Skip to forum
Notifications
Clear all

J9s bvb

7 Posts
5 Users
0 Reactions
168 Views
ciaciak1

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$2.25:///////;SB (Hero)$2.03:///////;BB$3.67:///////;MP2$2.11:///////;MP3$2.14:///////;CO$1.79:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with J:h, 9:h.
4 folds, Hero raises to $0.05, BB calls $0.03.

Flop: ($0.1) 5:c, J:c, 8:h (2 players)
Hero bets $0.07, BB calls $0.07.

Turn: ($0.24) 7:d (2 players)
Hero bets $0.18, BB calls $0.18.

River: ($0.6) 4:d (2 players)
Hero checks, BB bets $0.50, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.6.

Przeciwnik bez stat, 3 stoliki zooma

Preflop: standard

Flop: trafiam TP ze słabym kickerem, oprócz rąk które mnie biją jest mnóstwo drawów, jakieś 67, T9, 69, 78, inne 8x, fd - więc wiadomy bet

Turn: gdy przeciwnik gra call na takim flopie, raczej nie powinien mieć setów. Na turnie siadło jakieś 78, J7, 57, 69,T9 ale dalej jest trochę fd i 6x, więc bet

River: 6x siadły i już właściwie biję tylko busted fd. Zdecydowałem się na check/fold, chociaż może lepszy byłby block bet 0,22/ fold? Tylko po to, żeby nie dać się wyblefować...

Reply
6 replies
MonaiPlox

Grasz zdominowana reke, bez pozycji, na unka, dajac mu dobra cene zeby callowal szeroko i mowisz ze to standard? Co tu chciales zagrac, jaki byl twoj plan?

Z sb powinienes miec mocny range albo info jak ograc rywala.

Reply
ryhukox

J9s to standard steal. Do tego na zoomie sporo ludzi wciska od razu c/f jak są na bb i insta foldną nawet na 2bb steal.

Reply
MonaiPlox

W pokerze nie ma czegoś takiego jak standard. Nawet jak stealujesz J9s z sb to robisz to po coś i dla czegoś, a nie bo to standard. Pozniej masz na low stakes standard regów którzy gówno grają. IMO nie tędy droga.

I nie mówie że stil J9s z sb jest zły, tylko pytam dlaczego jest dobry i jak chce zagrać na call lub raise - i dla czego?

Reply
ryhukox

tylko pytam dlaczego jest dobry i jak chce zagrać na call lub raise - i dla czego?

dlaczego*

Bo to ręka o dużej grywalności, a nawet sam steal preflop może być autoprofitowy - myśle, że średnio na unków na zoomie by tak wyszło.
Na flopie cb for value & protection, fold na raise, na turnie mamy oesd + tp na mokrym boardzie, imo i c/c, i cb będzie ok, na unka mi teraz ciężko stwierdzić bo dośc dawno nie grałem zooma, oba zagrania mają plusy i minusy. River c/f, praktycznie nie będzie miał tam blefów a tylko to bijemy

Reply
waski33

dla mnie dobrze rozgrane. jedynie bym zmniejszł sizingi na F i T, bo ja tam nie lubię napierdalać mocnyi betami i budowąć puli kiedy..tego nie chce :P na R ofc, x/f na bet. wątpie zeby on tam miał blefy. jeteśmy zdominowani i ja po prostu poddaje.

Reply
kNoq001

yo

ja sie tutaj zgadzam z ryhukoxem, ze to jest easy open pre z prostego powodu - sam open jest najczesciej autoprofitowy bo malo kto bedzie wystarczajaco duzo bronil blindow + reka moze trafic sporo dobrych boardow do semiblefowania

i owszem, w pokerze istnieja "standardy", prosty przyklad - open raise z AA to standard right :> bo raczej nie zastanawiamy sie "czy warto otwierac taka reke"

a co do rozegrania postflop
flop betujemy dla value i protekcji, kase mamy od 2nd parek/wszelkich drawow
na turnie wole raczej barrelowac bo jesli tutaj czekamy to jestesmy dosyc faceup, ofc na nl2 nie jest to tak istotne ale tez nie chcemy tutaj rozdawac kart
na river bijemy jakies busto drawy ale kompletnie nie wiemy czy on moze je betowac, dodatkowo w becie value raczej nie mamy wiec c/f wyglada sensownie

pozdro

Reply