Siema! W karty gram dla zabawy od kilku lat, w tym głównie casch games z przedziału od nl2 do nl25. Od Listopada tamtego roku zacząłem uczyć się grać mtt sng i tak wylądowałem na 45man turbo. Od tego czasu zagrałem ok 6k sitków w tym formacie na stawkach z przedziału od 0.5$ do 7$ z całkiem przyzwoitym rezultatem. Pewne czynniki poza-pokerowe sprawiły, że do dzisiaj z niezłej jak dla mnie kwoty, zostało ok.108$ :D, tak więc:
Od dzisiaj podejmuje challange, mający się skończyć zrobieniem ze 100$- 5k$ rolla.
założenia przedstawiam poniżej:
SnG
108 – 225 – BI 0.5$ - 1 miesiąc
225 – 1.2k – BI 1.5$ - 5 miesięcy (od 500$ chce dorzucać do sesji MTT z BI 2$,
a od 800$ - 3$)
Mam zamiar grać 45man turbo i dorzucać 90 turbo.
MTT
1.2k – 3k – BI 3-5$ - 4 miesiące
3k – 5k – BI 5-10$ - 3 miesiące
Tutaj chce grać niskofieldowe turnieje z powyższego przedziału na iPokerze, FTP, Party i 888.
Jeśli chodzi o volume, to w czasie grania sng, chce grac co najmniej 4 sesje w tygodniu po ok 70 sitków. Po przeskoczeniu na MTT chce grac co najmniej 3 sesje tygodniowo. Stawiam sobie tutaj trzy, bo sesje MTT prawdopodobniej będą dłuższe. Nie wiem ile uda mi się zagrać turniejów podczas jednej sesji, jest to dużo bardziej „płynne” w tym formacie.
Do rolla będzie wliczać będę też rake back, choć nie spodziewam się z tego tytułu wielkich profitów ![]()
Dodatkowo – planuje regularne treningi korzystając z materiałów ze Strategy a także pracę z Holdem Resources Calculator po wejściu na 1.5$sng.
W miarę możliwości po każdej sesji będę wrzucał posta z odczuciami po sesji a nie z wynikami, a raz w tygodniu, najprawdopodobniej w sobotę pojawi się podsumowanie tygodniowych wyników. Nie będę sprawdzał wyników po każdej sesji, ze względu na kwestie mindsetowe.
Chciałbym rozpocząć zdrowy tryb życia – regularne pory zasypiania i wstawania, podobnie jeśli chodzi o posiłki oraz poprawa ich jakości. Do tego chciałbym dorzucić regularne uprawianie sportu – puki co zainwestowałem w rolki
Niezależnie od wyniku challnge'u, na końcu chce przeznaczyć na Szlachetną Paczkę 5% profitu ![]()
Feedback porady i sugestie mile widziane, trzymajcie kciuki, pozdro600!