Siemano wszystkim!!
Nie będę nic pisał o sobie, wszystko można znaleźć tutaj:
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=235300/
Postanowiłem założyć bloga w celu poprawy mojej gry i wprowadzenia w moje życia jakiejś systematyczności i obowiązkowości. Od jakiś 2 miesięcy gram Zoom'a FR przerzucając się ze zwykłych stolików, kiedyś uważałem, że zoom to ZŁOO, ale teraz odpowiada mi panująca dynamika na stołach, poziom etc. oraz wygoda jaką nie wątpliwie daje zoom.
Nie ukrywam, że powodem założenia bloga jest/był też lekki downswing (czyt. zła gra,spazzy) oraz to, że leży u mnie analiza sesji oraz nauka. Chciałbym wykorzystywać bloga do analizy łap, pisania swoich opinii na temat rozgrywanych rąk oraz streszczania artów/filmików do konkretnych/przejrzystych notatek.
Od razu postawię sobie jakieś cele:
♠ praca nad mindsetem, poprawa gry,
♠ wrzucanie rąk z moim tokiem myślenia,
♠ przeczytanie The Poker Mindset,
♠ przeczytanie i "zagarnięcie" wiedzy z bloga krzyzia,
♠ wrzucanie wyników sesji+ nie spoglądanie na kasjera.
♠CZELENDŻ
~rozegrać do końca miesiąca ~30000 h , będę relacjonował na bieżąco ![]()
:swrzucę jeszcze wykres z tego miesiąca+ jedną ciekawą łapę z wczorajszej sesji:
Spoiler

1)
hero: ~120$
BTN: $147.04 - VPIP: 18, PFR: 6, 3B: 3, AF: 2,0, Hands: 5267
CO: $47.25 - VPIP: 57, PFR: 29, 3B: 33, AF: 0,0, Hands: 7
CO to 1stolikowa zapowiadająca się ryba,
BTN to gówno-reg z małą aggresją:

Pre Flop: ($0.75) Hero is MP2 with A
A ![]()
4 folds, Hero raises to $1.50, CO calls $1.50, BTN raises to $6, 2 folds, Hero calls $4.50, CO calls $4.50
Flop: ($18.75) 6
K
4
(3 players)
Hero checks, CO bets $15.50, BTN calls $15.50, Hero calls $15.50
Turn: ($65.25) A
(3 players)
Hero checks, CO checks, BTN bets $41.00, Hero calls $41, CO folds
River: ($147.25) Q
(2 players)
Hero checks, BTN checks
PREFLOP:
wydaje mi się, że tutaj call jest lepszy od 4betu bo:
:dzostawiam fisha w puli,
:d4betując on daje mi akcje tylko od KK+,
:don myśli, że mój calling range w tym spocie będzie lekko szerszy
i vs taki pasywny gracz+fish spokojnie mogę to rozegrać profitowe OOP. Jego range 3beta daję mu trochę szerszy bo jest fish za mną i on może to robić luźniej żeby grać z fishem w HU.
FLOP:
flop spada bardzo przyjemny+ fish donkuje co też jest fajne bo "reg" częściej callnie jakieś QQ/JJ/KQ/ gram call bo raise nie ma sensu bo wyrzucałbym się tylko na KK od rega. FD blokuje bardzo dużo, praktycznie wszystkie, wiem napewno, że reg nie może mieć FD, a jak ryba ma jakieś QJ w ♠ to trudno
TURN:
spada nuts i pomyśałem, że robi się samograj, jednak przez takie myślenie myślę, że straciłem sporo value. Donkowanie z mojej strony nie ma sensu, dalej daje się wystrzelać fishowi. Reg już na pewno odpuszcza QQ/JJ+ gra AK/KK przez bet reszte gra przez check. Fish gra check czy gra prawie 100% x/f, reg za to stawia mocny bet. Raise dla mnie nie ma sensu więc gram call
RIVER:
spada słaby R, chyba jeden z gorszych, teraz wydaje mi sie, że powinienem shipować ten R. Wydaje mi się, że on napewno chbackuje AK, a KK powinien grać+ uważam, że częściej callnie AK kiedy ja shipnę, pomyśli że chce go wyblefować i będzie miał splita.
Uważam, że na takim Riverze powininem shipnąć, jeżeli spada blankowy R to gram x/c. Co wy na to? Jak uważacie? Nie wiem co bym grał gdyby spadł A/K
chyba też ship.

, 4
, 6