Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Plo

33 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
971 Wyświetlenia
23przemek

Siema mam na imię Przemek i pomimo tego iż nie jest to mój pierwszy blog mam nadzieję że będzie on ostatnim. Ale do rzeczy gram omahe już od jakiegoś czasu ale ciągle brakuje mi motywacji do nauki dlatego postanowiłem zrobić coś czego jeszcze nie próbowałem. Ale do rzeczy. Postanowiłem spróbować bardzo agresywnego BRM w połączeniu z dużą dawką analizowania własnej gry. Ma to polegać na tym iż nie przystępuję do następnej sesji dopóki nie przeanalizuję wszystkich rozdań z sesji poprzedniej w których się coś działo. Bloga zakładam aby nauczyć się systematyczności aby dawał mi motywację i abym miał miejsce do jakichś rozkmin nie tylko pokerowych.

BRM:
Przy 500$ schodzę na PLO 50
Przy 250$ schodzę na PLO 25
Przy 150$ schodzę na PLO 10
Przy 75$ schodzę na PLO 5

Jeśli znajdą się idioci którzy jedyne co potrafią napisać to "czekam na torbę" to z góry mówię że mogą sobie to darować. Ale jeśli są osoby które chcą się czegoś nauczyć lub mogą czegoś nauczyć mnie to bardzo zapraszam do dyskusji.

Limit na który chcę się wbić to na razie PLO 100. Wyżej pójdę tylko z solidnym BR. Na dzień dzisiejszy nie jestem zbyt dobrym graczem. Rozegrałem około 30k rozdań na PLO10 z wynikiem około 2bb/100. Ogólnie robię jeszcze masę błędów i czasami chociaż już coraz rzadziej ale zdarza mi się stiltować i zrobić coś głupiego. Ale właśnie jest ten blog aby mnie motywował do nie robienia niczego głupiego.

Zdaję sobie sprawę że może się to skończyć dość szybko torbą ale wtedy wezmę RB i zacznę grać od nowa PLO5/10. W tym momencie mam około 7k punktów FPP.

Zaczynam grać PLO 25 z około 300 $.

Już niedługo pierwsze rozdania i raporty z gry. Pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
32 odpowiedzi
nobolandia

GL. :fdrink

I oby nie było szybkiej torby. :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez 23przemek
BRM:
Przy 500$ schodzę na PLO 50
Przy 250$ schodzę na PLO 25
Przy 150$ schodzę na PLO 10
Przy 75$ schodzę na PLO 5

Jeśli znajdą się idioci którzy jedyne co potrafią napisać to "czekam na torbę" to z góry mówię że mogą sobie to darować.

Rozbawiłeś mnie po kolejnej nieudanej sesji :sdrink , dzięki :fdrink
Sam jestem zwolennikiem agro atakowania stawek, ale jeszcze nie widziałem by ktoś w PLO grał rolem 10 BI na limit.
Chcesz atakować PLO50 mając na PLO10 2bb/100 ?

I ty innych nazywasz idiotami _biggrin:
good luck sir, na pocieszenie powiem, że zawsze musi być ten pierwszy, który przłamie bariery..

Odpowiedz
Cytat
furn1

Jeden dobry dzień i będziesz na midstejksach :f_thumbsup: GL :nh

Odpowiedz
Cytat
kejsper

Napisane przez TOMKX

Sam jestem zwolennikiem agro atakowania stawek, ale jeszcze nie widziałem by ktoś w PLO grał rolem 10 BI na limit.

A ten gosc co mial kilkanascie $ na koncie wygral jakis turniej i potem grajac w PLO w 2 tyg zrobil 2,5m$ ;) ostatnio byl o nim art na PS.

Ale tak serio to ja przy dluzszych sesjach bardzo czesto mam -15bi -> +5bi -> -7bi -> +8bi wiec 10bi na limit wyglada optymistycznie/gamblersko.

powodzenia anyway!

Odpowiedz
Cytat
Orlo007

Napisane przez furn1
Jeden dobry dzień i będziesz na midstejksach :f_thumbsup: GL :nh

a w następnym zamknie bloga :D
jakieś side bety na to kiedy torba? :nh

Odpowiedz
Cytat
BloodPet

Napisane przez 23przemek
=
Jeśli znajdą się idioci którzy jedyne co potrafią napisać to "czekam na torbę" to z góry mówię że mogą sobie to darować. Ale jeśli są osoby które chcą się czegoś nauczyć lub mogą czegoś nauczyć mnie to bardzo zapraszam do dyskusji.

No jeśli chciałbyś się czegoś nauczyć o pokerze to może mógłbyś zacząć od BM.

PS: Nie chcę nić mówić ale najprawdopodobniej będzie torba.

Odpowiedz
Cytat
domycia

Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
23przemek

Witam ponownie. Jeśli myślicie że zamknę bloga to jesteście w błędzie. Otóż oświadczam że nawet jeśli będzie torba bloga nie zamknę.

Co do pokera mam za sobą już pierwsze sesje. Przez kilka rozdań grałem na PLO 50 ze względu na dużego fisha ale wiem że to było bezmyślne i obiecuję sam sobie że już nie pójdę gonić fisha na wyższe stawki jeśli nie będzie to się zgadzało z moimi założeniami BRM.

Na szczęście udało się wziąć jedną pule po której dotarło do mnie że gra na PLO 50 jest zbyt ryzykowna z tym rollem i szybko wyłączyłem stolik.

Co sądzicie o tym rozdaniu? Czy mogłem to zagrać inaczej? Może powinienem zastosować inne sizingi? Czekam na waszą ocenę. Stolik był niedawno otwarty także nie miałem praktycznie żadnych informacji poza tym że CO to fish grający 70/6 3bet 3 ft3bet 100 ale tylko próbka z 81 rozdań.

PokerStars - $0.50 PL Hi (6 max) - Omaha - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $67.97
MP: $89.26
CO: $32.05
Hero (BTN): $50.00
SB: $95.01
BB: $171.75

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has T♦ Q♥ T♥ J♥

UTG raises to $1.00, MP calls $1.00, fold, Hero calls $1.00, fold, BB calls $0.50

Flop: ($4.25, 4 players) T♣ 3♦ 9♦
BB checks, UTG bets $4.06, fold, Hero raises to $16.24, fold, UTG calls $12.18

Turn: ($36.73, 2 players) 4♣
UTG bets $35.08, Hero calls $32.76 and is all-in

River: ($102.25, 2 players) 2♥

Spoiler

UTG shows A♠ 9♥ 6♠ T♠ (Two Pair, Tens and Nines) (Pre 39%, Flop 0%, Turn 0%)
Hero shows T♦ Q♥ T♥ J♥ (Three of a Kind, Tens) (Pre 61%, Flop 100%, Turn 100%)
Hero wins $99.75

Dużo rozdań postaram się wklejać do działu oceny a tutaj będę wybierał jakieś ciekawsze bądź takie w których była duża pula.

Dziękuję wszystkim którzy we mnie wierzą.

Napisane przez Orlo007
jakieś side bety na to kiedy torba? :nh

Ale u Ciebie torba czy u mnie bo z tego co się orientuję to u Ciebie ostatnio była jakaś torba i chcesz grać PLO10 z 20 BI :f_thumbsup:

Do tej pory rozegrałem tylko 620 rozdań ale ostatnio jakoś nie miałem ochoty grać a postanowiłem nie grać jeśli nie będę się czuł za dobrze.

Poza pokerowo to zacząłem chodzić na siłownie i postanowiłem podbudować trochę masę ale o tym może innym razem coś grubszego naskrobię. Ogólnie zacząłem się też interesować trochę snem i zastanawiam się co by było dla mnie najlepsze kiedy i ile spać aby w godzinach nocnych nie brakowało mi skupienia do gry gdyż ostatnio z tym jest różnie i nie jestem do końca przekonany czy granie tuż przed pójściem spać po całym dniu to najlepsze rozwiązanie.

Zaraz idę przeanalizować parę rozdań i jeśli nie będę za bardzo zmęczony to postaram się zagrać dziś w nocy przynajmniej z 400 rozdań.

Do usłyszenia i pozdrawiam. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Orlo007

spoko, mam jokera w rekawie.
atakuje limit nie ze wzgledu na BRM tylko patrze na swoj skill, jesli wariacja mi pozwoli to zostane...easy

Odpowiedz
Cytat
23przemek

Witam ponownie :P

Jakby się kto pytał torby nie ma. Wręcz przeciwnie. Wszystko zmierza w dobrym kierunku. I nie chodzi mi tylko o $ ale także o to że dopiero teraz zacząłem się naprawdę rozwijać w PLO. Postanowienie nie zaczynania nowej sesji dopóki nie przeanalizuję rozdań z sesji poprzedniej było bardzo dobrym pomysłem i myślę że efekty tego zobaczę już nie długo. Zacząłem sam także trochę się bawić z PPT i jest to świetna sprawa. Dodatkowo teraz grając PLO25 gram czasami tylko 2 stoły ale za to moja gra jest o wiele lepsza. Czasami po prostu się nudziłem i nie przykładałem uwagi do wszystkich czynników a teraz moje analizy podczas gry zdecydowanie się poprawiły.Ważną rolę odegrał tutaj fakt iż gram o wyższe pule i mam jakoś większą motywację do dobrej gry w każdym jednym rozdaniu.

Ogólnie jestem na lekkim + ale rozegrałem dopiero 1450 rozdań.

A oto największe pule jakie ostatnio się trafiły ;)

PokerStars - $0.25 PL Hi (6 max) - Omaha - 6 players

Hero (MP): $49.20
CO: $41.68
BTN: $16.00
SB: $46.05
BB: $106.10
UTG: $39.92

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has A♣ 5♠ 8♦ A♠

fold, Hero raises to $0.85, fold, BTN calls $0.85, SB calls $0.75, BB calls $0.60

Flop: ($3.40, 4 players) A♥ 4♠ 7♦
SB checks, BB bets $2.50, Hero raises to $10.75, fold, fold, BB calls $8.25

Turn: ($24.90, 2 players) 9♦
BB bets $4.00, Hero raises to $35.78, BB raises to $67.56, Hero calls $1.82 and is all-in

River: ($100.10, 2 players) Q♠

Spoiler

BB shows 9♠ 5♥ 4♥ A♦ (Two Pair, Aces and Nines) (Pre 30%, Flop 7%, Turn 0%)
Hero shows A♣ 5♠ 8♦ A♠ (Three of a Kind, Aces) (Pre 70%, Flop 93%, Turn 100%)
Hero wins $98.10

PokerStars - $0.25 PL Hi (6 max) - Omaha - 6 players

Hero (BTN): $25.00
SB: $41.78
BB: $17.20
UTG: $46.87
MP: $130.26
CO: $39.92

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has 3♥ K♥ T♦ A♦

fold, MP calls $0.25, fold, Hero raises to $1.10, fold, BB calls $0.85, MP raises to $2.50, Hero calls $1.40, fold

Flop: ($6.20, 2 players) A♣ 2♠ A♠
MP bets $1.75, Hero raises to $11.17, MP calls $9.42

Turn: ($28.54, 2 players) K♣
MP bets $12.00, Hero calls $11.33 and is all-in

River: ($51.20, 2 players) Q♦

Spoiler

MP shows 6♠ 4♣ 5♣ 4♠ (Two Pair, Aces and Fours) (Pre 52%, Flop 29%, Turn 0%)
Hero shows 3♥ K♥ T♦ A♦ (Full House, Aces full of Kings) (Pre 48%, Flop 71%, Turn 100%)
Hero wins $49.20

Ogólnie koleś napisał że to były bad beaty dla niego a ja oczywiście przyznałem mu rację bo w końcu jak to ktoś powiedział ja jestem kelnerem a on gościem i ja go muszę dobrze ugościć a on mi za to zapłaci czy jakoś tak ;)

Dzisiaj jeszcze może pyknę parę rozdań a na koniec dobra nuta do sesji
Pozdro :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
dewast

Na razie we wszystkich rozdaniach co wkleiłeś trafiasz nutsa lub praktycznie nutsa z flopa, a turn (oprócz 1, który Ci dopełnił z prawie nutsa do nutsa) river to absolutne blanki. Wklejaj jakieś ciekawe ręce, bo to, że na Starsach są na tych stawkach fishe, co będą Ci się tak rzygały to my wiemy :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Orlo007

Cisza cisza... Jest już torba?

Odpowiedz
Cytat
23przemek

Napisane przez Orlo007
Cisza cisza... Jest już torba?

Mam się całkiem dobrze i torby nie ma jeśli już tak się o mnie martwisz ;)
Zacznę od tego iż rozegrałem 18 stelitek do SS za 235FPP i zdobyłem 6 wejściówek mimo bycia sporo pod linią ev.

Niestety na razie ciągle jakoś nie mogę znaleźć czasu na grę i rozegrałem dopiero 4k rozdań. Niestety tutaj także jestem pod linią ev.

Poza tym trafiłem jeden raz KcKs za co otrzymałem 100$ i w tym momencie mam około 500$ Bankroll czyli już jest 20BI na PLO25. Orlo pewnie by chciał żebym shotował już PLO50 w nadziei na szybką torbę ale ja jednak pogram jeszcze trochę na PLO25. Poziom tutaj wcale nie jest jakiś mega powalający więc spokojnie spróbuję tutaj jeszcze coś ugrać.

Odpowiedz
Cytat
Orlo007

Napisane przez 23przemek
Orlo pewnie by chciał żebym shotował już PLO50 w nadziei na szybką torbę ale ja jednak pogram jeszcze trochę na PLO25. Poziom tutaj wcale nie jest jakiś mega powalający więc spokojnie spróbuję tutaj jeszcze coś ugrać.

i tak dalej! Graj spokojnie i bez szalonego podbijania limitów! Nie zycze Ci tobry lecz samych sukcesów. GL i rób update troche czesciej ;)

Odpowiedz
Cytat
dewast

Napisane przez 23przemek

Poza tym trafiłem jeden raz KcKs za co otrzymałem 100$

Grałeś NL100?

Odpowiedz
Cytat
23przemek

.

Odpowiedz
Cytat
23przemek

Napisane przez dewast

Napisane przez 23przemek

Poza tym trafiłem jeden raz KcKs za co otrzymałem 100$

Grałeś NL100?

Oczywiście że tak szkoda tylko że dopiero w niedzielę zacząłem to grać bo gdybym grał wcześniej miałbym parę stówek więcej w rollu ;)

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
dewast

Jak to co sie stao?

Napisane przez 23przemek
Jeśli znajdą się idioci którzy jedyne co potrafią napisać to "czekam na torbę" to z góry mówię że mogą sobie to darować.

:D

Odpowiedz
Cytat