preflop OR i call do min.raise po oddsach info że to raczej słabszy gracz
flop secondpair +bdfd x/call i realizuję equity pasywnie
turn bet/call od Tx, 33-66,88,99,sd,fd
river x blokuję blefy rywala

Spoiler
A♦:Q♣:
preflop OR i call do min.raise po oddsach info że to raczej słabszy gracz
flop secondpair +bdfd x/call i realizuję equity pasywnie
turn bet/call od Tx, 33-66,88,99,sd,fd
river x blokuję blefy rywala

A♦:Q♣:
![]()
Chyba gram to tak samo, wole bet na turnie ponieważ realizuje equity od rąk, o których wspomniałeś. Ale należy pamiętać, że vs myslący grać na river z tym checkiem jesteś mocno face-up.
Wybacz, ale nie rozumiem dlaczego wstawiłeś tą rękę.
Opisałeś przebieg rozdania oraz tok myślenia, ale nie wiem z czym masz problem.
możesz śmiało barrelować już od flopa , byż może masz nawet v-beta , bo min 3bet wcale nie oznacza mega siły on może mieć Q9s+22+a2s+A8o+k7s+,89s,T8s , flop jest suchy ,dry
as played river check bo po linii x/flop call turn to gościu się albo słabo zahazczył albo wcale ale można tam wcisnąć za 1/3 od jakichś Ako AQo KQ 7x , gorszych Txs i kilku POCKETów
Napisane przez NegLP
thin value na river mógłby zostać opłacony, sporo drawów nie trafiło.
Skoro sporo drawow nie trafiło to chyba lepiej bluffcatchowac c`nie?
Ogólnie gram spota podobnie, można bic flopa ale tak też jest git.
miałem na myśli to że hero ma sporo nietrafionych układów w river range i villain powinien bluffatchować, mógłby zagrać call np. z 88
on nie myśli w kategorii bluffcatchu, liczenia kombinacji, minimum defense frequency itp., tok rozumowania takiego gracza wygląda następująco: 'mam pare, może blefuje z KQ, sprawdzę'.
to może od razu powiedzmy sobie jak zagrać tą rękę najlepiej aby przeciwnik myslał że mamy gołego drawa i nas bluffcatchował na river
no to wtedy bet flop X turn bet river
valuebet river. Gość, który min 3betuje może mieć tam dosłownie wszystko. Druga para z top kickerem po takiej akcji jest tam najczęściej dobra. I rozkminianie co on tak może grać nie ma sensu, bo może tak grać swój value range jak i 75s bo tak.
Moim zdaniem to vilain częściej powinien atakować flopa bo zazwyczaj będzie ściągał value od słabszych parek valuebeta, jeśli vilain gra x R to ściągamy value od słabszego rangu po tym jak zagrał min.raise pre, (niepewne info)
czy w ogóle możemy potraktować bet pre jako siłę? Co sądzicie o Graniu 4-bet/blef wygrywamy pulę od razu, mając łatwiejsze decyzję dalej a jeśli on sprawdza to na w prózni range mamy sporo equity..
Napisane przez Pavluchenko
czy w ogóle możemy potraktować bet pre jako siłę?
nie, bo to nl2. Dlatego jak już napisałem może to dosłownie oznaczać wszystko. Choć z naciskiem jednak na wysokie karty.
Napisane przez Pavluchenko
Co sądzicie o Graniu 4-bet/blef wygrywamy pulę od razu
nie chcę dostać jakiegoś kolejnego click it backa. Call tego 3beta to jedyne rozsądne wyjście bez info.
Jeszcze raz co do postflopa. Generalnie ludzie na micro mają słaby checking range. Nieważne czy to rekreacyjny gracz czy nie. W przypadku jakiegoś slowplaya najczęściej zagrałby Ci raisa na turnie. Dlatego ja na river czuje się bardzo mocny ze swoją ręką. Jest ona najczęściej z przodu i wręcz mamy tam obowiązek betować. W szczególności vs rekreacyjny gracz gdzie powinniśmy częściej thin valuebetować. Niemniej dla mnie to nawet thin valuebetem nie jest, a po prostu czystym betem for value, bo w próżni taki gość, może mieć tam wszystko. Począwszy od jakiś KT, QT, kończąc na 74s czy 22. Rozkminianie co gość gra w ten sposób nie ma dla mnie większego sensu. Bo nikt kto cokolwiek wie o tej grze tak nie zagra na preflopie. Jak Ci pokaże coś lepszego to notka i tyle.
jaki 4 bet z Ats ??? po drugie jeśli fish gra ci minraise preflop to zcalluje 4 beta pre bo on ma rekę z którą chce zobaczyć flopa i HUJ , a ty napompujesz pulę i dalej nie bedziesz wiedział na jaki range grasz ...