Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJs

10 Posty
5 Użytkownicy
2 Reakcje
757 Wyświetlenia
joannamarta

Przeciwnik UNK.
Preflop AJs gram 3bet for value do jego calling rangu na tej pozycji, do 4beta wyrzucam.
Po jego sprawdzeniu preflop zakładam, że ma: JJ-77, AQs-ATs, KTs+, QTs+, JTs, AQo-AJo, KQo (może za wąsko ?)

Flop
Gram bet z intencją barelowania każdego :heart: :Ax::5x::4x: na turnie
Jego miniraise odbieram jako słabość i próbę taniego wyrzucenia mnie z ręki. Nie repuje na tym flopie zupełnie nic. Zakładam, że robi to z ręką typu 77-JJ, KTs, AQo aby ocenić gdzie jest w rozdaniu. Sprawdzam z intencją czek/raisu na sprzyjającym turnie. Spada turn "marzenie", myślę, że mam tu folding equity na KT i KQ, ponadto mogę dobrać do nutsa jeśli przeciwnik ma jednak coś dobrego i sprawdzi.
Co myślicie o takim planie na rękę, szczególnie na turnie ? Jaka alternatywa ?

PokerStars - $0.10 NL (6 max) ZOOM - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $10.02
Hero (SB): $10.00
BB: $41.62
UTG: $40.89
MP: $9.80
CO: $5.18

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has A♥ J♥

fold, MP raises to $0.30, fold, fold, Hero raises to $0.90, fold, MP calls $0.60

Flop: ($1.90, 2 players) 3♠ K♣ 2♥
Hero bets $1.00, MP raises to $2.00, Hero calls $1.00

Turn: ($5.90, 2 players) 5♥
Hero checks, MP bets $2.82, Hero raises to $7.10 and is all-in, MP calls $4.08 and is all-in

River: ($19.70, 2 players) T♣

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Preflop ok, chociaż wolę grać wyżej
Flop - cbet ok, ale tutaj dobrym exploitem będzie niski sizing jako,że on ten board zazwyczaj missuje. Po minraise jest close pomiędzy callem i foldem, z pozycją zawsze bym floatował, ale bez trochę cięzko może być zrealizować swoje equity. Jeśli jednak grasz call to raisowanie nawet takiego turna jest błędem. Jesli przeciwnik raisował tu Kx chociaż praktycznie nie powinien tego robić to na pewno nie folduje vs raise.

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

No ale nie mogę na takim turnie sprawdzać i poddawać na river,colujac turn comituje się już definitywnie (czy jednak się mylę). Na turnie dostaję equity boosta i fold nie wchodzi już w grę. Gdyby turn był blankiem to jest ez fold bo przeciwnik albo ma air albo draw albo K. W tym przypadku to chyba nie ma alternatywy na turnie. Donkbet/fold ? Ktoś tak gra ?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Scommitowany to mógłbyś być z parą króli. Na blankowym riverze nie jesteś zobowiązany dokładać te pozostałe 40bb. Nie wiem po co kombinować zresztą jak masz tu easy call po oddsach i donk ship na trafionym riverze.

Odpowiedz
Cytat
Boniek19841

Ja to chyba wyrzucam do tego miniraisa.Co prawda on za wiele nie reprezentuje,ale nasz problem jest taki że nie mamy tu pozycji i tylko bacdory.

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

#EmiyaKiritsugu, może i rzeczywiście to co mówisz to właśnie jest ta alternatywa :)
#Boniek19841, też racja

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Wydaje mi się, ze linia zaproponowana przez Emiya jest spoko.
Przypuszczam, ze gość rozrywa tu Kx. Zaspokój moja ciekawość i pokaż showdown.

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

Miał A4o. Złapał swojego 4-outera na turnie.

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Niezły grajek. Myślałem, że podczas nl2 nie ma takich

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman

Niepełny stack + dziwny raise (jaki reg tak gra?) = Z dużym prawdopodobieństwem fish i na takiego gram cb całym range IP za ok 1/3. Na raise się zrzucam bo nie wygląda to na pure blef, i callując drawuje tak naprawdę do backdoor flashy i do Asów gdzie tez nawet jak spadnie As nie bede zawsze pewny swojej reki (moze miec AK, 54s, A3, A2).

Aha i praktycznie żaden fish nie zrzuca tutaj KT i KQ do raise jak sugerujesz.

Odpowiedz
Cytat