Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK NL100

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
177 Wyświetlenia
solmyr9

$0.50/$1 Zoom No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($131.61) 132bb
UTG+1 ($694.07) 694bb
HERO (CO) ($100) 100bb
BTN ($100) 100bb
SB ($325.68) 326bb
BB ($103.69) 104bb

Pre-Flop: ($1.50, 6 players) HERO is CO K♥ A♥
2 folds, HERO raises to $2.50, 2 folds, BB calls $1.50

Flop: 3♠ 4♥ 5♣ ($5.50, 2 players)
BB checks, HERO checks

Turn: J♥ ($5.50, 2 players)
BB bets $2.62, HERO calls $2.62

River: K♣ ($10.74, 2 players)
BB checks, HERO bets $8, BB raises to $25, HERO ???

3B BB vs Co - 16
próbka 3,8k h

Na flopie chce pot controlowac pulę gdyż nie wyrzuce nigdy lepszych rąk, jednak jest trochę słabszych które będa sprawdzac na tym flopie, czy lepszy jest check back czy raczej bet?
As played na turnie gram call, nie widze sensu tego raisować.
Na river gram dośc wysoko ponieważ przeciwnik jesli ma Jx lub Kx to i tak sprawdzi. Jednak dostaję x/r którego się tutaj w ogóle nie spodziewałem. Za foldem przemawia fakt, że póki co wygrywa na SD lecz jest to mała próbka. Z drugiej strony nie widze zbyt wielu rąk, które moga grac ta linią (KJ wydaję mi się, że 3betuje PF). Call czy fold?
Gdyby przeciwnik (myślący,reg) zagrał na river bet oop to czy jest tu sens kiedykolwiek grać raise targetując call od gorszych Kx?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
szuwar69

gdybyś dostał bet na river to jest to call.
as played ja bym callował ten x/r bo to prawie najlepsza reka jaka mozesz miec (poza 2pair robionymi z J3 J4 K3 K4 i KJ jesli czekasz te rece na flopie) i dlatego, że myślę, że XR z value handem na tym riverze to kiepska opcja bo ty bedziesz bardzo często xbackowal na tym riverze ( masę Jx i slabszych ukladow), a K i lepiej masz rzadko, wiec przeciwnik napewno ma wieksze ev samemu betujac mocne uklady :)

Odpowiedz
Cytat
hahaUnaab

Hej,

Na river jak gra bet to gram call.
Jeżeli chodzi o ten jego XR to patrząc na cały jego range nie ma sensu, ale na niższych limitach często widywałem takie zagrania jako value przez kiepski hand reading (mimo, że powinien grać bet z powodów wymienionych przez kolegę wyżej). Ja gram call, ale nie jestem szczęśliwy, jak dla mnie jego tok rozumowania tutaj to 'on ma AK i chce dostac max value!' co ofc jest słabe.

Odpowiedz
Cytat