Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

One more time.

34 Posty
11 Użytkownicy
45 Reakcje
1,591 Wyświetlenia
jarjar1RNMD

Czesc, mam na imie Krzysiek. W styczniu probowalem zmotywowac sie do gry tworzac tutaj bloga. Pare dni popisalem i tyle tego bylo. Z gry bylem na plus, ale grac sie nie chcialo po robocie ...

Tym razem jestem bezrobotny, z wyboru, juz psychicznie nie wytrzymywalem. Bez wiekszego zabezpieczenia finansowego rzucilem papiery. Wymyslilem sobie ,ze sprobuje nauki programowania. Plan generalnie jest taki, zeby uczyc sie do popoludnia. A potem odpalac stoly zeby miec na chleb ;)

Od 1 wzialem sie do roboty... albo mialem sie wziac. Dzisiaj 4 sierpnia, a ja nauce poswiecilem moze 2 godziny plus drugie tyle na nauke angielskiego. Nie tak to mialo wygladac.

Pokerowo wystartowalem z 30$ rollem na PS. Roll juz urosl mi do 147$, plus na koncie mam niecale 50$ wyplaconego w sierpniu ( planuje zyc albo bardziej przezyc za pokertowe , drobne wyplaty beda czeste). Calkiem elegancko jak na turki za dolara. Gorzej ,ze juz challenge 2x10$ wyrobilem i nie bedzie zwiekszonego zwrotu rb.

Nie mam pojecia jak dlugo uda mi sie prowadzic bloga, wolalbym czyjes czytac , a nie pisac, ale z tego co widze to pusto tu :( I z tylu glowy slysze po ch*j to robisz, przeciez to strata czasu, juz lepiej ten czas wykorzystac na cos pozytecznego

Cel pokerowy? jak wyzej, miec na chleb. Juz dawno sie wyleczylem z mysli o zyciu z pokera. I kazdemu kto ma takie mysli zalecam sprawdzenie zarobkow doswiadczonych programistow. I zamiast marnowac czas na grind, wziac sie za nauke czegos pozytecznego. - troche mowie do siebie, bo sam znowu gram i pewnie niektorzy wiedza jak to potrafi wciagnac...

To tyle. Nie mam pojecia czy bedzie kolejny wpis. Bo co mam napisac. Ze roll 200 lub ,ze roll przegrany? Ze AA ktos mi zlamal? Co sie na takich blogach pisze?:D Gdybym chociaz ten RB mial to gonilbym zeby wyrobic, a tak to dupa :D

Cel na jutro : Nie odpalac pokera do 14.

Odpowiedz
Cytat
33 odpowiedzi
jarjar1RNMD

Ech te bezrobocie, wczoraj zasnalem przed 6. Najpierw seriale, potem yt i thatwasepic - kozak koles, nigdy nie przesiadywalem na yt ani facebooku, wiec odkrylem go niedawno. Wstalem o 9 zeby nie przespac calego dnia i wieczorem tym razem zasnac o normalnej godzinie. Nauki tyle co nic, juz pomijajac niewyspanie ciezko mi sie skupic na czytaniu czegos... Wczoraj w nocy, lub dzisiaj, juz sam nie wiem , natknalem sie na taki topic ( "Poker uszkodzi Ci mozg", w mindset, tutaj na forum. Linka status Nie pozwala mi wstawic) . Ciekawe jak mi zrylo banie najpierw to ,ze za dzieciaka maniakalnie gralem w pewna gierke na necie, a pozniej juz na studiach wkrecilem sie pokera. Tak sie wkrecilem ,ze przez wiekszosc czasu nawalem po okolo 35stolow na raz. Pamietam ,ze moj rekord to 50+ sng na raz, ale tam juz nie wiedzialem co sie dzieje, jakis tam status robilem. 30 kilka bylo komfortowe bo na czesci pulpitu ogladalem seriale. Ech, stare czasy, tyle czasu zmarnowanego. Pewnie miala to wplyw na banie.

Pokerowo dzisiaj na drobny plus (+30) , poszla kolejna wyplata i roll wynosi 150$.

Przy rollu okolo 250$ zaczne dodawac gierki za 2$. Miksujac z 1dolarowkami. Juz powinienem je grac ale czuje i zawsze czulem dyskomfort podnoszac buyin nawet wiedzac ,ze jest to ev+ i ,ze stac mnie na to.

Edit. Chcialem dac link do watku "poker uszkodzi ci mozg", potem chcialem wkleic zdjecie z dzisiejszymi wynikami - Twój aktualny poziom statusu nie pozwala na umieszczanie zewnętrznych linków. Takie cos mi sie pojawilo. Serio ?! Czlowiek chce bloga prowadzic i na dzien dobry system mu mowi NICHOJA? to sobie popisalem.

Odpowiedz
Cytat
jarjar1RNMD

Slabiutki dzien. Ale musial taki przyjsc. Nie da sie codziennie wygrywac.

Gier : 208
profit : -7,61

Po kolejnych wyplatach BR : 127,80$

Wkurwiajace uczucie dostawac w dupe gierkach za dolarka. No ale nie da sie zawsze wygrywac. Kiedys pamietam ( o ile dobrze pamietam ) , sharkscope pokazywal mi 1/3 dni w miesiacu na - ( bez wliczania rb ). Czyli satystycznie czeka mnie jeszcze 16 dni na plus i 9 na minus ;).

Teraz tak patrze ,ze hand2note2 pokazuje mi wg pozycji :
BB Net won -7361 Net won EV : +4569
BTN Net won -2463 Net won EV : +13156

A ogolnie wszystkie pozycje to roznica miedzy net won, a EV won wynosi 25000. Nie znam sie na tych hudach, nigdy nie korzystalem ( teraz tez tylko zeby po grze zobaczyc ile gier i jaki profit ), ale to chyba cos pocieszajacego ? :D

EDIT : Po napisaniu o tym EV pyknalem jeszcze jedna serie i jednak zamykam dzien na minimalnym plusie.

Gier: 250 Profit +1,57 BR : 137,21. Ogolnie sierpien poki co na +200.

Odpowiedz
Cytat
jarjar1RNMD

I kolejny slaby dzien. Wkurwiajace to. Trzeba rzucic jaranie i niezdrowe napoje. Nie stac mnie na to.

Liczba gier : 202. Profit +7.66 BR 133.05

Roznica w NET Won/ NET won EV az 36500 na moja niekorzysc, czyli gorzej niz wczoraj. Ego cierpi.

Odpowiedz
Cytat
Masego

Jak chcesz żyć za turki 1$ :(

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

skromnie :)

Odpowiedz
Cytat
michal19888

Zawsze to się kończy niepowodzeniem, pierwszy swing i marzenie pęka niczym bańka na wietrze, jak chcesz wiązać z pokerem jakieś przyszłościowe plany to idź do pracy na pół etatu, przynajmniej będziesz miał te 1200 i wtedy możesz sobie klikać a tak to wiadomo ,że za parę dni/tygodni OP się podda.

Odpowiedz
Cytat
jarjar1RNMD

Napisane przez michal19888
Zawsze to się kończy niepowodzeniem, pierwszy swing i marzenie pęka niczym bańka na wietrze, jak chcesz wiązać z pokerem jakieś przyszłościowe plany to idź do pracy na pół etatu, przynajmniej będziesz miał te 1200 i wtedy możesz sobie klikać a tak to wiadomo ,że za parę dni/tygodni OP się podda.

Marzenia nie pekna, bo pokerowo takowych nie posiadam. Planow tez nie. Po prostu chce pograc i zobaczyc jak to bedzie. Najpierw za 1$, potem 1 i 2 $, a w przyszlym miesiacu 2/5$. W ciagu paru dni na pewno sie nie poddam, aleternatywy nie mam poki co. Glupi nie jestem, jak bedzie mi wychodzic 1$/h to wroce do systemu pracy na etacie.

Napisane przez Masego
dolar do dolara ... :f_cool::f_drink:
A tak na serio to gry takie na jakie BR pozwala.

Odpowiedz
Cytat
WizoWizo96

Swing w turkach za 1$ może Ci nie pozwolić grać za miesiąc turków za 2/5 $, IMO próbuj jestem ciekaw, mnie wariancja upokorzyła w cash game ( -50!!! Buy inow pod EV w jakies 80k rozdań, kazdy flip kazdy cooler nie dla mnie ) a co dopiero w MTT. Powodzenia tak czy siak ;)

Odpowiedz
Cytat
voult1

Niestety choć bym chciał optymistycznie spojrzeć to się nie da. Mam nadzieję że autorowi nie zabraknie optymizmu, woli pracy, cierpliwości. Bo rzeczywiście swingi to jedno, wiedza na temat dobrej gry druga sprawa, ciśnienie odnośnie kasy aby wypłacić niestety gwóźdź do trumny. Też próbowałem na bezrobociu i cash i SnG i mtt wielokrotnie i porażka. Zabrakło ciperliwosci, umiejętności, edukacji hehhehe czyli wszystkiego.

Życzę powodzenia i trzymam kciuki

Odpowiedz
Cytat
jarjar1RNMD

Dzisiaj konczymy wczesniej.

Liczba gier :223 profit : +68,06 BR : 180

Net won pokazuje tym razem 20 000 wiecej niz expected. :f_thumbsup:

Napisane przez WizoWizo96
Swing w turkach za 1$ może Ci nie pozwolić grać za miesiąc turków za 2/5 $,

Najwiekszy DS na 1 dolarowkach mialem -80buyinow.

Ogolnie wszystko to kwestia odpowiedniej ilosci gier. Matematyki nie oszukasz, jak podejmujesz decyzje EV+ to koniec koncow czlowiek bedzie na plus.

edit: update, jednak jeszccze jedna mini serie pyknalem

Odpowiedz
Cytat
FulHaus

Napisz co konkretnie grasz. Te SNG (Fifty50 też?) to jednostolikowe czy MTT? Jak MTT to jak duże? I jak gruby multitabling? Ile stołów naraz?

Odpowiedz
Cytat
jarjar1RNMD

Dzisiaj gralem najgorszego pokera w tym miesiacu. Glupie calle, glupie alliny. Nie mam pojecia dlaczego czlowiek robi czasami calle wiedzac ,ze jest z tylu ale chce zobaczyc z czym przeciwnik pushuje ;p Czasami czlowiek tlumaczy sobie , ze pozniej jak bedzie A gra to moze przeciwnik szerzej sprawdzi pamietajac co ja czasami odwalam ;D Nie nadawalbym sie do cashowek. W sng na szczescie tylko buyin mozna przegrac.

expected Net won abusrdalnie niski, 3 razy mniejszy niz wczoraj. Profit byl wiekszy ale ostatnia seria byla zalosna, nie ze farcili, tylko moja gra.

Liczba gier :262 profit : +18,96 BR : 170

Napisane przez FulHaus
Napisz co konkretnie grasz. Te SNG (Fifty50 też?) to jednostolikowe czy MTT? Jak MTT to jak duże? I jak gruby multitabling? Ile stołów naraz?

tylko sng, gdzie mtt z takim rollem. No i chce profit robic kazdego dnia , a w mtt to kazdy wie jak jest. Gralem to co tam ma PS za dolara ale 1 stolikowe. Turbosy ko, hypery ko. Okolo 8-10 stolow wieczorem, przed poludniem malo ludzi , wolniej sie zapelniaja , wiec kolo 5-6 pewnie. Przy shorthanded i hyper to co chwile decyzja do podjecia jest.

Ogolnie juz zmeczony troche tym poksem jest i przypomnialo mi sie dlaczego nie gralem. Mi to funu nie sprawia :(

Wie ktos co trzeba zrobic zeby moc foty dodawac? Przeciez nie bede kupowal sobie statusu zeby moc to robic... Druga sprawa, co Wy klikacie, ze kciuk w gore pojawia sie przy czyjejs wypowiedzi. Ja nie widze u siebie takiej opcji.

Odpowiedz
Cytat
FulHaus

tylko sng, gdzie mtt z takim rollem. No i chce profit robic kazdego dnia , a w mtt to kazdy wie jak jest.

Zapytałem, bo przecież w SNG jest również do wyboru MTT.

Druga sprawa, co Wy klikacie, ze kciuk w gore pojawia sie przy czyjejs wypowiedzi. Ja nie widze u siebie takiej opcji.

Nie masz statusu.

Odpowiedz
Cytat
jarjar1RNMD

Zapytałem, bo przecież w SNG jest również do wyboru MTT.

.

Ja przez MTT rozumiem wieksze turnieje. MT SNG, to dla mnie po prostu SNG ;)

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

Napisane przez Masego

od czegos trzeba zaczac :f_cool:

Napisane przez jarjar1RNMD
Ogolnie juz zmeczony troche tym poksem jest i przypomnialo mi sie dlaczego nie gralem. Mi to funu nie sprawia :(

trudno nie byc zmeczonym jak grasz 200+ gierek dziennie xD

powodzenia autorze, moze pogramy cos razem jak wejdziesz wyzej bo tez klikam hyper sng

Odpowiedz
Cytat
jarjar1RNMD

Nie mozna tutaj usuwac postow? czy znowu potrzebny status. Dodac do znajomych tez nikogo nie moge zeby prywatna wiadomosc wyslac. Ehhh.

ErHB01 , grasz ko czy bez ko? czy oba typy

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

Napisane przez jarjar1RNMD
Nie mozna tutaj usuwac postow? czy znowu potrzebny status. Dodac do znajomych tez nikogo nie moge zeby prywatna wiadomosc wyslac. Ehhh.

ErHB01 , grasz ko czy bez ko? czy oba typy

gram wszystkie stt sng co sie ruszaja (gdy traffic maly) ale glowne gierki to 6m hypery sko i zwykle

wyslalem ci zapro

Odpowiedz
Cytat
jarjar1RNMD

supremin1 : same fajki i monstery to 900zl miesiecznie. Bede musial z tego zrezygnowac albo konkretnie ograniczyc bo przy takich stawkach jakie gram to nie przezyje :D

Odpowiedz
Cytat
jarjar1RNMD

.

ale ja cygaretki jagodowe winston :f_cool:

Odpowiedz
Cytat