Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK NL25.

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
171 Wyświetlenia
chemikLO

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $14.04 (56.2 bb)
BB: $42.26 (169 bb)
UTG: $40.26 (161 bb)
MP: $38.95 (155.8 bb)
CO: $14.96 (59.8 bb)
Hero (BTN): $25 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with K A
UTG raises to $0.75, 2 folds, Hero raises to $2.20, 2 folds, UTG calls $1.45

Flop: ($4.75) T 4 T (2 players)
UTG checks, Hero checks

Turn: ($4.75) 9 (2 players)
UTG checks, Hero bets $2.50, UTG calls $2.50

River: ($9.75) J (2 players)
UTG checks, Hero checks

kolega 19/15 po 80h
AF 1.5

Nic nie wiem o gościu, nie pamiętam ile stołów gra.

Pre - defaultowo, z BTNa mogę 3betować, jest thin value, ale to pozycja robi hajs w tym spocie.
Flop - Nie czuję się zobowiązany do strzelania, pockety pewnie nie foldują, drawy mają flipa ze mną i też nie foldują, mam z czym bluffcatchować turna jakby coś się działo, mogę checkać.
Turn - karta koordynuje board. Ja postanawiam uderzyć. Jak ma 66-88, to może sfolduje, od jakichś AQ/AJs/KJs/QJ - kto wie, co on ma - mam vbeta. Do tego dochodzi jakieś FEq z racji tego, że on dwa razy checknął. No i to ja kupuję showdown po mojej cenie.
River - mogłem się decydować na poprawkę. Weszła niezła karta, on 9x i Jx nie powinien mieć aż tyle co 88-66, więc mogę tu mieć ~40-60% FEq i by stykło. Mocne ręce typu trips/full rzadko u niego widzę. Wiadomo - unk, ale średni gracz z tych stawek by coś betował jakby ATs trzymał. Powstrzymało mnie to, że w mojej ocenie sam bet turna jest już profitowy z racji resztek equity i FEq i nie chcę tej profitowości zabijać betem, który może jest, a może nie jest dobry.

Poprawiacie river?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
rusher88

Siema.

Jak uważasz, że on XC jakieś AQ na turnie, to na jakiej zasadzie ma foldować 88? Przecież on tutaj AQ XC jako SD value, a nie ze względu na 6 outów, które mogą być zdominowane po części, więc troche missujesz target w tym spocie chyba? Vbetujesz turn czy bluffujesz? Jak bluffujesz, to nie wiem czy jeden street kiedykolwiek Cię tutaj kreci - z drugiej strony jak chcesz zakładać, że on folduje 88 type of hands na turnie, przynajmniej czasami, to i pewnie gołe AQ itp. to masz vbet od drawów, które faktycznie callują turn, tyle że Twoje FE na river jest małe.

Więc albo decydujesz się na vbet turn i zamykasz oczy na river, licząc że on robi tutaj dużo XC ze słabszymi na turnie i bronisz to świadomym vbtem...
Albo próbujesz zrzucić prawie wszystko, nie ważne czy lepsze czy gorsze i zamykasz oczy betujesz turn + river i liczysz na to, że gość maxymalnie siedzi na słabszej części mid (66-88/AK/AQ), oraz bottom range (+ dostajesz gratis value za jego XC turn - XF river).

Odpowiedz
Cytat
chemikLO

Ej, faktycznie target się rozmazał...
No to w takim razie powinna pójść druga strzała, bo IMO częściej nie mam vbeta niż mam + niewiele mi z widzenia showdownu + bardzo podoba mi się to, że on zagra c/c+c/f z AK czy z czymkolwiek, co mnie bije a nie wytrzyma.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

A tutaj, gdybyś miał jakieś ciekawe rozdanka:

https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3607961#post3607961

Bo akurat o zamianie SD value w bluff będzie :).

Odpowiedz
Cytat
chemikLO

Jak mi się uda coś zamienić w bluff, to tam wrzucę, ale dość rzadko jest potrzeba i sens :f_ugly:

Tylko nie męczcie już cbetów z QQ na Axx :f_drink:

Odpowiedz
Cytat