Spoiler
7♦:7♠:
Kolejne rozdanie z cyklu macie oceniajcie.
1) Nic nie mówisz o przeciwniku
2) Nie przedstawiasz żadnego toku rozumowania
3) Nie prezentujesz jak na poszczególnych streetach widzisz range Twojego przeciwnika.
Ja to z kolei widzę tak
1) Pre-flop niektórzy foldują, niektórzy otwierają ale na pewno nie 3x tylko 2.5x.
2) Flop raise dla mnie poprawny targetujemy głównie Ax
3) Turn pojawia się pierwsza lampka ostrzegawcza. Z czym twój gracz sprawdza pre-flop, z czym gra donk/call flop a następnie x/r turn.
Jesteś do przodu przeciwko A2, A3. Nie spodziewam się, że gość gra tak z AT-AQ
Przegrywasz do 22, 33, 77, 45.
Na tym etapie bardzo dużo tak naprawdę zależy od gościa z którym się mierzysz. Na nita/rega prawdopodobnie to jest fold. Na jakiegoś laga/aggro fisha prawdopodobnie call i decide river lub jeśli masz jakieś ready to może nawet shove.
Ładny avatar, Pavluchenko - jakoś rosyjsko brzmi ????
A tak serio, to w czym problem???
Napisane przez Gomez224
Kolejne rozdanie z cyklu macie oceniajcie.1) Nic nie mówisz o przeciwniku
2) Nie przedstawiasz żadnego toku rozumowania
3) Nie prezentujesz jak na poszczególnych streetach widzisz range Twojego przeciwnika.Ja to z kolei widzę tak
1) Pre-flop niektórzy foldują, niektórzy otwierają ale na pewno nie 3x tylko 2.5x.
3) Turn pojawia się pierwsza lampka ostrzegawcza. Z czym twój gracz sprawdza pre-flop, z czym gra donk/call flop a następnie x/r turn.Jesteś do przodu przeciwko A2, A3. Nie spodziewam się, że gość gra tak z AT-AQ
Przegrywasz do 22, 33, 77, 45.Na tym etapie bardzo dużo tak naprawdę zależy od gościa z którym się mierzysz. Na nita/rega prawdopodobnie to jest fold. Na jakiegoś laga/aggro fisha prawdopodobnie call i decide river lub jeśli masz jakieś ready to może nawet shove.
A7s pasujesz preflop na BU?
A taki mały bet na turnie to po to by wymusić raise/shove czy raczej standard? Bo chyba lepiej ładować co najmniej 1/2-2/3 puli?
Napisane przez Gomez224
Ja to z kolei widzę tak
ad.1- nikt, doslownie NIKT nie folduje a7s 1st in z btn w grze cashowej. Jesli ktokolwiek by to zrobil to powinien zakonczyc swoja przygode z pokerem, ale ani fish, ani reg tego nie robi, wiec nie wiem co to za zalozenie. W openie 3x nie widze zupelnie nic zlego
ad.2 Flop raise nie jest poprawny. Oczywiscie sa okolicznosci w ktorych taki raise bedzie dobry, ale w standardzie to jest po prostu flat.