Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs

8 Posty
7 Użytkownicy
7 Reakcje
574 Wyświetlenia
salwador

Poker Stars $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 3038410
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $3.89
SB: $8.19
BB: $6.08
Hero (UTG): $5.00
MP: $3.38
CO: $5.15

Pre Flop: ($0.07) Hero is UTG with A :heart: K :heart:
Hero raises to $0.15, 1 fold, CO calls $0.15, BTN calls $0.15, SB calls $0.13, 1 fold

Flop: ($0.65) 5 :heart: T :spade: 6 :heart: (4 players)
SB checks, Hero bets $0.36, CO calls $0.36, BTN calls $0.36, SB folds

Turn: ($1.73) T :diamond: (3 players)
Hero checks, CO checks, BTN bets $0.85, Hero calls $0.85, CO folds

River: ($3.43) J :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN checks

jak gracie tutaj na turn i river?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
djalbert182

Fold na turn, tutaj prawie na pewno jesteś z tyłu i nie masz nawet żadnych czystych outów, potencjalnie ktoś już mógł trafić fulla.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378

Trochę mało masz na turnie eq żeby collować ale nie w tym problem w tym rozdaniu nie potrzebnie betujesz flop bo jest to zagranie semi blef które ma na celu albo fold albo dobranie do koloru. Fakt że masz duzo eq ale fold eq jest tutaj zerowe tymbardziej na takim flopie nie mówiąc już o ilości graczy w puli i pozycji.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Bardzo podoba mi się pomysł x na flopie

Odpowiedz
Cytat
Adizg1990

Ja zagralbym check/call na flopie. To jest multiway 55,66,TT sa jak najbardziej w zasiegu CO, BTN i SB. Od tych rak dostaniesz na pewno call co gorsza raise. Zabierasz duzo kolorow dzieki temu, ze trzymasz Ah i Kh. Check daje Ci wglad na sytuacje. Widzisz czy ida bety, ile betow, jakiej wielkosci i wtedy mozesz decydowac czy callowac czy nie, a mozesz dostac darmowa karte, ktora zrobi Ci monstera. Pamietaj, ze jestes bez pozycji tzn drugi ale za Toba jest jeszcze 2 playerow i nie bedziesz mial latwej decyzji jak nie spadnie h.

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna

Zakładając że BTN jest tylko fishem, to x/c nic nie daje. CO będzie valubetował wszystkie made hands TP+, a hero jest face up. Jeśli spadnie A lub K może zostać przeczekana goła TP i będzie betować 2pair+.

Cbet jest dużo lepszą opcją tylko na boga nie takim sizingiem, trochę ponad 1/2psb :f_mad:. Co chcesz reprezentować w 4way pocie? Robisz psb i pasujesz na raise. Na teurnie możesz barrelować na K, A i każdym :heart:.

Odpowiedz
Cytat
shinthps

Napisane przez DamianLuna
Zakładając że BTN jest tylko fishem, to x/c nic nie daje. CO będzie valubetował wszystkie made hands TP+, a hero jest face up. Jeśli spadnie A lub K może zostać przeczekana goła TP i będzie betować 2pair+.

Cbet jest dużo lepszą opcją tylko na boga nie takim sizingiem, trochę ponad 1/2psb :f_mad:. Co chcesz reprezentować w 4way pocie? Robisz psb i pasujesz na raise. Na teurnie możesz barrelować na K, A i każdym :heart:.

zupełnie się nie zgadzam. Po pierwsze to jest nl5 i próba odpowiedzi na pytanie "co chcesz reprezentować w 4 way pocie?" jak dla mnie nie ma sensu. Bo przeciwnicy mają to naprawdę gdzieś. Check na flopie jest spoko, bo po pierwsze jest to 4 way pot! po drugie nie masz tu made handa, feq jak na n5 zawsze jest małe i z pewnością dostaniesz jeden, jak nie dwa calle albo dziwny raise . Najczęściej więc budujesz pule tylko po to by na turnie zagrać check albo budujesz i foldujesz na raise. As czy K w takim 4 wayu wcale nie musi być naszym outem po callu czy dwóch, więc też nie byłbym happy to 2nd barrelować.

Do tego proponujesz psb na flopie. Co ma dać tak wysoki bet? tak naprawdę ręce, które by mogłyby callnąć na połowę sizingu, a foldować na psb to najczęściej jakieś 77-99. Moim zdaniem calling range regularsów i tak bardzo tu się nie zmienia. Ja osobiście nie byłbym happy w 4 way pocie callować nawet za połowę sizingu z 88, jeśli widzę cbet z EP (czyli w domyśle silny range) w 4way pocie. Wspomniałem że ludzie mają to gdzieś co reprezentujesz. Owszem tak jest, ale często przeciwnicy nie rozmyślają rangami, a pewnymi schematami. Moim zdaniem myślenie regów na tych limitach jest takie, że jeśli EP cbetuje na tym boardzie nawet 1/2 to najczęściej ma i sprawdza gdzie jest. Podobnie zagrałbym z AA. Dlatego część graczy może tu foldować wspomniane 77-99, bo mają też graczy za sobą, jest 4way pot, EP cbetuje. Jeśli ewentualnie callną to i tak mamy na ten range solidne equity. PSB czy 1/2 w mojej ocenie osiąga praktycznie takie same rezultaty. Prędzej bym zniżył sizing niż zwiększył. Gracze w multiwayach są najczęściej szczerzy. Dam sobie wszystko uciąć, że bet za 25c osiągnie podobny rezultat jak bet za 65c, a trzeba pamiętać że my tu nie mamy made handa.

Reasumując check flop jest spoko, ale bet też jest opcją, mniej więcej takim sizingiem jak zrobił to hero.

Odpowiedz
Cytat
Adizg1990

Napisane przez shinthps
zupełnie się nie zgadzam. Po pierwsze to jest nl5 i próba odpowiedzi na pytanie "co chcesz reprezentować w 4 way pocie?" jak dla mnie nie ma sensu. Bo przeciwnicy mają to naprawdę gdzieś. Check na flopie jest spoko, bo po pierwsze jest to 4 way pot! po drugie nie masz tu made handa

Dokładnie tak. Uważam, że w tym rozdaniu nie ma sensu pompować puli bez pozycji i made handa.

Odpowiedz
Cytat