Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Trust the process

285 Posty
148 Użytkownicy
497 Reakcje
55.3 K Wyświetlenia
Olsza12

.

Odpowiedz
Cytat
grosicky

Kropka

Odpowiedz
Cytat
SiwyJazZ

Siemka.

Fajnie że zacząłeś pisać bloga tak jak planowałeś po wyjezdzie, co do wytrwałości ja się nie martwię, Ty jak coś zaczniesz to nie odpuszczasz. Życzę tylko abyś czerpał jak najwięcej dodatkowej motywacji i radośći z pisania tego bloga. Pozdrawiam i będę odwiedział na bieżąco.

Odpowiedz
Cytat

Jestem tu tez. Do zobaczenia ma stolikach ehhhh niestety dopiero za jakiś czas ;)

Odpowiedz
Cytat
cin3q

.

Odpowiedz
Cytat
tomb0

Napisane przez patolog44
masz taką stronę na FB jak SOEK?

Nie mam FB.

4 dni grindu, 26k rozdań, 25h gry. Cel vpp zrealizowany.

Razem z kolegą ze stawek analizowaliśmy jednego z lepszych regów na PS. Niesamowite ile jest mądrzejszych ode mnie osób, od których mogę się wiele nauczyć. Mam szczęście współpracować z wybitnymi pokerowymi umysłami. Szczerze wam polecam takie regularne treningi i wspólną analizę. Już kilka razy się przekonałem, że olewanie rozwoju technicznego i skupienie tylko na volume skutkuje swingiem w dół. Poker za szybko się rozwija, gracze są coraz bardziej profesjonalni. Pracują nad każdym elementem gry, więc kiedy my przestaniemy - zostaniemy w tyle.

W pierwszej SNE moim celem był statut. Zakładałem, że jeżeli wyjdę na 0 będę szczęśliwy. Grając nl100 na 24 stołach ukończyłem rok z porywającym wynikiem 0,14bb/100. :f_thumbsup:Grałem słabo, nie analizowałem rodań, nie miałem pokerowych znajomych, grindowałem i tylko to się liczyło.
W następnym roku aby utrzymać status wystarczyło wyrobić 500k vpp(pokerstars zmieniło zasady przyznawania raku). Uznałem, że to świetna okazja, żeby zmniejszyć liczbę stołów i skupić się na rozwoju. Dzięki współpracy z Robmafem skończyłem rok na bardzo zadowalającym plusie. Grałem nl200sam statut i bycie BE regiem przestał mnie zadowalać.

Teraz nie wyobrażam sobie tygodnia bez treningu/analizy, pracy nad grą. Zostało mi 580k vpp, wiele godzin grindu. Moim celem, w tym roku jest zrobieniu SNE w zaplanowanym balansie: ilości h gry z treningiem technicznym i pracą nad aspektami mentalnymi. Wyniki wtedy przyjdą same i dlatego nie zamierzam określać ilości bb/100. Największy wpływ mam na swoje działanie, wariancji nie kontroluję.

Pierwszy, krótki etap zakończony. Jedziemy z następnym.
-Do 20.07 licznik vpp ustalam na 45k-48k.
-Trenuję 2x z innymi pokerzystami.
-Kontynuuję rutynę dzienną z poprzedniego wpisu.

Lecimy dalej. Nie ma innej kolejności tylko trud i triumf

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2

.

Odpowiedz
Cytat
marinero36

Kogo przeanalizowaliście? Rozumiem, że z SOEKiem?

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

grasz w stacku te 6 zoomow ?

Odpowiedz
Cytat
patolog44

jaki miałeś największy downswing?

Odpowiedz
Cytat
tomb0

Napisane przez marinero36
Kogo przeanalizowaliście? Rozumiem, że z SOEKiem?

Analizowałem z Ziollosem, rega o nicku: Hhecklen.

Napisane przez DzikiHenry
grasz w stacku te 6 zoomow ?

Gram w tilu. Tylko wtedy widzę akcję na wszystkich stołach, mogę obserwować timingi, sprawdzać showdowny a przede wszystkim skoncentrować się maksymalnie na każdym rozdaniu. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie gry w staku.

Napisane przez patolog44
jaki miałeś największy downswing?

Dwa razy po ok 70BI. _cool:

Odpowiedz
Cytat
patolog44

masakra
a ile Ci BI zostało jak straciłeś te 70?
i co po tym?
grałeś i odbudowywałeś się z tego co Ci zostało czy wpłata żeby było w okolicach 100BI?

Odpowiedz
Cytat
Seq
Seq

Zapowiada się super blogas! Będę często zaglądał! Powodzenia w pisaniu no i w grindzie! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
naimadx

. Powodzenia w drodze od celu

Odpowiedz
Cytat
czubak188

:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Bartitt82

.

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2

Zapowiada się fajny blog. Powodzenia ;)

Odpowiedz
Cytat
tomb0

W piątek za mocno zaimprezowałem i w sobotę nie zmobilizowałem się do porządnego grindu. Chcę zrobić SNE grając na max 6stołach. Odpuszczanie 1,5k vpp co tydzień spowoduje presję wyniku i zwiększenie liczby stołów do 8. Nie chcę autopilotować przez ostatni miesiąc i wrócić do złych nawyków... W zeszłym roku tak skończyłem sezon, straciłem sporo winratu i przez ostatni miesiąc gry żyłem jak zombi. Not this time!

Mały krok w tył, następne będą do przodu.

Następny już dłuższy update jak dojdę do siebie po rekonstrukcji ACL.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
engelandrzej

Ulala Rap, NBA, HS, SNE tego było trzeba na tym forum :) A przynajmniej mi do poprawienia mindsetu.

Bigi król Juicy hymn rapu, bit Evidenca miazga Włodiemu się należał, najbardziej charyzmatyczny człowiek w polskiej rap grze.

"To jedno z moich spełnionych w stu procentach marzeń rapowych. Chciałem mieć albo nagrany numer, albo jego bit. Pierwsza rzecz jest niemożliwa, on ma bardzo selektywne, ortodoksyjne podejście do nagrywania z innymi emcees, a obcojęzycznymi to już w ogóle. Powiedział mi wprost, że odbiera to wyłącznie jako biznes i w ogóle nie ma na to zajawki. Zaproponował za to bit, widząc w tym coś o wiele bardziej naturalnego. Zgodziłem się, po czym włączył laptopa i pozwolił wybrać z kilkudziesięciu podkładów. Zapytałem o pieniądze, uciął sprawę, twierdząc, że nie chce żadnych. Potem się jeszcze raz upewniłem, żeby coś się nagle nie okazało po fakcie. Potwierdził i poprosił, żebym wysłał papiery, a on je podpisze."

Odpowiedz
Cytat
tomb0

Napisane przez patolog44
masakra
a ile Ci BI zostało jak straciłeś te 70?
i co po tym?
grałeś i odbudowywałeś się z tego co Ci zostało czy wpłata żeby było w okolicach 100BI?

Zawsze grałem mega konserwatywnym BRM, więc nie byłem zmuszony schodzić niżej. Za pierwszym razem byłem w 2 miesiącu robienia pierwszej SNE. Moment, w którym zdecydowałem się walczyć był jednym z najważniejszych w mojej przygodzie z pokerem. Niedługo do tego wrócę i opiszę ze szczegółami.

Napisane przez engelandrzej
Ulala Rap, NBA, HS, SNE tego było trzeba na tym forum :) A przynajmniej mi do poprawienia mindsetu.

Bigi król Juicy hymn rapu, bit Evidenca miazga Włodiemu się należał, najbardziej charyzmatyczny człowiek w polskiej rap grze.

"To jedno z moich spełnionych w stu procentach marzeń rapowych. Chciałem mieć albo nagrany numer, albo jego bit. Pierwsza rzecz jest niemożliwa, on ma bardzo selektywne, ortodoksyjne podejście do nagrywania z innymi emcees, a obcojęzycznymi to już w ogóle. Powiedział mi wprost, że odbiera to wyłącznie jako biznes i w ogóle nie ma na to zajawki. Zaproponował za to bit, widząc w tym coś o wiele bardziej naturalnego. Zgodziłem się, po czym włączył laptopa i pozwolił wybrać z kilkudziesięciu podkładów. Zapytałem o pieniądze, uciął sprawę, twierdząc, że nie chce żadnych. Potem się jeszcze raz upewniłem, żeby coś się nagle nie okazało po fakcie. Potwierdził i poprosił, żebym wysłał papiery, a on je podpisze."

:f_drink: Dzięki za historię! :f_drink: Pozdro

W środę odwiedził mnie mój fizjoterapeuta. Dostałem zestaw ćwiczeń na 2 tygodnie, wśród nich np. 30x podnoszenie nogi i 30x napinanie czworogłowego. Nie próbujcie tego w domu... ;) W necie obczaiłem trening kozłowania siedząc na krześle, ale to dopiero za jakiś czas kiedy mój coach wyrazi zgodę. Na razie w pełni koncentruję się na pierwszym etapie i przestaję szukać zestawów ćwiczeń w stylu - "shooting drills 5 months after ACL surgery". :) Step by step...

Poniedziałkowa rekonstrukcja była moją 4 operacją kolana i pierwszą lewego. Do tej pory za każdym razem wracałem do gry nieprzygotowany(otyły, bez masy mięśniowej i ze zbyt optymistyczną wizją swoich możliwości) . Kiedy poczułem się w lepszej formie - nie raz przeszarżowałem. Uczę się pokory i piszę o tym aby mieć większą motywację i aby tym razem zrobić to w ten właściwy sposób. Akceptuję, że już nigdy nie zrobię wsadu, nie będę dynamiczny, ale hej jest tyle elementów, nad którymi mogę nadal pracować i szukać edge'a. Tak naprawdę przygoda z koszykówką dopiero się zaczyna. :)
Poker nauczył mnie "tajemnicy"(fanom basketu polecam The book of basketball - Billa Simonsa, w której Isiah Thomas tłumaczy "tajemnicę koszykówki") - jak być w czymś dobrym. Wystarczy więc ten schemat zachowania przełożyć na inną dziedzinę i po 10 latach będę grał w I lidze amatorskiej w Warszawie. W końcu Andre Miller zagrał tyle produktywnych sezonów po 30 ;)

Dobra wracamy do pokera

Stan mojego kolana determinuje możliwości gry. Na razie sprawdzam różne warianty, dzisiaj przetestuję opcję gry w łóżku. Dopiero wtedy będę prawdziwym grinderem. Gra, sen, jedzenie, ........, dokładnie w tym samym miejscu :D Oszczędzam czas na przemieszczanie się po domu. Wzorowa efektywność... ;) Leatherass byłby dumny... ;)
W związku z problemami technicznymi nie robię sobie ciśnienia i nie ustalam ilości vpp do końca tygodnia. Zrobię to jak poczuję się komfortowo w tej niekomfortowej sytuacji :)

PEACE!

PS: Kolejny wpis a tu ciągle nie ma wykresów, bb/100, winratów. WTF. W następnym wpisie napiszę co sądzę o sprawdzaniu wyników, jaraniem się dziennymi wykresami itd. Może wywiąże się ciekawa dyskusja..

Pozdro

PS2:

A propo Step by step. Panie i Panowie przypomniał mi się klasyk ! :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat