Skip to forum
Notifications
Clear all

AK NL25

5 Posts
4 Users
0 Reactions
218 Views
chemikLO

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $30.96 (123.8 bb)
Hero (BB): $31 (124 bb)
UTG+2: $26.89 (107.6 bb)
MP1: $24.65 (98.6 bb)
MP2: $25 (100 bb)
MP3: $26.49 (106 bb)
CO: $18.35 (73.4 bb)
BTN: $30.53 (122.1 bb)

Preflop: Hero is BB with A K
3 folds, MP3 raises to $0.75, 3 folds, Hero raises to $2.25, MP3 calls $1.50

Flop: ($4.60) T T 7 (2 players)
Hero bets $2.50, MP3 calls $2.50

Turn: ($9.60) T (2 players)
Hero checks, MP3 bets $3.80, Hero calls $3.80

River: ($17.20) 3 (2 players)
Hero checks, MP3 bets $5, Hero folds

Pre - std
Flop - gość umie 4betować pre, więc KK/AA, może QQ są wykluczone z range. Czegokolwiek by nie miał, to wyrzuca to na trzy barrelki, oprócz sfarconej karety i fulla (4 kombo) i może JTs/T9s (również 4 kombo). Dlatego jedziemy z koksem i zaczynamy strzelanie od flopa.
Turn - jest ewidentnie kiepski. Nie wiem czy przy jego WTSD będzie mi tu w stanie spasować 88... C/decide. Przy tym sizingu zmieszczę call, czasem jestem tu lepszy od floatowanego AQ/AJ, mam jeszcze resztki equity na parki.
River - tight fold.

Nie wiem czy nie nazbyt pochopnie przestałem barrelować. W sumie on miałby bardzo trudno wytrzymać tu z niskimi parkami, ale bałem się, że wystąpi u niego syndrom mocnej ręki (mam fulla!) i że nie zrzuci żadnego pocketa na river. Co sądzicie?

Reply
4 replies
hellokitty83

jak widzisz jego calling range pre oprocz tego,ze wedlug statow wykluczasz callowanie QQ+ /ja mysle,ze IP moze sie stac,ze to callnie probka nie jest oszalamiajaca i nie zawiera inof o 4betach vs pozycje/?
jesli widzisz tam pokety powiedzmy 77+ i zakladasz,ze typ nie zrzuci 88,99,JJ na jedna,dwie beczki /pewnie w zaleznosci od struktury boardu/ to w jakim celu betujesz flop? na czesc jego calling range jestes strasznie ahead a na czesc behind ale masz mozliwosc improvnac na dalszych streetach na kazdym Ax,Kx.
na turnie nic sie nie zmienia, wiec znowu czekam.
nie bede barrelowac for bluff kogos kogo podejrzewam o niezrzucanie "bo mam fulla".w takich spotach zarabiasz inaczej czyli barrelujac z QQ+ na jego gorsze fulle.
po co callujesz T?

Reply
chemikLO

Info o 4betach vs pozycje to na próbce 20kh jest średnio wiarygodne. Tu jest co jest. Uznałem, że człowiek robi 4bety, a skoro tak, to jest większe prawdopodobieństwo, że 4betnie AA, zamiast je callować vs 3bet, choć rusher pewnie powie, że zdarzenia te są z matematycznego punktu widzenia czysto niezależne :D

jesli widzisz tam pokety powiedzmy 77+ i zakladasz,ze typ nie zrzuci 88,99,JJ na jedna,dwie beczki /pewnie w zaleznosci od struktury boardu/ to w jakim celu betujesz flop?

Na jedną ani na dwie - pewnie nie. Dlatego trzecia jest planowana. Może to trąci spazzem, ale gdzieś oglądałem jakiś film i trener chciał generalnie przekazać, że jak przeciwnik nie ma nutsów, a ja mogę mieć, to naparzamy ile wlezie. Ludzie mało wytrzymują trzy strzałki, nie mają range'ów do tego przystosowanych, jak mają mocno, to nawalają na flopie/turnie. Do tego IMO większość graczy jak planuje blefy, to strzela dwa razy, a bet river repuje absolutnie topowe nutsy. Dlatego 3rd barrel w większości przypadków będzie wyciskał znakomite fold equity na tych graczach, którzy czegoś się boją i potrafią zrzucić.

To był mój plan w tym rozdaniu.

A teraz - plan się zmienił, bo spadł nurtujący turn.

po co callujesz T?

Kolega może floatować AQ/AJ/KQ/89s/sth, a jeśli mu to dam do range, to mam okolice flipa z pocketami 77-QQ. On ma jakieś tam bet vs missed cbet. I w takim wypadku na asie/królu mam IO.

Reply
Jozio0506

To nie jest dobry flop do multibeczek z AK, ale całkiem dobry do gry check/call.

Reply
rusher88

Siemanko.

Hmmmmmmm... ;) Trochę dziwi mnie tu jedno założenie. Rozumiem, że FH na PP z ręki, to czesto dla słabych garczy nuts, faktycznie ludzie nie lubią foldować FH, ale tutaj gramy chyba na całkiem rozgarniętego przeciwnika tak na prawdę, więc nie sądzę, że on tutaj nagle czuje przypływ mocy, kiedy trafia z 88 taki turn.

Co więcej, Ty sam piszesz, że chcesz tu w planie 3strzały ładować = chcesz grać siłą swojego range vs jego calling range pre i zmusić go do spasowania większości zakresu, ponieważ on zazwyczaj jest capped, yup? W takim razie, co w sile jego ręki vs Twój range, poza nazwą układu jaki trzma, zmienia turn? W zasadzie, jak uważasz, że on tutaj spasuje większość zakresu vs 3strzały, to paradoksalnie T na turnie jest lepsza a nie gorsza! Raz, że on miał 1combo quadów = już go nie ma. Dwa, że 77 na flopie miały 777TT, teraz mają TTT77, czyli w sumie nawet 88 z flopa gra już lepiej. Nawet jak ma w range sporadycznie TX, to masz już ich o wiele mniej! Skoro uważasz, że generujesz w tym spocie tak ogromne FE, to wg mnie ten turn nie powoduje, że w magiczny sposób go tracisz.

Inna sprawa, że bardzo często masz tu po prostu dobry XC, bo bijesz cały jego air + on nie zawsze betuje 88/99 czy nawet JJ vs Twój check = realizujesz eq za free, oraz taki board nie cappuje Twojego zakresu, więc nie sądzę, że dostaniesz multibarrel z dużą frekwencją od jakiegoś random XY.

Reply