Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ATs

15 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
512 Wyświetlenia
ohayonippon

Prima, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $9.80 (98 bb)
BB: $1.30 (13 bb)
UTG: $16.94 (169.4 bb)
Hero (MP): $10.30 (103 bb)
CO: $10.10 (101 bb)
BTN: $11.53 (115.3 bb)

Preflop: Hero is MP with T A
UTG folds, Hero raises to $0.30, CO folds, BTN calls $0.30, 2 folds

Flop: ($0.75) 6 4 5 (2 players)
Hero bets $0.40, BTN calls $0.40

Turn: ($1.55) J (2 players)
Hero bets $0.90, BTN calls $0.90

River: ($3.35) 4 (2 players)
Hero bets $1.90, BTN folds

Results: $3.35 pot ($0.16 rake)
Final Board: 6 4 5 J 4
Hero mucked T A and won $3.19 ($1.59 net)
BTN mucked and lost (-$1.60 net)

cold call 7% wtsd 24 w$sd 58 fold riv Bet 70. Moszna ?

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
szuweq

Moszna ale po co? Trafiasz w flop - całkowitą pustkę. Słyszałeś kiedyś o czymś takim że można odpuścić cb?:f_thumbsup: Na potwierdzenie

grając przeciwko dowolnemu fd masz
board: 6s5h4h
Hand Equity Wins Ties
adtd 30.18% 15,439 1,986
*h*h 69.82% 37,025 1,986

grając przeciwko dowolnej parze z boardu masz
board: 6s5h4h
Hand Equity Wins Ties
adtd 19.14% 64,055 15,156
6,5,4 80.86% 295,009 15,156

Wiem że jest to ciężkie do zrozumienia ale czasami fanie jest odpuścić standardowe rozegrania, a jak się zagrało niestandardowo to na podstawie jakich statystyk. Bo to co pokazałeś jest bardzo niewiarygodne. Grałeś cbet flopa i turna mając jego fold na river cbeta? Myślę że nie. A jeżeli tak to wypłać kaskę z pokera po bo co masz rozdawać ją obcym?
Od dzisiaj proponuję zastanowienie się nad zmianą gry na omahe. Jest grą którą rozwija się dużo szybciej, i można osiągnąć dużo lepsze wyniki. Bardzo dobrym przykładem jest najlepszy polski gracz cash online GramGrubo, grający właśnie w omahe a mający najwyższy wynik w Polsce od 3 lat w grach cash (proszę o sprostowanie w razie fałszu). Zresztą zapraszam na mój blog gdzie pokazuje że da się kręcić dobre wyniki też na micro stawkach. 72bbEV/100 rąk ? Wiem że 4k rąk w ciągu miesiąca to nie dużo ale pokazuje jakie możliwości tkwią w omasze skoro ktoś z moimi leakami potrafi wyciągnąć taki winrate:milord:

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

na podstawie river fold i analizy tego, co ma w range :f_drink: ze wzgledu n a niskie equity napierdalam to tak.
dlaczego nie moge wyrzucic mu tutaj nutsów na flopie(sety) i tak scappowany range napierdalać dalej wyrzucając go po drodze ? nie przekonuje mnie twoja wypowiedz;p otwieram z utg i chce wykorzystac to ze ludzie patrzac w cyferki mają juz w gaciach widzac 3 barell z open 12. Gość klika fold nim jego gacie wyślą falę mózgową że zbliża się kupa.

Aha, bo powiem tak ;
ze wzgledu na to z zyjemy w czasach cyfronizacji i internetu mam taki defekt spoowodowany internetami z skacze wzrokiem to tu to tam omijajac szczegóły, ale czytam teraz...
4k hands w ciagu miesiąca? No way. Odejdź.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

no po prostu nasz kolega Heroł Wyrzuca lepsze bluffcatchery :coolface: w tym spocie _drink:

FLOP tak samo wpada w jego range jak w nasz imo i pytanie czy on się trzaśnie na river z lepszym Ax PP czy nie :D

Hero przsadził ostro w tym rozdaniu , a twoje staty zasadniczo mają się słabiutko do decyzji villaina on ich nie uwzględnia , villain ma Sdv >>>> villain sprawdza

tak naprawdę to ty tu nic nie repujesz :D 78s słabe Jx .88,99 :coolface: , kaszana totalna na tym boardzie

river ci robi nutsowy bluff jedyny plus z tej imprezy :yaoming:

turn i river patrząc na koniunkcję z flopem to idiot blanki są tak naprawdę

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

bluffcatchery są naprawde kroplą z rangu który wyrzucam :f_pleased: pytanko tylko czy chce to robic z tak silnym as highem, ale raczej tak. w tym spocie vs 7% range i tych foldach jest si.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

możesz bo sam tak robię :happy: ale w innych oponentów , w zrzucalnych co lubią drołować

a najlepiej jeżeli na flopie masz SDv w postaci top parki z jednej z kart bedacych connected do droła :f_thumbsup:

od 9 high bym zaczynał minimum bo tak z samym czystym airem szczelać ???

Odpowiedz
Cytat

cbet for value czy blef?
ja na takich flopach jesli betuje to dla value, bo wiem, ze sprawdzaja czesto gorsze overkarty. pary i tak nie wyrzucisz. gram x/f turn i jesli pojdzie xback to decide river

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

Tyson bluff for value :coolface: pytanie hero to zagadka byla :f_drink:

imo najlepsze blefy wychodzą na totalnej polaryzacji kiedy nie reprezentujemy nic albo mega mega nutsy a w oczach villaina a irracjonale sprawdzenie na river będzie się wydawać strasznie chore i bez sensu naszemu oponentowi

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

Jakbyś miał backdoora na flopie to taki play byłby imo uzasadniony. Tak to całkiem spoko bo masz dużo dobrych kart do barrelu. Szkoda, że nie podałeś 3betu.

I wiadomo, jak chcesz go wyrzucić to nigdy nie betuj tak drawowatego flopa tak słabo, bo będziesz dostawać sporo autoraisów i na pewno więcej blefkaczy na riv.

najlepsze blefy wychodzą na totalnej polaryzacji

w rybe chyba

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

hero się pyta czy można zasadzić 3 beczki własnie z taką ręką a nie inną z nikłą szansą na poprawę , rozumiesz ???

Napisane przez smellslikecheapspirytTak to całkiem spoko bo masz dużo dobrych kart do barrelu.

taa trafiasz ace i spłacasz lepsze Ax brawo , mistrz barrelignu :profit: , jedynie Tx ci gorsze płacą kazda QkJ jest tu na naszą niekorzyść

czysty bluff dla strong repu , rozumiesz ??? a ty tu z baackdorami wyjeżdżasz

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

zostaw mnie brzydki trollu

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

dam ci spokój jak bedziesz gadał do rzeczy gównojadku :yaoming:

zapraszam na trening dziś "Trudne Spoty"

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

No narazie gadam co najwyżej do idioty ;d

5

Odpowiedz
Cytat

proponuje calkowicie ignorowac allinntopsada. znudzi sie to moze pojdzie na inne forum

Odpowiedz
Cytat
nikoro309

Piszesz, że przeciwnik ma fold to cbet River 70% czyli zakładasz, że on calluje Flop i Turn z pocketami i wyrzuci je na River. Nie wiem czy policzyłeś czy to będzie opłacalne, decyzję o barelowaniu podejmujesz na Flopie i twoja inwestycja to : bet Flop + bet Turn + bet River =0,4$+0,9$+1,9$=3,2$
Kwota jaką możesz wygrać po tym jak on sfolduje River( nie możesz liczyć tutaj swojego betu na poprzednich streetach) = pula z preflopu+ bet Flop +bet Turn=0,75$ + 0,4$ + 0,9$= 2,05$

Ryzykujesz 3,2$, żeby wygrać 2,05$. Musi Ci się to udać 3,2/(3,2+2,05)= 61% czasu

Piszesz, że on ma fold to cbet 70%, ale ta statystyka zbiera dane na różnych przeciwników, na różnych pozycjach, na różnuch bordach( tutaj na Flopie nie ma ani jednego brodwaya, J na Turnie nie trafia za dobrze w Twój range. Mogło by się okazać, że w tym spocie przeciwnik folduje River w 55%przypadków, co sprawi, że barelowanie stanie się nieopłacalne. Lepszym wyborem do barelowania są ręce, które mogą podłapać eqiuity, np backdor fd, drawy itp. lub, gdzie możesz betować na scary cards.

Odpowiedz
Cytat