Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Raid v2.0

122 Posty
24 Użytkownicy
82 Reakcje
8,368 Wyświetlenia
bambucza1988

Napisane przez weirdcreep

Napisane przez bambucza1988
obecnie rozkminiamy to we dwojke i wiemy, ze trzeba floopy polaczyc w grupy np:
1, Asy
2. broowaye T-K
3. srednie karty 6-9
4. niskie karty 2-5

grup mozna ustalic sobie wiecej i pozniej pomieszac kazda z kazda i wyjda rozne flopy np
broodway niska niska
as srdnia niska itd

pozniej wybrac trzeba konkretna karte reprezenrujaca dana grupe kart np
z grupy karty niskie 2-5 wybieram ze pojawi sie zawsze 3 na flopie

a pozniej napisac program ktory to obliczy

Nie widziałem wcześniej, polecam temat:
https://www.piosolver.com/blogs/news/62725637-choosing-a-subset-of-flops-to-represent-the-whole-game

Dzieki, to po angielsku, wiec na spokojnie musze w wolnej chwili przeczytac i chyba musze sie zainteresowac co to jest piosolver skoro sam tworze GTOsolvera :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Update do Mega Bankroll Challenge
------------------------------------------------------------------------------
Ilość rozegranych rąk: 20 580
Typ gier: Cash
Zysk/strata: 88, 61 $
Aktualny bankroll: 1088, 09 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 11
Na jakich stawkach gralem: stoly regularne - NL 16 / 25 / 50 full ring, NL 50 short handed
bb / 100 : 5,39
Awans na nastepne stawki przy: $ 1 250

Moze zaczne wstawiac tygodniowe wyresy, dzis wzburzone morze i fale

Wyniku brak to przynajmniej ilosc godzin sie zgadza, tzn zagralem 27,5 godziny w zeszlym tygodniu. Wypelnilem w ten sposob swoj plan, ale nie ogarniam jak robia to ludzie ktorzy graja po 40godzin+ na tydzien np. rybak https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4565990#post4565990 czy latynoski kochanek https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4567722#post4567722. Czytalem badz slyszalem o dziesiatkach takich osob, podziwiam ich zaangazowanie i sam kiedys chcialem robic po 150godzin+ pokerowych na miesiac, ale po 6 godzinach gry jestem bardziej zmeczony i zniechecony do gry niz po 10ciu godzinach pracy w fabryce przy tasmie z akordem.

Proba na nl50 nieudana i wrocilem grac nizej. Narazie bede gral samo nl25 fr, pozniej bede dokladal nl50 fr i dopiero jak bedzie szlo to doloze 50sh pewnie okolo 1800$ w rollu bo nie ogarniam wygladu stolow jak sa dwa rozne fr i sh. Cos mi sie wtedy miesza i z jakiegos powodu gram calkiem co innego niz na samym fr.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Ilość rozegranych rąk: 6 277
Zysk/strata: -9, 89 $
Aktualny bankroll: 1 078,20 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 12
Na jakich stawkach gralem: stoly regularne - NL 25 full ring
bb / 100 : -0 ,63
Awans na nastepne stawki przy: $ 1 250

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Ostatnio gra mocno sie nie klei, moglbym zwalic to na coolery i bad beaty bo jest ich masa, ale duzo pieniedzy moglem nie przegrac. Gdybym tylko w koncowce stycznia gral tak jak na poczatku to czesto bym sie zastanowil i uzywal przycisku fold i nie dawalbym sie value barellowac. Doszedem do stat 20/14, troche za luzno jak na mnie i zbyt agresywnie postflop, gdy W$SD spadlo mi ponizej 50 stalem sie malo wiarygodny i nie zarabiam na czerwonej linii bo dostaje kole, a do tego za wysokie wtsd nie pozwala mi podniesc W$SD.

Kiedys po nieudanym szocie na nl100 polecialem na nl10 bo nagle nie umialem grac tam gdzie wczesniej robilem po 5-8bb i mimo ze myslalem ze mam na to opracowany sposob dzialania to teraz gram gorzej niz w czasie kryzysu na koniec grudnia, wiec trzeba cos zmienic bo ciagnie sie za mna widmo nieudanego szotu na nl50.

2018 styczen [ NL 10 / 16 / 25 / 50 ] 7, 76 bb/100

Wyniki:
Stawki: NL 10 / 16 / 25 / 50 full ring i NL 50 short handed, regularne
Hand: 53 250
Net Won: 652, 98 $
BB/100: 7, 76
Session Lenght: 4 375 min
Godzin gry: 72,9

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Ilość rozegranych rąk: 13 402
Zysk/strata: 375, 26 $
Aktualny bankroll: 1 453, 46 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 13
Na jakich stawkach gralem: stoly regularne - NL 25 full ring
bb / 100 : 11, 2
Awans na nastepne stawki: nl100 przy 2 500$

Ostatnio slabo szlo, wiec przemyslalem co moze byc nie tak i chociaz troche odbilem sie w zeszlym tygodniu dlatego teraz wracam na nl50 - narazie tylko fr. Sporo sie uczylem, w zasadzie chyba wiecej niz gralem, a teraz chcialbym zrobic wiecej godzin przy stolach. Zawsze z volume mialem problem. Przyjmuje plan na obecny tydzien i najlepiej jakby byl on aktualny na stale, zanim trafie gdzies na etat:
- minimum 25godzin ~20k rak
- optimium 30godzin ~25k rak
- 30godzin ~30k rak to bylby swietny wynik

Dosyc, ze sie obijam i gram mniej niz chcialbym to co jakis czas dolega mi cos, co uniemozliwia granie i mam jeszcze mniej godzin przy stolach.

Kontuzja mozgu
w sobote robilem trening dolu, po przysiadach i martwym wieczorem tak glowa mnie bolala, ze nie bylo mowy o graniu, nie moglem nawet siedziec bo przy prawej skroni czulem jakby mi ktos szpikulec wsadzal, a przy tym jeszcze oko pieklo i obraz mi sie rozmazywal. Pewnie za duze cisnienie do glowy poszlo bo mialem ciezkie serie i zawsze sobie mowie, ze musze zostawic z jedno, dwa powtorzenia w zapasie, a pozniej jade do odciny. Niby wlaczylem jeszcze sesje, ale nie widzialem cyferek w hudzie, a po paru minutach gry i skupiania wzroku nie widzialem juz nawet kto siedzi na stole. Dzisiaj po czterech dniach bol prawie minal, ale znowu zrobilem trening dolu i troche odnowila sie kontuzja.

Wiem, ze sporo jest osob, ktore graja o wiele wiecej, ale nie umiem dlugo wysiedziec przy kartach. Bad beaty, coolery, suck outy, nie umiem sobie z tym poradzic i nie radze sobie z mysla, ze moge grac swoja najlepsza gre i po 500k rak bede mial +10bb/100, ale w okresie 30k rozdan bede gnojony ze sporym minusem, mimo ze nie zmieniam swojej gry. Nie akceptujesz, nie graj, nie akceptuje i gram juz tyle lat.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither

Z takimi wynikami rozważasz pracę na etacie? :f_o:

GL! Obserwuję!

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

375$ na tydzien? to daje jakies 1500$ na miesiac o ile dochod bylby stabilny, ale wiadomo, ze w kartach nie jest i nieraz tydzien jest na minus. Brak skladek na cokolwiek, trzeba zakombinowac zeby miec ubezpieczenie i moc kupic auto czy wykupic mieszkanie itp. Jak zachoruje, zle sie czuje i nie moge grac, to wtedy nie mam dochodu wcale. P* to chyba ostatni room z pelna historia rak na cashu, jak oni utna huda to juz nie bede mial gdzie grac i jestem z dnia na dzien bez zarobkow. To podsumowujac wychodzi, ze zarobki pokerowe musza byc sporo wyzsze niz na etacie, zeby mogly dac jakalwiek stabilizacje.

Myslalem o wlasnej dzialalnosci, ale nie wymyslilem, wiec zostaje etat lub karty. Jezeli pokerowe dochody nie zaczna przekracac 2k$ lub wiecej co miesiac to musze myslec o wyjezdzie i za granica zarobic 1500E lub wiecej.

Dzieki, dzieki,
fajnie ze sie ktos odzywa.

Odpowiedz
Cytat
siroyale

"Nie akceptujesz, nie graj, nie akceptuje i gram juz tyle lat." - jakbym słyszał siebie :) hehe gdzie moglibyśmy być gdyby nie ten pieprzony mindset. Z fartem !

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Dzisiaj krotko bo znowu mam kontuzje mozgu po treningu, ale za to tresciwie. The best of moja sesja in dys czelendz z gry ktorej nie akceptuje:

43bb :f_rolleyes: , a teraz robie to na probce 100k rak, izi

Odpowiedz
Cytat
boskibogdan

jak masz takie bóle po ciężkich ćwiczeniach (do 4 dni!) to proponuję sprawdzić czy nie masz jakiegoś nadciśnienia czy czegoś bo na pewno nie jest to normalna sprawa nawet po ciężkich treningach, chociaż zaburzenia wzroku sugerują jakieś migreny. Najlepiej zainwestuj prywatnie w jakiś skanowanie głowy, pewnie jakieś 1k wyniesie ale info w razie problemów bezcenne:s_drink:

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Nie wiem co z tym zrobic.

Z bolami glowy to stary temat sie ciagnie, chyba pisalem o tym troche na stary blogu. Cisnienie zawsze mialem bardzo dobre, ale pare lat temu duzo chorowalem tzn przynajmniej raz miesiacu lapalem przeziebienia, goraczki itp. Jak byly gorsze dni to mialem zaburzenia wzroku, bole za galkami ocznymi, bole w uszach przez co nie slyszalem, zaburzenia rownowagi sprawialy ze nie moglem chodzic prosto, na wymioty sie zbieralo. W nocy spac sie nie dalo bo wydzielina zbierala mi sie w nosie i sie dusilem.
Laryngolog skierowal na prostowanie przegrody nosowej, poczekalem chyba rok na termin w szpitalu, a w tym czasie jak zlamalem nos na treningu to bylo jeszcze gorzej. Po zabiegu prostowania objawy ustapily. Obecnie bole pojawiaja sie glownie jak na treningu silowym przegne, najczesciej przy przysiadach albo martwym ciagu jak nie moge podniesc ciezaru i grinduje kilka sekund albo jak np. ide grac w pilke i za szybko zaczne bez dobrej rozgrzewki. Poprostu jak za wysokie ciesnienie pojdzie do glowy. Czasami gdy zatoki sie zapchaja to wracaja stare objawy, ale na szczescie rzadko.

Problem o ktorym pisze pojawil mi sie dosc nagle i byl bardzo intensywny. W tym czasie pracowalem na etacie i fajnie bo pozniej bylem na chorobowym, a pieniadze lecialy. Grajac w karty trzeba pamietac, ze w zyciu moze wydarzyc sie wiele innych przypadkow kiedy nie bedzie mozna grac w karty, wiec jednak trzeba miec jakies zabezpieczenie finansowe, a nie tylko ciulac drobne na microlimitach zeby wystarczylo na obecne wydatki. Trzeba czasami pomyslec o przyszlosci dlatego wspomnialem o dzialalnosci lub etacie. Nie wiem jaka dzialanosc zalozyc, wiec od czerwca na etat. W internecie nie chce mi sie pracowac powyzej 100godzin to bede tyral gdzie indziej po 280h.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Ilość rozegranych rąk: 14 431
Zysk/strata: 383, 21 $
Aktualny bankroll: 1 836, 67 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 14
Na jakich stawkach gralem: stoly regularne - NL 25 / 50 full ring
bb / 100 : 8, 19

Wynik tygodniowy oparty na jednej dobrej sesji, reszta czasu na zero. WR od startu czelendzu na nl25 spadl juz na 9bb, a na nl50 jestem na minusie, umiejetnosci na ten poziom jeszcze wystarczaja, ale mindsetowo slabo. Z tego tez powodu bylo malo grane.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Ilość rozegranych rąk: 5 124
Typ gier: Cash, stoly regularne - NL 25 / 50 full ring
Zysk/strata: 0, 67 $
Aktualny bankroll: 1837, 34 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 15
bb / 100 : -2, 42

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Zaszalałeś z tym profitem w zeszłym tygodniu :nh:

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Ilość rozegranych rąk: 4 644
Zysk/strata: 85, 18 $
Aktualny bankroll: 1922, 52 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 16
bb / 100 : 5, 86

Odpowiedz
Cytat
YourMomBet

Co do bólu głowy, próbowałeś może zarzucić sobie odżywkę typu aakg, citruline bądź co może być najbardziej korzystne taurynę? Coś co możne regulować ciśnienie podczas wysiłku :)

Na marginesie znajoma miała częste migreny. Podobno pomogła jej zmiana diety, obecnie na warzywno-owcowej. Niestety ma się to nijak do treningu siłowego.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Ilość rozegranych rąk: 0
Zysk/strata: 0, 00 $
Aktualny bankroll: 1922, 52 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 17
bb / 100 : 0