Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ATo NL10

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
185 Wyświetlenia
AleksanderBury

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

CO: $4.60 (46 bb)
BTN: $9 (90 bb)
SB: $6.90 (69 bb)
BB: $10 (100 bb)
UTG+2: $8.41 (84.1 bb)
Hero (MP1): $16.94 (169.4 bb)
MP2: $10.03 (100.3 bb)
MP3: $19.73 (197.3 bb)

Preflop: Hero is MP1 with T A
UTG+2 folds, Hero raises to $0.30, 3 folds, BTN calls $0.30, 2 folds

Flop: ($0.75) A 7 8 (2 players)
Hero bets $0.50, BTN calls $0.50

Turn: ($1.75) K (2 players)
Hero bets $1.20, BTN calls $1.20

River: ($4.15) 5 (2 players)
Hero bets $3, BTN raises to $7 and is all-in, Hero calls $4

Results:

Spoiler

$18.15 pot ($0.82 rake)
Final Board: A 7 8 K 5
BTN showed 8 8 and won $17.33 ($8.33 net)
Hero showed T A and lost (-$9 net)

Na gościa nie mam za dużo rąk, ale po 48 i po obserwacji jego akcji na stole rysował się na LAGa. Daje mu tutaj calling range 22-TT, AT, KJs+, KQo, JTs-QJs. Na flopie mam value beta dostaje call od wszystkich FD, 99-TT, no i oczywiście setów. Na turnie jedyne co wyrzuci to 99-TT, dlatego nadal wydaje mi się że jestem z przodu. Na riverze znowu postanowiłem betować, co wydaje mi się trochę bez sensu bo dostanę call tylko od lepszych rąk. Przy raisie mam zagwostkę bo teoretycznie może blefować nietrafione drawy.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
chemikLO

1) fold pre
2) bardzo rzadko masz vbeta z AT. Parki easy foldują na Axx, setów tu trochę będzie miał, bo 77 i 88 jak najbardziej są w range, nie wyrzucisz AJ+, a wątpię, żeby on callował A9, a nawet jeśli, to niewiele niżej jest A8 i A7, które Cię dyma.
Ręce typu TT,JJ,QQ może callną raz.

A jeśli do tego jest to zgodnie z definicją gracz loosa AGGRESIVE, to czasem dostaniesz raise (od setów i FD, w tym Ax FD) i dopiero będziesz miał przesrane, bo zupełnie nie będziesz wiedział co zrobić.

Nie mam też powodów, żeby zakładać że gość będzie callował vs wczesna pozycja dużej ilości SC, A2-A5s i innego śmiecia z tego powodu, że raz zobaczyłem że zapowiada się na LAGa, albo że coś tam kiedyś raz zrobił.

Turn - właśnie wywaliłeś TT-QQ. Sorry, ale na królu, który Cię trafia JJ nie callnie.

River - absolutnie nic gorszego nie calluje. Najlepszy jest c/f. Jeśli c/c, to tylko do jakiegoś małego sizingu typu 1$.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

W tym spocie od samego poczatku widac dosc duzo optymizmu :P

Bez konkretnego powodu, ATo z EP, to jest na prawde bardzo sredni OR i czesto A2s > ATo.

Postflop sam sie powiesiles, oceniajac typa po 50hands, na jakiegos "LAGa", tyle ze nie wiem co LAG dla Ciebie oznacza. Przy probce 50hands, dla mnie najwazniejsze info to:

- stack i to z jakim sie dosiadal do stolika
- jego gap miedzy vpip i pfr, sugerujacy pasywnosc/agresje
- jego decyzje, jesli widzialem jakies do tej pory

Generlanie polecam zebys sobie w tym spocie pobawil sie equilabem, tyle ze na prawde szeroko i zobaczyl kiedy zaczynasz vbetowac od jego zakresu z AT, a kiedy twoja reka bedzie miala wiecej niz 1, max 2 streety value.

Natomiast co do samego spota, to niestety zoverplayowales ta reke dosc mocno + z jaiego spowodu nie dales mu do zakresu ani AJ, ani AQ z czego widze - a prawda taka, ze vs EP, zdarzy sie i tak, ze ktos bedzie spokojnie coldcallowal AK, szczegolnie z BU, gdzie ma pozycje nad stolikiem, a te rece zabijaja Twoje equity + A8 i A7 ma tutaj 2 pary, co jeszcze skuteczniej spycha Twoje AT z value range, do bluffcatchera.

Odpowiedz
Cytat