Poker Stars, $0.08/$0.16 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $16 (100 bb)
BB: $20.19 (126.2 bb)
UTG: $16.56 (103.5 bb)
MP: $16.64 (104 bb)
CO: $16.54 (103.4 bb)
Hero (BTN): $16.71 (104.4 bb)
Preflop: Hero is BTN with A♥: A♦:
UTG folds, MP raises to $0.35, CO folds, Hero raises to $1.12, 2 folds, MP raises to $3.36, Hero calls $2.24
Flop: ($6.96) 3♠: Q♣: K♥: (2 players)
MP checks, Hero checks
Turn: ($6.96) 9♦: (2 players)
MP bets $2.50, Hero calls $2.50
River: ($11.96) 5♥: (2 players)
MP bets $10.78 and is all-in, Hero folds
Results:
Spoiler
$11.96 pot ($0.54 rake)
Final Board: 3♠: Q♣: K♥: 9♦: 5♥:
MP mucked and won $11.42 ($5.56 net)
Hero mucked A♥: A♦: and lost (-$5.86 net)
Unk. Preflop dla mnie całkowicie standardowo.
Teoretycznie do 4bet rengu daje mu AA,KK i podobną kombinacje blefów powiedzmy: KQs, AJs, ATs. (Alternatywnie może ~JTs,T9s)
Mój range powinien chyba gość szacować ~ AA-JJ, AK, AQs.
Widzę to tak: Flop gość trafia GD + BDFD czy go cbetuje ? Ciężko w sumie powiedzieć, raisów nie dostaje, ale nic nie wyrzuci, więc chyba nie powinien. Czy calluje bet? Być może 1/4 albo max 1/3. Check Beckiem raczej nie skłonie go do blefów, więc bet ma tu chyba sens.
Turn uzupełnia ewentualne jTs, gość betuje jeszcze for value KQs, QQ, KK, AA. Co prawda nie spodziewam się blefów, to jednak być może sporadycznie coś dostanę, jedno muszę sprawdzić. Problem jest taki, że gość poprawia na river i wymagane equity spełniam 47% jeśli on tu blefuje, a czy blefuje ? Bardzo wątpię, ale pewnie zdarzy się.
Jednak przecież oprócz spazzów, tiltu, zaćmienia umysłowego to gość może być jeszcze rybą i mi tu oddać AK. Niektórzy regowie przecież QQ i AK mają w 4bet rangu. Problem jest taki, że Ak raczej nie ma w ogóle value na riverze, ale może popełnić błąd, spazz i ewentualnie overplayować.
Podsumowując wydaje mi się, że ostatecznie fold na river w 4bet pocie AA vs Unk to mimo wszystko zbrodnia i powinienem rzucić callem. A fold znajduje tu tylko w sytuacjach gdzie przeciwnik jest po prostu tight i mogę mu wykluczyć albo 4bet bleffy albo chociaż blefowanie w 4bet potach.
Po tym Hero foldzie, niech ktoś mnie utwierdzi w tym wszystkim co wyżej napisałem :f_drink:. W sumie ręka chyba dosyć standardowa, ale jeszcze doświadczenie małe.