Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

CO AK

7 Posty
5 Użytkownicy
1 Reakcje
474 Wyświetlenia
ermak9

PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 150 BB (VPIP: 28.57, PFR: 28.57, 3Bet Preflop: 100.00, Hands: 8)
SB: 103.5 BB (VPIP: 20.00, PFR: 20.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 12)
BB: 106 BB (VPIP: 10.34, PFR: 5.17, 3Bet Preflop: 4.17, Hands: 59)
UTG: 199.5 BB (VPIP: 44.44, PFR: 22.22, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 9)
MP: 128.5 BB (VPIP: 33.33, PFR: 25.00, 3Bet Preflop: 20.00, Hands: 12)
Hero (CO): 100 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♣ A♣

UTG raises to 3 BB, fold, Hero raises to 10.5 BB, fold, fold, fold, UTG calls 7.5 BB

Flop: (22.5 BB, 2 players) 5♥ A♥ 6♣
UTG bets 11 BB, Hero raises to 43.5 BB, UTG calls 32.5 BB

Turn: (109.5 BB, 2 players) 8♦
UTG checks, Hero checks

River: (109.5 BB, 2 players) 6♦
UTG bets 46 BB, Hero calls 46 BB and is all-in

Spoiler

UTG shows Q♦ A♠ (Two Pair, Aces and Sixes)
(Pre 24%, Flop 12%, Turn 7%)
Hero shows K♣ A♣ (Two Pair, Aces and Sixes)
(Pre 76%, Flop 88%, Turn 93%)
Hero wins 194.5 BB

Tutaj nie wiem czy nie powinienem kontynuować agresji na turnie. Wydaje mi się, że mogły by mnie sprawdzać niższe asy i pockety.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Można zarówno xbackować turn jak i wrzucać - on tu nie ma praktycznie fdz uwagi na Ah na stole więc nie musisz jakoś przesadnie protektować ręki.

Odpowiedz
Cytat
Boniek19841

Pre gram to 3x na pozycji.Na Flopie chyba tego nie raisuje.On tam ma słabsze Ax (AQ,AJ,AT) i nie chce ich wyrzucać.FD się za bardzo nie obawiam że względu na Ah na stole,tak więc może KQ.

Odpowiedz
Cytat
ermak9

A jakby villain zagrał turn bet i bet river to do końca mam callowac? Przy takie puli chyba nie miałbym wyjścia

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Jak dostajesz znowu od niego donkbet to nie masz tu innej opcji niz shove.

Odpowiedz
Cytat
lenrok1999

pre flop zagrywal bym 12 BB standardowo nie zdradzajac swojego rangu chyba ze jest to twoj standardowy 3 Bet natomiast raczej na takim limicie nie polecal bym niskich 3 betow pre flop rozumiem ze 3 betujesz bo chcesz nabudowac pule pre flop ilozujesz co prawda tym zagraniem graczy z blindow ale twoja reka nie jest gotowym ukladem ale w przypadku 4 beta chetnie chcesz sie z nia stackowac pre flop przeciwko jednemu rywalowi, na flopie pojawia sie draw do koloru jakies niskie karty ktore raczej nie pomagaja rywalowi i As po jego niskim donku podoba mi sie przebicie nie musi byc ono az tak wielkie poniewaz moze to bardziej zdradzac twoj zakres przez co bedziesz dostawal akcjie tylko od lepszych rak rywal sprawdza , na turnie dochodzi 8 mysle ze po sprawdzeniu twojego 3 betu na flopie jego zakres sklada sie glownie ze srednich par do TT moze do JJ i drawow do koloru wiec po jego zaczekaniu raczej bym kontynulowal agresje nie wpuszczajac za darmo drawow i probujac zarobic na srednich parach probujacych lapac blef z jego zakresu napewno mozna wykluczyc sety i 2 pary poniewaz po twoim 3 becie na flopie te rece by sie chcialy stackowac sklanial bym sie ku uderzeniu na turnie w okolicach 50 % mysle ze on moze miec jeszcze w zakresie Ax ale beda to raczej rece AT+ wiec 8 na turnie takim rekom nie pomaga przez co mamy kolejna ulice value a na river jak by sie pojawil kolejny malutki donk bet najprawdopodobniej sugerujacy posiadanie wlasnie jakiegos Ax prubujacego dojsc do darmowego show downu mozemy smialo wrzucac stack i oczekiwac ze te zagranie w dlugiej perspektywie jak najbardziej bedzie for value
(pamietajmy ze twoj zakres bedzie sie skladal tez glownie z silnych Ax cos w stylu AJ+)

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

Śledzę rozdania, które postujesz i to chyba jest pierwsze , które zupełnie mi się nie podoba. Postflop zagrane bez sensu na każdym streecie. Nie rozumiem przebicia na flopie, od jakiej gorszej ręki grasz ściągasz value, boisz się, że betuje draw, tak ? To dlaczego gdy na turnie spada blank nie betujesz mocno, przecież założyłeś że gra drawa z flopa, bądź bardziej konsekwentny ? River zgadywanka, dobrze że przeciwnik okazał się fishem.

Odpowiedz
Cytat