Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 nl4

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
299 Wyświetlenia
Makssym

IPoker, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $3.04 (76 bb)
BB: $5.57 (139.3 bb)
UTG: $5 (125 bb)
MP: $11.90 (297.5 bb)
Hero (CO): $5.63 (140.8 bb)
BTN: $5 (125 bb)

Preflop: Hero is CO with 8 8
Hero posts BB OOP, UTG folds, MP raises to $0.12, Hero calls $0.08, BTN folds, SB calls $0.10, BB folds

Flop: ($0.42) A 9 8 (3 players)
SB bets $0.44, MP calls $0.44, Hero calls $0.44

Turn: ($1.74) 7 (3 players)
SB checks, MP bets $0.40, Hero raises to $1.47, SB calls $1.47, MP calls $1.07

River: ($6.15) J (3 players)
SB checks, MP bets $9.52, Hero folds, SB calls $1.01 and is all-in

Results: $8.17 pot ($0.68 rake)
Final Board: A 9 8 7 J
SB showed A 5 and lost (-$3.04 net)
MP showed A T and won $7.49 ($4.45 net)
Hero mucked 8 8 and lost (-$2.05 net)

PF: Standardowy call. Koleś na HJ to ktoś rysujący się na rega a SB to UNK z niepełnym stackiem.
F: Nie raisowałem bo jedyne drawy jakie tu były to OESD chciałem ich przytrzymać w puli, żeby nie sfoldowali mi za dużo Axów . Co o tym sądzicie?
T: Spada jedna z gorszych kart bo siada TJ. Otwiera się FD dlatego raise. Czy sizing jest ok. Myślałem czy go nie podciągać tak aby koleś z SB musiał wrzucać. Co o tym sądzicie ?
R: Siada flush i każde T robi straighta. Reg daje push. Dobry fold ?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
enjoy7

W MWP raisuje flopa. Jeśli SB to potencjalny fish, to on prawdopodobnie nie odpuści żadnego Ax z którym może się wystackować i callnie drawy jeśli akurat je ma.
Jeśli już call flopa, to większy raise na turnie. Jest bardzo dużo drawów, combodrawow, para + draw etc.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Nie widze problemu z callowaniem flopa vs ten sizing, pot sie ladnie pompuje. Wyzej T po prostu.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Po pierwsze co to za płacenia bb poza kolejnością (wpłata post BB)? Czekać aż dojdzie BB i wtedy rozpoczynać grę na stole. Tak to strata kasy.
Flop można grać przez call, aby nie spłoszyć przeciwników - board jest dosyć suchy. Ale zamykając akcję można tez grac raise. Tu błędu moim zdaniem nie można popełnić - każda opcja dobra na UNK-ów. Czym bardziej ogarniają przeciwnicy, tym bardziej idę w stronę zagrania call, czym większe ryby tym bardziej w stronę raise.
No i turn zdecydowanie wyżej raise tak do około 2.4-2,7$. Dajesz za dobre odsy na call przeciwnikom. Ja staram się dawać po raise odsy około 2:1 na call - czasami mniej, czasami więcej w zależności od struktury boardu. Tu się mocno zagęścił (FD + sporo SD). Jak dostaniesz 3-bet, to zawsze masz call - 10 outów wystarczy na call
River prosty fold - weszło praktycznie wszystko - FD i OESD - więc na taki db w dwóch przeciwników nie ma co szukać w tym spocie. Na NL4 nei zobaczysz tu spaz blefu wystarczająco często. Call tylko w wypadku odpowiednich notatek.

Odpowiedz
Cytat
Makssym

Nieno wpłacenie BB to miss click ofc

Odpowiedz
Cytat
nikoro309

Możesz podnieść trochę sizing na Tuernie, bo jeśli MP jest ogarnięty to nie zapłaci już na River z tp. Możliwe nawet, że będzie ją foldował na Turnie po callu fisza. Celujesz głównie w drawy i 2pary u rega.

Odpowiedz
Cytat