Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 NL50

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
240 Wyświetlenia
chemikLO

Poker Stars, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $46.68 (93.4 bb)
BB: $69.79 (139.6 bb)
UTG+2: $98.29 (196.6 bb)
Hero (MP1): $52.25 (104.5 bb)
MP2: $24.23 (48.5 bb)
MP3: $36.78 (73.6 bb)
CO: $51.32 (102.6 bb)
BTN: $93.21 (186.4 bb)

Preflop: Hero is MP1 with 8 8
UTG+2 raises to $1.50, Hero calls $1.50, 3 folds, BTN calls $1.50, 2 folds

Flop: ($5.25) K 8 9 (3 players)
UTG+2 checks, Hero bets $3, BTN folds, UTG+2 calls $3

Turn: ($11.25) Q (2 players)
UTG+2 checks, Hero bets $6, UTG+2 calls $6

River: ($23.25) Q (2 players)
UTG+2 checks, Hero bets $14.50, UTG+2 raises to $87.79 and is all-in, Hero folds

Otwiera:

BTN std reg, 15/12, call open pocketowy i stały - okolice 4% z EP/MP, 6% z późniejszych.

Flop - nie ma cbeta, nie spodziewam się, żeby reg uderzał vs missed cbet w 3 osoby tak chętnie tutaj, betuję. Sizing jaki zrobiłem miał na celu zamaskowanie ręki - uważam, że bet w 2 przeciwników za 4$, na dość suchym stole wygląda na "cześć, jestem chemik i mam seta".
Turn - kontynuuję. Bet za 7 by tu był lepszy, ale nie chcę wyglądać za mocno przywalając za 10$. I tak straszę swoją linią, a ja chcę calli od gorszych rąk, a nie foldów od AK.

River - spada dość tricky karta. Tego beta na turnie mogło callować AQ, człowiek mógł rozegrać pasywnie strita (w co akurat najmniej wierzę). Ja nie wyglądam tu na Qx w żaden sposób oprócz KQ. AK też od biedy by mogło tak zagrać, choć jeszcze nie widziałem na NL50 tak granego TPTK. Generalnie nie widzi mi się cback z fullem, choć szukanie ręki od której mam value jest dość trudne. Od biedy by mu mógł wcisnąć QJ/QT z backdoorem, które callnął na flopie "bo tak", na turnie złapał parkę itd...
Dlatego celując głównie w Qx i głupio granego strita, postanawiam betować nieco wyżej. Facet zagrał timebank/raise, na co ja musiałem odpowiedzieć timebank foldem. Nie widzę żadnej, absolutnie żadnej słabszej ręki, która tak gra. On tu nie ma czego zamieniać w blef, 67 nie otwiera pre z tej pozycji, JT wchodzi i ma tu decyzję na hero call or not, AQ nie ma od czego valueraisować vs mój range zawierający sety i blefy, pozostaje set 99, KQ, QQ set KK.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
wma21

Cześć

Na F i T można betować wyżej. Jak mają to zapłacą, nie mają to pewnie i tak odpuszczą. Co do R to dla mnie ta jego linia mega dziwna i szczerze powiem, że nie jestem w stanie tu na nic go ocenić. Z reguły takie dziwne linie i wrzuty na R to nutsy (z doświadczenia kombinowane linie mają moc) szczególnie, że ty waląc 3 razy też nie wyglądasz źle ale to trochę wróżenie. Poczekam aż wypowie się ktoś jeszcze i nie zamykam tematu może razem wymyślimy coś więcej.

Odpowiedz
Cytat
Woocash

Sprawdziłem w bazie tego zawodnika i mam na niego tylko jedną rękę kiedy zagrał w ten sposób (x/c, x/c i x/allin). Miał wtedy Nut FD + top pare, po trafieniu na turnie nut flusha zagral znowu x/c i na river x/allin.

Tak czy inaczej, ja tez wyzej betuje flop i turn, on może mieć tutaj AK z którym na takim boardzie nie bardzo musi się czegoś bać i może przejść w x/c. Po takiej akcji na river jest to imo fold bo za dużo rzeczy nas bije.

Ja u niego widze tutaj KQ/KK/99 raczej.

Odpowiedz
Cytat
pawelllo1

Same, kisi KK albo KQ

Odpowiedz
Cytat
wg123

pozostaje set 99, KQ, QQ set KK.

Dlaczego 99 albo KQ nie cbetowałoby flopa na takim mokrym boardzie w multiwayu? Na turnie już w ogóle. Tak samo KK,QQ - gra tu turn przez x/c?

Odpowiedz
Cytat