Full Tilt, $1/$2 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $38 (19 bb)
BB: $80 (40 bb)
UTG: $94.70 (47.4 bb)
Hero (MP): $203.75 (101.9 bb)
CO: $104.20 (52.1 bb)
BTN: $93.65 (46.8 bb)
Preflop: Hero is MP with A
K![]()
UTG folds, Hero raises to $5, CO folds, BTN calls $5, 2 folds
Flop: ($13) 2
4
9
(2 players)
Hero bets $9, BTN calls $9
Turn: ($31) Q
(2 players)
Hero bets $22, BTN calls $22
River: ($75) K
(2 players)
Hero checks, BTN bets $57.65 and is all-in, Hero folds
przeciwnik to unk fish: 39/19, ftcb: 5/7, wyglada na agresywnego
Moim planem na rozdanie byly 3beczki na sprzyjajacych kartach. Licze, ze uda mi sie zrzucic wiekszosc pp, niskich par i slabych 9. Spora czesc flushy blokuje, mam duzo equity. Moglbym ewentualnie check/raisowac turn, ale nie mam zadnej pewnosci, ze on bedzie betowal swoje slabe rece, ani ze bedzie je pasowal do raisa (np. Jd9x, 8d8x, A4s)
Szacujac jego value range na river dalem mu :
K9- 6
Q9s - 3
KdQx -3
JT - 2
sety - 3
flushe - 11
RAZEM - 28 (jest to przyblizenie, nie dawalem celowo wszystkich mozliwych kolorow, setow i stritow, poniewaz istnieje prawdopodobienstwo, ze przeciwnik rozgrywa te rece w inny sposob)
Betowanie rivera jest imo bez sensu, bo w zyciu nie znajde 28 slabszych rak, ktore sprawdzaja (dlatego tez planowalem 3barrelowac
). Jezeli chodzi o ch/call to musialbym znalezc 12 rak, ktore rywal zamienia w bluff (np. 98s, 97s, T9s) albo vbetuje, a sa slabsze od AK (np. KdJx, KdTx). Niby da sie, ale w takim razie fold tez wydaje sie byc ok.
Wlasciwie wychodzi nawet na to, ze majac tutaj JcTc, czy QQ mam tak naprawde watpliwego valuebeta (dochodzi 9 nut flushy do rangu villaina) i musze liczyc na czeste calldowny z toppara itp. W takich sytuacjach thin vbety za 1/4 - 1/3 puli wydaja sie byc zazwyczaj spoko, ale czy warto probowac takiego zagrania na przeciwnika robiacego wrazenie mocno agresywnego? (Pewnie warto z nutflushami
)
pozdrawiam serdecznie