Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Spin & Go Challenge

47 Posty
23 Użytkownicy
6 Reakcje
3,881 Wyświetlenia
elmander1991

Siema,

Jestem Bartek, w pokera gram od około 3 lat, na początku strategią MSS do NL100 włącznie, później miałem dłuższą przerwę od gry, a po niej zacząłem grać już strategią BSS i grałem ją jeszcze do niedawna. Niestety nie była to regularna gra, ostatnim limitem na jakim grałem był NL16 na stołach SH. Pod koniec lipca, gdy już obroniłem licencjat postanowiłem że ten wolny czas który mam teraz spożytkuje w głównej mierze na pokera i nie będzie to NL. Zacząłem interesować się grami Spin & Go, zachęciły mnie do tego wypowiedzi czołowych polskich graczy HT, np. "Jest to pociąg który dopiero się rozpędza i potencjał w grach Spin and Go jest naprawdę niezmierzony". I powiem wam tak, jestem zachwycony tą gierką, gra mi się na nich bardzo przyjemnie, swingi nie sprawiają mi żadnego problemu, jednym słowem wszystko super i zacząłem się edukować w tym kierunku. W ostatnie dni lipca dogłębnie przeanalizowałem serię treningów uczniaka dotyczącą gry z poszczególnych pozycji w 3 handed oraz filmik z gry na limitach 1-3$. Odnośnie gry 3handed zrobiłem sobie tabelki na wzór tych uczniaka i powiesiłem na ścianie, wygląda to tak:

Spoiler

Gdy nie jestem pewien co z daną ręką zrobić na nieznanego przeciwnika, zawsze mogę sobie nimi pomóc, są na widoku, jest to dla mnie dużo wygodniejsza opcja niż przekopywanie się przez kilkanaście tabel w jpg na kompie :)

Oprócz produkcji uczniaka, przerobiłem też filmy Zapolka dotyczące HU HT (polecam każdemu), dowiedziałem się z nich w jaki sposób mogę szlifować swoją gierkę w HU i codziennie robię analizy rąk co do których mam wątpliwości. Moje ratio gra : nauka na obecną chwilę to około 3,5; 4 : 1.

Moim głównym celem jest dostanie się do grupy Smart Spin, ponieważ jak to już ktoś kiedyś powiedział "aby być najlepszym, trzeba trenować z najlepszymi", jako że SS to elita Spinów to zrobię wszystko co w mojej mocy aby się tam dostać.

Na koniec jeszcze odniosę się do tytułu bloga bo niektórzy mogą sobie pomyśleć że moim challengem jest dostanie się do Smart Spin, oczywiście jest to na razie główny cel, ale gdy już mam nadzieję tam trafię to prawdziwy challenge dopiero się rozpocznie :) Przede mną masa pracy i wyrzeczeń, jestem bardzo zdeterminowany i zaangażowany w tym co robię, jakiś czas temu zrodziła mi się w głowie pewna myśl w jaki sposób na to patrzę: "Smart Spin to schodek, i kiedy już na niego wejdę to on pomoże mi się wspinać po kolejnych".

Także do dzieła!

Odpowiedz
Cytat
46 odpowiedzi
Pokerfsw

gL !

Odpowiedz
Cytat
nrb1337

Dobra ściana :f_cool: powodzenia

Odpowiedz
Cytat
uczniak

przypominam że odgrażałeś się że nagrasz filmik z Twisterów do mojego review:) nawet jeśli zdecydowałeś się na Spiny to będzie to dobre value dla Ciebie. to jak?:)

Odpowiedz
Cytat
AD2000

okej

Odpowiedz
Cytat
kemot1901

jakie stawki pykasz ?

Odpowiedz
Cytat
elmander1991

@Pokerfsw
@nrb1337

Dzięki :f_drink:

@uczniak
Odgrażałem ?( Wszedłem dzisiaj na te ipokery, ale sory na spinach bardzo chętnie, ale na tej padace minuty nie wytrzymam, także odpadam xD

@kemot1901
3$

Jeśli chodzi o moje batalie ze spinami.. Jest ok, chociaż jest jeden szkopuł nad którym muszę popracować, duży szkopuł.. Chodzi oczywiście o HU :) Bardzo nie lubię sytuacji w których nie wiem co zrobić, a które niestety pojawiają się zbyt często gdy dochodzę do HU. Dlatego kupiłem dzisiaj złoto na PS i będę przerabiać filmy Bielanka o HU i po nich wracam z większym skillem i edgem do gry _biggrin:

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
arek0157

Siema. Wysłałem zaproszenie na priv ;)

Odpowiedz
Cytat
elmander1991

Filmy Bielanka ogarnięte, wyszło mi masę notatek z nich co tylko świadczy o ich poziomie i ogromie informacji w nich zawartych, świetna robota Bielan! Właśnie dzięki tym produkcjom uświadomiłem sobie jakim pasywnym weak playerem w tych HU byłem i całkowicie zmieniło się moje myślenie. Byłem, bo od dzisiaj powoli przekładam zdobytą wiedzę na stół, póki co jeden stół :) Mam też w planach kupienie ICMIZERa oraz Flopzilli, ale jednak na razie się z tym wstrzymam bo gdybym to zrobił to moje ratio nauka : gra, o którym napisałem w pierwszym poście byłoby na odwrót, a zależy mi na rozegraniu tych 1000-1500 gier, bo tyle mi powiedzieli żebym rozegrał. Później aplikacja i kupno obu programów, a już w SmartSpin (oby!) rozpoczęcie poważniejszych analiz i z pomocą stajni nauczenie się efektywnej analizy gry w obu programach, bo nie ukrywam że samemu pewnie dużo więcej by mi to zajęło, a chciałbym się już skupić na volume.

Także tego:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
TeemTeem

GL ;)

Odpowiedz
Cytat
ButcherCK

.

Odpowiedz
Cytat
mlody10666

.

Odpowiedz
Cytat
tonyrw

Gl.:f_drink:
Przyjmi zapka mam sprawę

Odpowiedz
Cytat
hornett00

witam ja tez zacząłem sobie pogrywać w spiny i tak sobie myślę że warto by było utworzyć grupę na skypie do wspólnej analizy i nauki co ty na to.?

Odpowiedz
Cytat
elmander1991

@TeemTeem
Dzięki! _drink:

@mlody10666
GL!

@tonyrw
Przyjęte.

@hornett00
Tak jak pisałem w pierwszym poście, priorytetem dla mnie jest dostać się do SmartSpin, także nie planuje ;)

500 spinów za mną. Z każdą nowo otwartym spinem coraz bardziej podobają mi się te gry, już nie mogę się doczekać kupna ICMIZERA i Flopzilli, ale tak jak mówiłem wcześniej jeszcze chwilę się z tym wstrzymam. Wynik jaki osiągnąłem to 68 chips EV na grę, myślę że akceptowalny aczkolwiek jestem pewny że stać mnie na więcej ;) Poniżej wklejam kilka wykresów:

Jeśli chodzi o mnożniki to dwa razy trafiłem 25x, w tym jeden wygrałem. Poza pokerowo codziennie 15-20 minut spędzam na szlifowanie/powtarzanie angielskiego. Obecnie gram już na dwóch stołach z dokładaniem, także pozostałą część spinów dogram znacznie szybciej co nie znaczy gorzej bo na pewno nie gram jak automat i przy każdej wątpliwej decyzji stopuje sesje, sprawdzam i analizuje je, a następnie wracam z powrotem na stoły, myślę że jest to dobra opcja ze względu na to że później człowiek nie myśli czy dobrze czy źle tą rękę rozegrał tylko skupia się na dalszej grze. Wracam do grindu. Elo!

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Końcówka widzę że trochę farcik. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
elmander1991

Właśnie przed chwilą wygrałem spina gdzie po dwóch coolerach miałem 1BB i ograłem gościa w paru kolejnych rozdaniach xD Sickk, kocham tę grę.

Jedziemy dalej

Odpowiedz
Cytat
ButcherCK

Powodzenia, świetna muzyka ! :D

Odpowiedz
Cytat
elmander1991

@ButcherCK
Dzięki! :f_drink:

Wróciłem na 1 stolik, ostatnie gry przed aplikacją dogram właśnie na 1 ze względu na to że chcę mieć maksymalnego focusa i z każdej gierki wyciągnąć max value.

750 spinów, 82 chips EV per game.

:sfishg:

Odpowiedz
Cytat
Kaczajpg

juz aplikuj do smartspina, taka probka wystarczy imo spokojnie.

Odpowiedz
Cytat