Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

66 NL2

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
318 Wyświetlenia
8balls

Pierwszy post także jak coś jest nie tak opisane to proszę o uwagę.

Hold'em No Limit ($0.01/$0.02 USD)

SB: ($2)
BB: ($2.25)
UTG1: ($1.84)
UTG2: ($2.37 in chips)
HERO: ($1.97 in chips)
MP2: ($3.72 in chips)
MP3: ($2 in chips)
CO: ($1.65 in chips)
BU: ($0.75)

HERO: 6♣: 6♥:
UTG1: raises $0.04 to $0.06
1 fold: folds
HERO: raises $0.16 to $0.22
6 folds
UTG1: calls $0.16

FLOP (0.47$): T♠:T♥:K♥: (2 players)

UTG1: checks
HERO: bets 0.10$
UTG1: calls

TURN (0.67$): 5♣:
UTG1: bets 0.28$
HERO: ??

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

Ok. Po pierwsze czemu raisujesz gościa otwierającego z UTG z niską PP? powinieneś zagrać call pod seta jedynie. Po drugie czemu z bottom parą na F grasz bet za ~20% puli? Co chcesz tym osiagnąć? Jak na moje to x/f na flopie po nietrafionym secie.
Widzę, że to twój pierwszy post. Polecam zajrzeć do działu strategie i przerobić artykuły dla początkujących o dobieraniu zakresu, sizingach itp. bo widać, że nie za bardzo masz o tym pojęcie.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

@UP

Dlatego wstawił rozdanie w dziale "Dyskusja o rozdaniach"...

@8balls

Nie wyrzucisz go z niczego na flopie TTK trafia ładnie w jego UTG vs 3bet call

Odpowiedz
Cytat
8balls

Napisane przez Lukki92
Ok. Po pierwsze czemu raisujesz gościa otwierającego z UTG z niską PP? powinieneś zagrać call pod seta jedynie. Po drugie czemu z bottom parą na F grasz bet za ~20% puli? Co chcesz tym osiagnąć? Jak na moje to x/f na flopie po nietrafionym secie.
Widzę, że to twój pierwszy post. Polecam zajrzeć do działu strategie i przerobić artykuły dla początkujących o dobieraniu zakresu, sizingach itp. bo widać, że nie za bardzo masz o tym pojęcie.

Ten gracz z UTG miał VPIP na poziomie 50% dlatego zagrałem.
Czemu zakład za 20% puli jest wg Ciebie nie na miejscu? Tak jak napisałem gość grał połowe rąk wiec zagrałem dla dead money po jego checku.

Odpowiedz
Cytat
8balls

A co do czytania strategii to jestem w trakcie ale sama teoria nie wystarczy dlatego proszę o konstruktywną krytykę.

Odpowiedz
Cytat

@up
Dla ułatwienia dyskusji pod rozdaniem możesz pisać dlaczego rozegrałeś rękę w ten sposób, a nie inny. Nie pisałeś nic o villainie, więc wziąłem go za unka, a ciebie za gracza, który standardowo 3betuje PP vs. OR z EP.

Odpowiedz
Cytat
8balls

@Lukki92
Ok, dobra uwaga. Mając takie informację rozegrałbyś tą rękę inaczej?

Odpowiedz
Cytat