Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK nl50'

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
220 Wyświetlenia
czaronster

Poker Stars, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP: $66.27 (132.5 bb)
CO: $61.69 (123.4 bb)
BTN: $50 (100 bb)
SB: $49 (98 bb)
BB: $50 (100 bb)
Hero (UTG): $71.09 (142.2 bb)

Preflop: Hero is UTG with K A
Hero raises to $1.50, MP raises to $2.50, 4 folds, Hero raises to $8.50, MP calls $6

Flop: ($17.75) 4 6 8 (2 players)
Hero checks, MP bets $19, Hero folds

60/51 3bet 47%(19) AFq 61 WWSF 67 47hands

Jak widać gram vs maniak. Niestety nie posiadam notatek na temat sizingów, ponieważ on wygrywał bardzo dużo pul bez showdown.

Jedyne info jakie posiadam:
min3b/call4b; fold to cbet @ J75r
stosuje też 3bety dużym sizingiem

Wygląda na to że min3bet niekoniecznie gra z premium hands. Skoro tak to bardzo często na Flopie mam najlepszą rękę. Tylko czy mogę coś zrobić z tą wiedzą? Mam tylko 2 overcards, board jest bardzo mokry, mogą spaść nieprzyjemne karty na Turnie, jesteśmy 130bb deep, nie wiem ile razy strzela z blefem i jakim sizingiem... Stąd c/c nie jest zachęcający. XR to zamiana ręki w blef i nie wiadomo jak często go wyrzucę...

Zostaje chyba tylko cbet i liczenie że tym razem znowu spasuje powietrze albo XF. Co polecacie, jak gracie z takim maniakiem?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
BrushedWorld

Siema. A co myślisz o 4b shipowaniu vs ten m3b? ;)

As played - imo po prostu XF, bo raczej nic innego nie wykombinujesz. XC/XR mi się nie podobają, zresztą napisałeś dlaczego, a bet też jest dość średni, bo wywalasz ewentualnie tylko gorsze ręce (ofc to na zasadzie anti-bluff protection, ale nawet nie wiadomo ile tych rąk wywalisz, bo takiemu grajkowi wystarczy backdoor do backdoora, żeby poszaleć :D).

Ja bym wolał po prostu XF, bo równie dobrze mogę mu zrobić XCdown w dużo lepszym spocie, a nie narażam się na taką wariancję. (ofc opcją jest też XCdown jako, że możemy być ahead + on będzie barrelował nasze Eq, ale to high variance play, który wolałbym sobie odpuścić ;p

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Hey

Moze na poczatek

Siema. A co myślisz o 4b shipowaniu vs ten m3b?

Aua :) Po co!? Chcesz wrzucic 130bb zakladajac, ze villain ma tone trashu w 3b range + dajac mu zagrac dosc perfekcyjnie na nas?

Teraz zakladajac, ze

- on sporo 4betów callnie-> bedziesz gral OOP w 4betowanej puli
- nie masz kompletnie info na temat tego, jak na dobrą sprawę gra pre/postlfop
- Twoja ręka jest mimo wszystko bottom stackoff range na 130bb na tych pos (nawet pomijajac pozycje)

i owszem, jest to na pierwszy rzut oka troche weak, ale ja lubie tutaj call 3beta.

Chodzi o to, ze na fisha/unk-fisha/unk-maniakofisha nie lubie pompowac pota preflop wiedzac, ze ~2/3 czasu bede musial grac XF na randomowo nietrafionym flopie nie wiedzac, co tam zrobic. Do tego totalnie go dominujesz, underrepujesz rękę i masz spore implied oddsy jesli trafisz a na fisha Twoim gameplanem jest mimo wszystko trafic i sciagac max value.

Teraz zakladajac, ze praktycznie za darmo moge obejrzec tego flopa i dopiero tam w zaleznosci od boardu i jego sizingow grac wykorzystujac edge, nie mam zupelnie nic przeciwko crr.
Obv jest to jeden ze spotów gdzie nie mozna nikogo 'winić' za 4bet i nie jest to 'zla' linią, dla mnie tutaj jest lepsza alternatywa.

As played masz wlasnie scenariusz, ktory pojawi sie najczesciej i gram naturlanie XF.

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld

@mucki:
Luźna myśl, don't hate, pls. ;)
Nie wiem jak to wyglada w rzeczywistości, ale zauważyłem absurdalną tendencję u fishy do m3b/callowania bardzo light wlasnie vs 4b shove (ofc defaultowo tak nie gram, zebys sobie nie pomyslal, ze jestem jakims aggro spewtardem ;D) - a zapytalem bardziej z ciekawosci niz jako sugestia, bo akurat wczoraj, niedlugo przed tamtym wpisem, mialem podobnego spota i villain 3b/callowal T9s :)

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Hehe luzno, moze za ostro zabrzmiala moja wypowiedz ale to nie celowe :)

Generalnie jesli widzisz taka tendnecje u fishow to naturalnie testuj i sprawdzaj ja i jesli faktycznie dziala w longrunie, profituj :) osobiscie vs randomowy field fishow na roomach to jest uwazam to za niepotrzebny spew.

Pozdr!

Odpowiedz
Cytat