Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK nl200

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
128 Wyświetlenia
elo3200

Full Tilt, $1/$2 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $38 (19 bb)
BB: $80 (40 bb)
UTG: $94.70 (47.4 bb)
Hero (MP): $203.75 (101.9 bb)
CO: $104.20 (52.1 bb)
BTN: $93.65 (46.8 bb)

Preflop: Hero is MP with A K
UTG folds, Hero raises to $5, CO folds, BTN calls $5, 2 folds

Flop: ($13) 2 4 9 (2 players)
Hero bets $9, BTN calls $9

Turn: ($31) Q (2 players)
Hero bets $22, BTN calls $22

River: ($75) K (2 players)
Hero checks, BTN bets $57.65 and is all-in, Hero folds

przeciwnik to unk fish: 39/19, ftcb: 5/7, wyglada na agresywnego

Moim planem na rozdanie byly 3beczki na sprzyjajacych kartach. Licze, ze uda mi sie zrzucic wiekszosc pp, niskich par i slabych 9. Spora czesc flushy blokuje, mam duzo equity. Moglbym ewentualnie check/raisowac turn, ale nie mam zadnej pewnosci, ze on bedzie betowal swoje slabe rece, ani ze bedzie je pasowal do raisa (np. Jd9x, 8d8x, A4s)

Szacujac jego value range na river dalem mu :
K9- 6
Q9s - 3
KdQx -3
JT - 2
sety - 3
flushe - 11
RAZEM - 28 (jest to przyblizenie, nie dawalem celowo wszystkich mozliwych kolorow, setow i stritow, poniewaz istnieje prawdopodobienstwo, ze przeciwnik rozgrywa te rece w inny sposob)

Betowanie rivera jest imo bez sensu, bo w zyciu nie znajde 28 slabszych rak, ktore sprawdzaja (dlatego tez planowalem 3barrelowac :f_p: ). Jezeli chodzi o ch/call to musialbym znalezc 12 rak, ktore rywal zamienia w bluff (np. 98s, 97s, T9s) albo vbetuje, a sa slabsze od AK (np. KdJx, KdTx). Niby da sie, ale w takim razie fold tez wydaje sie byc ok.

Wlasciwie wychodzi nawet na to, ze majac tutaj JcTc, czy QQ mam tak naprawde watpliwego valuebeta (dochodzi 9 nut flushy do rangu villaina) i musze liczyc na czeste calldowny z toppara itp. W takich sytuacjach thin vbety za 1/4 - 1/3 puli wydaja sie byc zazwyczaj spoko, ale czy warto probowac takiego zagrania na przeciwnika robiacego wrazenie mocno agresywnego? (Pewnie warto z nutflushami :D )

pozdrawiam serdecznie :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
sandraardnas

Siema, w tym spocie AK z karem ma bardzo dużo equity, na ten calling range z flopa, ktory daję takiemu fiszowi: JJ-22,AJs+,A9s,A5s-A2s,K9s,K4s,K2s,Q9s,Q4s,Q2s,J9s,J4s,J2s,T9s,T4s,94s+,84s,74s,64s+,54s,KdQd,KcQc,KdJd,KcJc,QdJd,QcJc,AdTd,AcTc,KdTd,KcTc,QdTd,QcTc,JdTd,JcTc,Ad8d,Ac8c,Kd8d,Kc8c,Qd8d,Jd8d,Td8d,Ad7d,Ac7c,Kd7d,Kc7c,Qd7d,Jd7d,Td7d,Ad6d,Ac6c,Kd6d,Kc6c,Qd6d,Jd6d,Td6d,Kd5d,Qd5d,Jd5d,Td5d,Kd3d,Qd3d,Jd3d,AQo-AJo,A9o,A5o-A2o,K9o,Q9o,J9o,T9o,97o+,65o,AdTh,AdTs,AdTc,AhTd,AsTd,AcTd,Ad8h,Ad8s,Ad8c,Ah8d,As8d,Ac8d,Ad7h,Ad7s,Ad7c,Ah7d,As7d,Ac7d,Ad6h,Ad6s,Ad6c,Ah6d,As6d,Ac6d,KdQh,KdQs,KdQc,KhQd,KsQd,KcQd,KdJh,KdJs,KdJc,KhJd,KsJd,KcJd,KdTh,KdTs,KdTc,KhTd,KsTd,KcTd,Kd8h,Kd8s,Kd8c,Kh8d,Ks8d,Kc8d,QdJh,QdJs,QdJc,QhJd,QsJd,QcJd,QdTh,QdTs,QdTc,QhTd,QsTd,QcTd,JdTh,JdTs,JdTc,JhTd,JsTd,JcTd

Ma 46%. Im wyżej betujesz, tym częściej słabsze ręce foldują, co nie jest dobrym wynikiem. Dlatego wolę pół puli albo nawet mniej i niech robi floaty ze śmieciami, wtedy mamy vbeta, super equity, opcje na blafkacz albo blefowanie samemu lub vbetowanie z nusem, którym często będzie para. Podoba mi się również x/c bardziej od dużego beta.

Wydaje mi się, że ta ręka przeciw szerokiemu zasięgowi słabego gracza jest za mocna, żeby widzieć ją tylko jako rękę blefującą, zwłaszcza na graczy co nie lubią foldować.

Na turnie też bym betował, niezależnie od wielkości beta na flopie. Masz jakieś 40% equity na to co on kontynuuje. Sizingu bym większego na pewno nie robił, wywalasz głównie śmieci i słabe pary (takie walety wychodzą mi, że są vbetem), wydaje mi się, że FE jest na poziomie około 30%, dlatego ja bym zrobił jakieś 18$.

Na riverze vbeta nie ma jeśli szipniesz (będziesz miał może z 45% equity), wątpliwym jest by on sprawdzał zawsze JJ, TT i 9x inne od Ax, ale jak betniesz za dychę i on callnie wszystkie 9x+ to masz na to bardzo dużo equity, na szipa można chyba spasować, bo król i dama trafiły w jego floating range i teraz ma mało totalnego airu. Z tego też powodu x/c nie wydaje mi się spoko opcją.
A z QQ myślę, że shove będzie najlepszy, niech on od czasu do czasu sprawdzi z JJ albo A9 (a od asa ciężko im się odkleić) i masz vbeta.

Odpowiedz
Cytat