Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA, nl5

6 Posty
5 Użytkownicy
1 Reakcje
678 Wyświetlenia
taczkadrzewa

I jeszcze raz b. podobny spocik
Fish dość gruby

flop myślę że nie trzeba tak wyoko bo fd którego może tu mieć i tak sprawdzi
turn: decyduję się podać, gdyż on nie powinien mieć tam 95, czyli jedyny układ poza fd który bijemy. bet też mi się nie podoba, bo misnięty fd na river wjedzie, a nam będzie to trudno sprawdzić
river: blefów nie ma tutaj dużo, ze dwa kombo coś w stylu Ad8d, Td8d, tym bardziej bet za pół pota wygląda na value

PokerStars - $0.05 Ante $0.01 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 51.4 BB (VPIP: 72.73, PFR: 9.09, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 11)
SB: 199.2 BB (VPIP: 19.84, PFR: 17.29, 3Bet Preflop: 6.90, Hands: 2,073)
BB: 201.6 BB (VPIP: 22.65, PFR: 18.73, 3Bet Preflop: 8.84, Hands: 805)
Hero (UTG): 135.6 BB
MP: 80 BB (VPIP: 20.00, PFR: 13.33, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 15)
CO: 227.6 BB (VPIP: 80.85, PFR: 44.68, 3Bet Preflop: 4.35, Hands: 47)

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB, 6 players post ante of 0.2 BB

Pre Flop: (pot: 2.6 BB) Hero has A♥ A♣

Hero raises to 3 BB, fold, CO calls 3 BB, fold, SB calls 2.6 BB, fold

Flop: (11.2 BB, 3 players) 9♦ 7♣ 5♦
SB bets 8.2 BB, Hero raises to 29 BB, fold, SB calls 20.8 BB

Turn: (69.2 BB, 2 players) 7♥
SB checks, Hero checks

River: (69.2 BB, 2 players) Q♣
SB bets 33.2 BB, fold

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Pavluchenko

na turnie nie rozumiem czeku gdyż 7♥ zmniejsza ilość kombinacji które nas biją, ta karta nam pomaga a nie przeciwnikowi a gramy vs grajek który bardzo mało gra rąk postflop obstawiłbym go na fd i overpary lub tptk ponieważ mało widzę u niego rąk które nie przedstawiają wartości

Odpowiedz
Cytat
st0rmSC

Napisane przez Pavluchenko
na turnie nie rozumiem czeku gdyż 7♥ zmniejsza ilość kombinacji które nas biją, ta karta nam pomaga a nie przeciwnikowi a gramy vs grajek który bardzo mało gra rąk postflop obstawiłbym go na fd i overpary lub tptk ponieważ mało widzę u niego rąk które nie przedstawiają wartości

A jaka sensowna overpara to calluje preflop plus donkbetuje Flop, a potem calluje raise??

AA KK QQ moze JJ SQZuje preflop. Jesli ktos calluje na SB w 3 way pocie ma tu glownie pockety - taki tight reg 19/17 pewnie do opena z UTG nie calluje nawet niskich poketow wiec powiedzmy ze calluje tu 55-TT. TT nie callnie raise mysle, wiec zostaje 99 77 55. reszta to pewnie jakies Axs ktorych nie SQZ preflop AT AJ moze AQ :diamond:. Jak dla mnie na takim deepie gralbym to AA dalej bardzo ostroznie. Takze dobra kontrola puli. Nie wiadomo co sie dzialo na R.

Odpowiedz
Cytat
taczkadrzewa

poprawione, jest river

Odpowiedz
Cytat
lenrok1999

nie wiem po co taki wielki 3 bet na flopie no ale jak juz ci to siadlo to nie rozumiem checku na turnie on tutaj raczej nic nie ma z sb callna by gdzie ma 2 graczy w poli raczej z waski zakresem jedyne opcje jakie umozliwily mu sie polaczenie z flopem badz turnem to reka A9 i wszystkie niskie, srednie pary wiec zagrywal bym tutaj na turnie tym bardziej jeszcze z pozycji

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Ta cała linia to jedna wielka niekonsekwencja. Raisujesz flopa i grasz xback gdy spada 7, a oczywiste jest,że on tu ma więcej 9x po donk/callu na flopie i ta 7 aż tak wiele nie zmienia. Na river zaś fold(?!) na bet za pół pota. Co cię tu bije? Fulle - tylko ,że twopairs i zwłaszcza sety grałyby o stack na flopie, a 7x jak już napisałem duż o nie ma. Masz za to busted drawy i ręce pokroju TT-QQ które wielu słabych graczy z SB grałoby w ten sposób 'bo gość ma silny range z utg'.

Generalnie dla mnie to jest niemal zawsze call z AA, o raise pomyślałbym z niższymi pocketami - z takim JJ spokojnie mogę grać tu raise/fold protektujac się przeciwko overkartom, czego z rakietami robić nie muszę.

Odpowiedz
Cytat