Skip to forum
Notifications
Clear all

99 NL25

3 Posts
3 Users
0 Reactions
166 Views
chemikLO

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $13.45 (53.8 bb)
BB: $25.35 (101.4 bb)
UTG+1: $35.61 (142.4 bb)
UTG+2: $49.86 (199.4 bb)
MP1: $25.90 (103.6 bb)
MP2: $28.43 (113.7 bb)
MP3: $1.97 (7.9 bb)
CO: $57.42 (229.7 bb)
Hero (BTN): $25 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with 9 9
3 folds, MP2 raises to $0.75, 2 folds, Hero calls $0.75, 2 folds

Flop: ($1.85) Q 7 2 (2 players)
MP2 bets $1.16, Hero calls $1.16

Turn: ($4.17) 2 (2 players)
MP2 checks, Hero checks

River: ($4.17) 2 (2 players)
MP2 bets $2.18, Hero calls $2.18

Pre - std
Flop - std
Turn - mógł pójść vbet za 1/2 puli od FD z Ax, bo ten pan ich nie będzie barrelował, zwłaszcza na takiej karcie. Natomiast jego mizerne AFq pozwala mi sądzić, że on w checku ma słabsze Qx, więc nie zdecydowałem się betować.
River - FD nie powchodziły, sucho jak na pustyni, gość szeroko cbetuje flopy, ale ma jakiś c/c range, więc uważam, że nie pokaże mi ręki typu TT/JJ. AQ i KQ raczej barreluje, więc to co mnie bije to jest jakieś QJ/QTs. Reszta to blefki i nietrafione FD, a ma tu co blefować. Decyduję się na call.

Reply
2 replies
Kulu90

Witam!
Przy tych pozycjach, BU ma bardzo często szeroki range, jeśli na blindach nie siedzą squeezerzy. Na tym flopie każdy ma bardzo dużo floatów, bardzo często blisko 100% pf rangu gra dalej.
Ja nie uważam, że on ma dużo fd, raptem 3,4 kombinacje, które pewnie częsciej kontynuuje na turnie,
wydaje mi się, że ze swoją ręką jesteś strasznie face up, Twój check turn wygląda właśnie na to co masz.
sizing river ewidentnie świadczy - plz call me ze swoim mid rangem.
Dlaczego uważasz, że nie gra tak właśnie TT/JJ? Ty nie cbetujesze tego flopa mając TT/JJ?

Reply
GoverN666

Napisane przez Kulu90
Witam!
Przy tych pozycjach, BU ma bardzo często szeroki range, jeśli na blindach nie siedzą squeezerzy. Na tym flopie każdy ma bardzo dużo floatów, bardzo często blisko 100% pf rangu gra dalej.
Ja nie uważam, że on ma dużo fd, raptem 3,4 kombinacje, które pewnie częsciej kontynuuje na turnie,
wydaje mi się, że ze swoją ręką jesteś strasznie face up, Twój check turn wygląda właśnie na to co masz.
sizing river ewidentnie świadczy - plz call me ze swoim mid rangem.
Dlaczego uważasz, że nie gra tak właśnie TT/JJ? Ty nie cbetujesze tego flopa mając TT/JJ?

Bardzo solidnie wyjaśnione i trudno mi się z tym nie zgodzić, taki board będzie mega szeroko flotowany, przeciwnik wie, że nie ma 3 streetów value od Ciebie, więc gra x turn z intencją x/c, lub bet x/x bet.

Bierz też pod uwagę, że wyglądasz na to co masz, bo 90% czasu przecież Qx byś betował, więc gdyby chciał Cie wyrzucić z parki to nigdy nie zagrał by beta za 50%, szczególnie na nl25 na wyższych limitach już niektórzy ludzie potrafią thin bluffować, ale to tutaj nie ma zbyt dużo do rzeczy.

Reply