Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo

55 Posty
15 Użytkownicy
3 Reakcje
4,181 Wyświetlenia
B3DNAR3K

nie c-betuje bo musze grać 2-3 beczki , jimmy suche boardy idealnie nadaja sie do floatowania , dlatego wolę poddać

Odpowiedz
Cytat
kaesen42

Napisane przez B3DNAR3K
nie c-betuje bo musze grać 2-3 beczki , jimmy suche boardy idealnie nadaja sie do floatowania , dlatego wolę poddać

no wlasnie o to chodzi. malo co zrzucisz nawet 2 beczkami. w HU to jest ok ale we 3way gram zwyczajnie x/f ewentualnie moge zagrac x/c do 1/2 psb. nie ma sensu palic kasy.

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30

na nl2 gracze są bardzo szczerzy, nl2 to nie miejsce na blefowanie tylko na value betowanie one and done to jedyny blef na tych stawkach i to nie tylko moje słowa spytaj się rushera albo muckinffelli powiedzą to samo. w 4 wayu mozesz nie cbetowac bo nie ma sensu ale 3way czemu nie na tak suchym boardzie co innego gdyby byl mokry

Odpowiedz
Cytat
SZAKAL1

Napisane przez jimmyjames30
bluff, board jest suchy i on tam czesto nie trafia

Bluff ? Skoro on nie trafia i masz lepsza reke to jak to ma byc bluff? To nie ma sensu . To daj mu blefowac i calluj z lepsza reka . Dlaczego chcesz wyrzucac z rozdania gorsza reke bo nie rozumiem .
To tak jakbys mial karete i bys gral pot size bet bo w jego nie trafi board.
Masz lepsze reke i chcesz zeby to on blefowal co nie? To tutaj jest prawie taki sam spot tylko masz Ahigh ale skoro mowisz ze oni nie trafili i nie maja nic to co za roznica czy masz karete czy Ahigh?

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30

To teraz przyjmijmy że na tym flopie robisz check. Gość ma 22 i betuje turn i river 70% albo posize i co bedziesz callował z 6 outami? xD Serio myślisz że 2 overkarty to jest jakiś nuts czy coś? Trafiasz valuebetujesz, nie trafiasz one and done i tyle. Jak typ tam ma 72o to zrzuci na cbeta zawsze ale jak zobaczy 2 karty za darmo i dostanie pare, a Ty nie to jestes w dupie. Lepiej zgarnąć pule odrazu. Masz lepszą rękę to ją bronisz, jak widzisz draw do koloru to robisz check z TPTK?? Nie, bronisz bo nie chcesz dać mu się ulepszyć za darmo proste. Dasz mu check nie trafi - zrzuci dasz mu beta oplaci miss draw proste :D Chcesz żeby słabsze ręce Cie blefowały kiedy Ty masz porządną rękę a nie 2 over karty cmon! Kareta a Ace high co to za porównanie, A high bije para dwójek, a kareta to nuts...

Odpowiedz
Cytat
SZAKAL1

To teraz przyjmijmy że na tym flopie robisz check. Gość ma 22 i betuje turn i river 70% albo posize i co bedziesz callował z 6 outami?

Napisales ze ON NIE TRAFIA.Wiec jak nie trafia to ma gorzej od 22;)
Chyba nie ten poziom myslenia;D

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

czy ty nie rozumiesz jimmy że musisz jebać tu 3 beczki i jesteś oop bardzo rzadko doczłapiesz sie do showdownu ???

betowac vs 2 osoby z airem to jak stzelić sobie w kolano , nie masz czego protektwać pota ??? zawsze jest większa szansa że ktoś ma jakąś pare w 3 way

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Napisane przez SZAKAL1
Jest to dobra sytuacja poprostu do tego a z czym on callnie to juz nie wazne. mam showdown value i teraz gram bet po to aby ktos nie zagral z np nizszym A highem nagle. Taki pol blef troche(wiem ze nie callnie mnie tutaj gorsza reka to jest logiczne ale gorsze rece moga wyrzucic tutaj moja lepsza .A 2 checki od graczy oznaczaja slabosc ktora w jakis sposob chce wykorzystac i chyba to ma sens)

Dzięki właśnie swoją wypowiedzią oświeciłeś mnie dlaczego debile z NL5 betują 1/2 pota z parą dwójek na river do dwóch czekach na boardach 33T58

Odpowiedz
Cytat
kaesen42

Napisane przez B3DNAR3K
czy ty nie rozumiesz jimmy że musisz jebać tu 3 beczki i jesteś oop bardzo rzadko doczłapiesz sie do showdownu ???

betowac vs 2 osoby z airem to jak stzelić sobie w kolano , nie masz czego protektwać pota ??? zawsze jest większa szansa że ktoś ma jakąś pare w 3 way

Dokladnie. I jesli ktos uwaza ze ten flop w nich nie trafia to poprosze o range jaki widzicie.

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30

No jeśli ma pockety to flopa nie trafia geniuszu, nawet jeśli ma gorzej niż 22 a niech by miał nawet 72o to nie opłaca się tu dawać mu darmowe karty czaisz? Jak złapie tą 7 to już czesto nie odpuści a Ty tracisz 3BB i 6BB z puli. Jeśli obaj nie trafiają to zgarniamy pule, showdown value to nie jest poziom nl2. To jest NL2 ludzie! Jakie 3 beczki? One and done! Jeden cbet i tyle... Jak idzie call albo raise to poddajecie pule i tyle, jak nie traficie to stracicie 6-7BB jak zrzuca wygrywasz odrazu 9(+6)BB a zrzucą 2/3 razy na tym flopie, a jak pójdzie call to i tak jesteś z przodu bo masz over karty, spada K albo A i jeśli typ nie ma Q to już macie ładną pule zbudowaną i możecie value betować. Takie jest moje zdanie...

Odpowiedz
Cytat
Nomedes

czekam flopa i na ch/b betuje turna
gram 3way po co sie dawac wyciskac, jak ktos sprawdzi flop to raczej nie ma gorzej, chyba ze mam ready

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Napisane przez B3DNAR3K

Ale tu nikt z #teamcbet nie chce się doczłapywać do showdownu!!! Poza tym takiego air to my nie mamy bo nasza ręka ma jakieś tam equity. Serio, tu się rozchodzi o stab/jak się poprawię to decide spota a nie multibarrelowanie :)

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Na ogół w 3-way jak nie trafiamy to odpuszczamy. W tej sytuacji mamy troche przesłanek (2oc - suchy flop - wyglądamy mocno) za cbetem, więc można go rozważyć.
A wy z tego nie tylko robicie gównoburze, ale też rzucacie tak bzdurnymi argumentami, często nawet nie mającymi nic do rzeczy, że aż głowa boli.

Odpowiedz
Cytat
kaesen42

One and done to palenie kasy imo w tym spocie.

Odpowiedz
Cytat
SZAKAL1

Napisane przez kaesen42
One and done to palenie kasy imo w tym spocie.

+1

Odpowiedz
Cytat
SZAKAL1

na nl2 gracze są bardzo szczerzy, nl2 to nie miejsce na blefowanie tylko na value betowanie one and done to jedyny blef na tych stawkach i to nie tylko moje słowa spytaj się rushera albo muckinffelli powiedzą to samo. w 4 wayu mozesz nie cbetowac bo nie ma sensu ale 3way czemu nie na tak suchym boardzie co innego gdyby byl mokry

Za 3 lata dalej bedziesz gral nl2 z takim podejsciem ;)
Bo wejdziesz stawki wyzej i szybko zejdziesz nizej bo bedziesz mial takie leaki w grze ze sobie nie poradzisz ;)

Odpowiedz
Cytat
SZAKAL1

Napisane przez Endurx

Napisane przez SZAKAL1
Jest to dobra sytuacja poprostu do tego a z czym on callnie to juz nie wazne. mam showdown value i teraz gram bet po to aby ktos nie zagral z np nizszym A highem nagle. Taki pol blef troche(wiem ze nie callnie mnie tutaj gorsza reka to jest logiczne ale gorsze rece moga wyrzucic tutaj moja lepsza .A 2 checki od graczy oznaczaja slabosc ktora w jakis sposob chce wykorzystac i chyba to ma sens)

Dzięki właśnie swoją wypowiedzią oświeciłeś mnie dlaczego debile z NL5 betują 1/2 pota z parą dwójek na river do dwóch czekach na boardach 33T58

Bo dla rega to jest call z Ahigh . jak sie robi ta buzke profit?;D

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30

Gram nl2 to dostosowuje swoja gre do poziomu jaki tam panuje. Nie potrzebuje Twojego prorokowania czy wejde wyżej czy nie bo Twoje zdanie na ten temat nie ma dla mnie żadnego znaczenia, staram się po prostu o merytoryczną dyskusje z której można się czegoś dowiedzieć. Może się mylę, ale ja betuje z dwóch powodów w ogóle, pierwszy to value bety mocnych układów a drugie to możliwość wyrzucenia lepszych rąk z rozdania. W tym momencie AK na tym flopie według mnie nie jest zbyt mocne, na tym limicie gracze callują naprawde różne ręce i można się nieraz dużo spodziewać, board jest jednak suchy 46Q rainbow cbetem możemy tu wyrzucić niektóre pockety i słabe pary, oglądając turn i river mamy 6 outów, jak typ zobaczy że wszyscy zaczekali to sam spróbuje zabetować ze słabą parą i co dwa razy callniesz w oczekiwaniu A albo K? A co jeśli on ma pocket 4, 6 albo Q? Robiąc cbeta dostaniesz raise i jest easy fold, a takto dostaniesz A/K na river i jesteś w trudnym spocie bo jesteś bez pozycji i na dodatek oddałeś agresje przeciwnikowi. Być może na innych limitach się to sprawdza gdzie blefów jest więcej i pewnie grając wyżej przyznałbym Ci racje, ale na szczerym Nl2 uważam że ten Cbet jest profitowy i warto go tu zrobić.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Jak masz dużą próbkę to sprawdź sobie w HMie Cbet success % gdy masz Players on the flop - greater than 2.

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

ciekawe co by powiedział rusher albo mucki...

Odpowiedz
Cytat