największy przegrany pot: $32.10 (set vs. straight)

Podsumowanie bankrolla

Tydzień: 1
Wynik tygodnia: +76.50$
Bankroll: 2076.50$
Winrate (bb/100): +7.1

Refleksja i plany
Największym minusem było to, że w kilku dużych pulach dałem się “przeciągnąć” do showdownu z drugą najlepszą ręką. Muszę popracować nad foldami w trudnych spotach, zwłaszcza bez pozycji. W przyszłym tygodniu planuję też więcej 3-betować z late position.

Pytanie do społeczności
Jak radzicie sobie z grą przeciwko tight regularom na NL25, którzy praktycznie nie blefują na riverze? Overfoldować, czy jednak balansować calling range?

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Pytanie do Was: W tej sytuacji na riverze — czy według Was lepszy był bet all-in, czy taki większy value bet?

Jak dobrze liczę, to zostawiłeś sobie kilkanaście bb w stacku na riverze. Tak nigdy nie rób, bo calling range rywala będzie identyczny, czyli z nutsem mniej zarobisz, a jeszcze 1/200 razy dostaniesz jakiegoś sick bluffraisa, który wywali twojego blefa.

Pytanie do społeczności
Jak radzicie sobie z grą przeciwko tight regularom na NL25, którzy praktycznie nie blefują na riverze? Overfoldować, czy jednak balansować calling range?

Jeśli uważasz, że ktoś zbyt mało blefuje, to powinieneś foldować więcej niż w teorii. Z ekstremalnymi hero foldami bym się wstrzymał na tym poziomie, bo nawet jeśli nie blefują, to często mogą zagrać overplaya z jakimś TPTK. Jeśli są tacy pasywni, to najważniejsze, żebyś ty ich dużo blefował, bo underblef prawie zawsze idzie w parze z overfoldem.

Odpowiedz
Cytat
mampokera

.

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Napisane przez Elzo2012

Napisane przez Riverek

Racja. Przyoszczędziłem trochę :)

Ustawić minimalny cel na przynajmniej 500 $ i/lub pięciokrotność startowego bankrolla

Już poprawione - dzięki za czujność.

Nie no spoko, tak tylko o tym wspomnialem, bo tez kiedys bralem w tym udzial i wtedy bylo 10x stack startowy, a ze póki co nie biore udzialu w kolejnym (choc wkrótce moze sie to zmienic), to nie bylem pewien czy moze cos w zasadach nie pozmieniali.

W kazdym badz razie GL :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Witam, też gram ten limit, tyle że w ostatnim czasie niewiele gry było. Zdarzają się niezłe gagatki ostatnio np. miałem gościa co check-raise grał na river mając top parę bez kickera, część jest pasywnego poola. Co do spotu z tym AKs to tak jak Phoenix napisał, ja bym betowal all in na river.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Tydzień 2 – Cold run i kilka gorzkich lekcji

Wstęp
Drugi tydzień gry na NL25 za mną. Tym razem nie było tak kolorowo jak na starcie – trafiłem w kilka coolerów, parę razy dałem się złapać na tilt-calle, a całość zakończyła się na minusie. Jak to w życiu.

Przykład wkurw.. - znaczy irytującego rozdania:

Stół 6-max, NL25.
Stacki efektywne: 110BB.
Siedzę na BTN z Q♦Q♣.

UTG open $0.75
MP fold
Ja 3-bet do $2.25
SB fold, BB fold
UTG 4-bet do $6.50
Decyduję się na call.

Flop: 9♣ 7♦ 2♥ (pula $13.50)
UTG c-bet $4.25, ja call.

Turn: 4♠ (pula $22)
UTG bet $8.75, ja call.

River: A♥ (pula $39.50)
UTG shove ~$15, ja tank… i calluję.
Pokazuje A♠K♠.

Statystyki tygodnia

Rąk rozegranych: 3 870
Winrate: -3.8 bb/100
Średnia długość sesji: 2h
Największy wygrany pot: $38.90
Największy przegrany pot: $41.25

Podsumowanie bankrolla

1. +76.50$
2. -36.75$

2039.75$

Refleksja i plany
Najbardziej kosztowne okazały się rozdania, w których dałem się “przeciągnąć” do rivera i nie znalazłem folda. Mam wrażenie, że gram zbyt pasywnie po 3-betach, zwłaszcza bez pozycji. W kolejnym tygodniu chcę mocniej pracować nad selekcją spotów i nie bać się foldować overpairów w trudnych sytuacjach.

Pytanie do społeczności
Jak Wy podchodzicie do sytuacji, gdy gracie overpair vs. 4-bet range na NL25? Skłaniacie się ku foldowaniu turnów/riverów, czy jednak macie wrażenie, że ludzie tu potrafią przegiąć z blefami?

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Szkoda, ze minusowo wyszlo z tygodnia 2, ale w long runie powinno byc dobrze, jesli tylko wyciagniesz wnioski :f_drink: Co do tej Twojej reki QQ vs AK, to troche Ci sie dziwie, ze nie probowales go wyrzucic juz po flopie poprzez reraise i to samo na turnie, aczkolwiek chyba rozumie co chciales osiagnac, tylko niestey A na river wszystko popsul niestety :(

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

A po co wyrzucać na flopie AK? 4bet range na tych limitach większość poola ma JJ+/AK, nie ma tych słynnych 4bet blefow za wiele a przynajmniej ja nie widzę w takiej znaczącej ilości. I tak część graczy z takim AK niechętnie w 3bet potach robi drugą beczkę mając ace high z AK/AQ m.in. a co dopiero w 4bet potach (oczywiście to nie znaczy, że nie robią w ogóle i w 3bet i w 4bet potach, ale nie w takiej znaczącej ilości), dlatego ja ostrożniej gram jak jest 4bet pot i na river grałbym fold.

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Wlasnie po to zeby nie zderzyc sie z nimi na river :f_tongue: Elzo2012 mial pózniej przez to dluzsza rozkmine, próbujac przewidziec czy przeciwnik faktycznie trafil A na river i choc zapewne podskórnie czul, ze ma to zdecydowal sie na call i ja mu sie nie dziwie przy takim rozegraniu.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Tydzień 3 – W końcu pozytywny run

Po cięższym tygodniu udało się wreszcie złapać trochę oddechu. Tym razem kilka razy trzymałem mocne ręce w dobrych spotach i przeciwnicy “oddali” sporo value. Nadal zdarzały się trudne decyzje, ale bilans wyszedł na plus i bankroll wrócił powyżej progu 2070$.

Najciekawsze rozdanie tygodnia

Stół 6-max, NL25.
Stacki efektywne: 95BB.
Gram na CO z J♠J♥.

UTG fold
MP open $0.75
Ja call (czasem miksuję 3-bet, ale tu wolałem flat).
BTN fold, blindy fold.
Flop: J♦ 9♠ 5♣ (pula $1.85)
Villain c-bet $1.25, ja tylko calluję.
Turn: 7♠ (pula $4.35)
Villain bet $3, ja call.
River: 5♦ (pula $10.35)
Villain shove ~$17.50, ja snap call z nutsami.
Pokazuje A♠K♠ (missed flush draw).

Pula $45.35 do mnie.

Pytanie do Was: Czy na flopie powinienem jednak raisować dla ochrony przed drawami, czy slowplay z setem jest tu OK na NL25?

Statystyki tygodnia

Rąk rozegranych: 4 210
Winrate: +5.2 bb/100
Średnia długość sesji: 2h 10min
Największy wygrany pot: $45.35
Największy przegrany pot: $27.40

Refleksja i plany
Największy plus tego tygodnia to cierpliwość – mniej tilt calli, więcej foldów w oczywistych spotach. Nadal mam jednak wrażenie, że gram zbyt pasywnie w niektórych rozdaniach z setami. W kolejnym tygodniu chcę bardziej świadomie budować pule, zamiast liczyć na to, że przeciwnik sam w nie wejdzie.

Pytanie do społeczności
Jak Wy rozgrywacie średnie sety na NL25? Częściej slowplayujecie, czy jednak idziecie w agresję od flopa, żeby nie dać darmowych kart drawom?

Dostałem od PS 75,00 $ - pewnie po znajomości.
Szkoda, że nie idzie tego wypłacić - znikła opcja wypłaty na Skrill-a
Mogę wpłacić na KKPoker - tylko nie mam tam konta i jakoś nie miałem w planach zakładać.
Z drugiej strony szkoda 75$ - jest sens w ogóle bawić się w grę na KKPoker?
Ma ktoś ogarnięty jakieś doświadczenia z tym room-em?

Odpowiedz
Cytat

Załóż konto i zagraj sobie jakiegoś mtt w niedzielę z wysokim wpisowym i albo siądzie albo nie. Gra się mało przyjemnie. Bo soft wygląda jak jakiś emulator z telefonu.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

W tym spocie z JJ just call na flopie jest ok według mnie, turna na pewno bym już przebijał, zważywszy że na river już trochę kart psuje nam akcje a i też nieraz z drawami ludzie się tam stackuja. Generalnie na mokrym flopie zawsze wolę grać agresywnie sety, bo część ludzi i tak nie znajdzie przycisku fold a też widzę tendencję u niektórych, że np. overpary lubią grać od flopa agresywnie gdzie np. nie 3betuja/4betuja QQ+ więc z setem wyciągamy od nich też stacka. Mam wrażenie, że tam część poola z nl25 nie patrzy a może nawet nie wie co to gto, i pojęcia/strategie z tym związane.

Odpowiedz
Cytat